Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ρέππας: Οχι σε απολύσεις στο Δημόσιο - Λαός: NAI στις απολύσεις υπουργών!


«Είμαστε απέναντι στο μέτωπο των απολύσεων, είμαστε, όμως, υπέρμαχοι του εξορθολογισμού του δημοσίου» δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Τη δήλωση αυτή έκανε απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενες απολύσεις στο δημόσιο, ενώ με έμφαση επισήμανε ότι «δεν θα κάνουμε πράγματα, πάντως, τα οποία οδηγούν σε απόλυση της κοινής λογικής από την πολιτική μας».

Αγανακτισμένοι και εσωτερική λογική του συστήματος

του Χρίστου Αλεξόπουλου

Η παγκοσμιοποίηση στο οικονομικό πεδίο σε συνδυασμό με τη χρηματοπιστωτική και χρηματιστηριακή της έκφραση, καθώς και οι δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ενός κινήματος αμφισβήτησης με πλανητικά χαρακτηριστικά. Από τους αγανακτισμένους της Ισπανίας και της Ελλάδας σε πρώτη φάση φτάσαμε στο σημείο της ανάπτυξης αυτής της μορφής κινημάτων σε γενικευμένο βαθμό στην Ευρώπη, αλλά και στη μητρόπολη του καπιταλισμού, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και της Ιαπωνίας, και όχι μόνο.
Είναι εμφανές, ότι αρχίζει να σχηματοποιείται ένα κίνημα από την κοινωνική βάση, το οποίο έχει αίσθηση της παγκοσμοποιημένης πραγματικότητας. Πρωτοπορία στην ανάπτυξή του είναι η νεολαία στον ανεπτυγμένο κόσμο, η οποία ζούσε στις αυταπάτες, τις οποίες καλλιεργούσε το σύστημα με τη λογική της κοινωνίας του θεάματος, τον ατομικισμό και την ανταγωνιστικότητα ως βασικές αξίες για την κάλυψη των επιθυμιών του ατόμου, τις οποίες το νεοφιλελεύθερο καπιταλιστικό σύστημα διαμόρφωσε, με στόχο τον όσο γίνεται πιο υψηλό καταναλωτισμό για την επίτευξη υψηλής κερδοφορίας.

Ο νέος δήμαρχος Λευκωσίας αλλάζει το πολιτικό σκηνικό

Ο εκλογικός θρίαμβος του Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη για το δήμο Λευκωσίας, φαίνεται ότι σηματοδοτεί αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου.
Ο θετός γιος του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου και γιος επίσης του δολοφονηθέντος Κύπριου υπουργού και στελέχους της ΕΟΚΑ Πολύκαρπου Γεωρκάτζη, απέσπασε από τον πρώτο γύρο το 57,24 με τη στήριξη από τον ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ.


Κάνουν γαργάρα την Ελβετία…

Μπορεί προς το παρόν να είναι «φήμη», αλλά η αί­σθηση ότι η παρουσία των ονομάτων Ελλήνων βου­λευτών, ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., φρενάρει τις αποκαλύψεις σχετι­κά με τα ονόματα των Ελλήνων που δια­τηρούν παράνομα καταθέσεις στην Ελ­βετία είναι δυνατόν να αποτελέσει και την ταφόπλακα του (μεταπολιτευτικού) πολιτικού συστήματος όπως το γνωρίζουμε σήμερα.
Μπορεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που τους τελευταίους μήνες έπαιξε (ιδιαίτερα έντονα) σε επικοινωνιακό επίπεδο το θέμα των καταθέσεων στην Ελβετία για να αποκομίσει πολιτικούς πόντους, να έδειξε οργή στις αιτιάσεις, αλλά δεν κατάφερε να κρύψει την αμηχανία του απέναντι στην πραγματικότητα.

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Η αναβολή της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ


Η αναβολή της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ με το έωλο επιχείρημα της πραγματοποίησης Υπουργικού Συμβουλίου την ίδια ημέρα, αποτελεί μια ακόμη ενέργεια που προστίθεται στη λογική της απαξίωσης των εκλεγμένων οργάνων του Κινήματος.
Προκαλεί απορία η «ευαισθησία» του προέδρου την ώρα που η χώρα βαδίζει ακυβέρνητη, την ώρα που ο λαός μας οδηγείται στη φτώχεια και την εξαθλίωση, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης περικυκλωμένο από δεκάδες δελφίνους και υποψήφιους αρχηγίσκους ενώ η κοινωνία του γυρνάει την πλάτη, να αξιολογεί με αυτόν τον τρόπο την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Συγκλονιστικό βίντεο! - Προστατεύει το παιδί του θύματος της

Συγκλονιστικό βίντεο! - Προστατεύει το παιδί του θύματος τηςΚόβει την ανάσα και προκαλεί δέος ένα συγκλονιστικό βίντεο του National Geographic, με πρωταγωνίστρια μια νεαρή λεοπάρδαλη. Η κάμερα καταγράφει καρέ καρέ την επίθεση του αιλουροειδούς σε έναν ανυποψίαστο μπαμπουϊνο. Η λεοπάρδαλη πετυχαίνει τον στόχο της και στην  συνέχεια σέρνει το νεκρό θήραμά της ως τρόπαιο, χωρίς να διανοείται τι θα επακολουθήσει.




ΕΚΤ: ΧΑΡΙΖΕΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΤΡΙΕΤΗ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ 1%!

ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ!
Η ΕΚΤ ΛΕΗΛΑΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΕΙ!

Η τελευταία Σύνοδος Κορυφής (8/9 Δεκεμβρίου) δεν σηματοδότησε μόνο την επιβολή μιας ακόμα ισχυρότερου δημοσιονομικού ολοκληρωτισμού στις χώρες της ευρωζώνης.
Συγχρόνως, επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά την περίφημη "ανεξαρτησία" της ΕΚΤ, η οποία στην ουσία σημαίνει πλήρη εξάρτησή της από τους ισχυρούς κύκλους του τραπεζικού κεφαλαίου.

BOPEIA KOPEA: Ο …Κιμ διαδέχεται τον Κιμ


Άγνωστο παραμένει το πολιτικό στίγμα του Κιμ Γιονγκ Ουν. Μετά τον θάνατο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ το ενδιαφέρον στρέφεται στον διάδοχό του, που δεν είναι άλλος από τον γιό του Κιμ Γιονγκ Ουν. Τι σημαίνει η διαδοχή για τη νοτιοανατολική Ασία; Ενώ η Βόρεια Κορέα πενθεί και ο υπόλοιπος κόσμος αγωνιά, οι ζυμώσεις κορυφώνονται στους διπλωματικούς διαύλους μεταξύ Ιαπωνίας, Νότιας Κορέας και Ηνωμένων Πολιτειών. Το διακύβευμα εξηγεί ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα: «Ελπίζουμε ότι αυτή η απρόσμενη κατάσταση δεν επηρεάζει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο», λέει ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας.. Την Τρίτη το πρωί ο Νόντα είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ ήδη οι υπουργοί εξωτερικών των δύο χωρών παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις.

Ο Καρλ Μαρξ για την αξία και την υπεραξία

40 χρόνια Γιατροί χωρίς Σύνορα


Και ποιος δεν ξέρει τους 'Γιατρούς χωρίς Σύνορα'; «Γεννήθηκαν» σαν σήμερα το 1971 χάρη σε μια ομάδα γιατρών και δημοσιογράφων. Το 1999 απονεμήθηκε στην οργάνωση το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.
 Είναι μια από τις πιο σημαντικές ΜΚΟ που υπάρχουν. Βρίσκονται στην υπηρεσία των ασθενών και κατατρεγμένων σε ολόκληρη τη γη. Σαράντα χρόνια ενεργούς προσφοράς η οποία έχει αναγνωρισθεί από τη διεθνή κοινότητα και έχει τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1999. Όταν στις 20 Δεκεμβρίου του 1971 μια ομάδα γιατρών και δημοσιογράφων ίδρυσαν την οργάνωση 'Γιατροί χωρίς Σύνορα' το AIDS ήταν άγνωστη λέξη και οι ανθρωπιστικές επιχειρήσεις ασκήσεις επί χάρτου.

Χρυσοχοίδης: Αυτός έχει πλέον πιστοποιητικά ότι δεν ντρέπεται!!!!!!!!!


Νέα σκληρή κριτική Χρυσοχοΐδη στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Παπανδρέου

Αθήνα: «Έπρεπε να αποφύγουμε το μνημόνιο» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προχωρώντας σε απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης Παπανδρέου. «Από την στιγμή που μπήκαμε στο μνημόνιο δε διαπραγματευτήκαμε σωστά και βέβαια αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι στην διαχείριση των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει» είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Επίσης, τάχθηκε υπέρ της παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου «όσο χρειάζεται», δήλωσε αντίθετος με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ενώ ζήτησε την επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

ΚΚΕ: Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους σε όλους - Δύο προτάσεις νόμου κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ.


Η πρώτη αφορά τη λήψη άμεσων μέτρων για «την προστασία των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων αγροτών». Η δεύτερη την κατάργηση της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης», του «τέλους επιτηδεύματος» και του «έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών».
Το ΚΚΕ εξηγεί στην πρώτη πρόταση ότι η λήψη μέτρων για την ανακούφιση των ανέργων θα πρέπει να έχει επιτακτικό και επείγοντα χαρακτήρα. «Στις σημερινές συνθήκες της κρίσης, που είναι κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, η ανεργία γίνεται εφιάλτης για τους εργαζόμενους. Η κρίση καταστρέφει παραγωγικές δυνάμεις και πλήττει, πριν από όλα, την κυρία παραγωγική δύναμη που είναι η εργατική τάξη, διογκώνοντας την ανεργία».

Αύριο η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου – τι θα πει ο Γιώργος Παπανδρέου


Εδώ καράβια χάνονται..... 
«Από τη βάση η εκλογή του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ»


Ανοιχτή πολιτική ατζέντα περιλαμβάνει η αυριανή κρίσιμη - όπως εκτιμάται - συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει για πρώτη φορά σε ανώτατο κομματικό όργανο για την «επόμενη μέρα» στο Κίνημα. Το στοιχείο πάντως που πρέπει να θεωρείται δεδομένο αφορά την απόφαση του κ. Παπανδρέου η ανάδειξη του νέου αρχηγού να γίνει σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος - από τη βάση.
Η συνεδρίαση αποκτά ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον δεδομένου ότι έχουν κληθεί όλοι οι υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Διώξεις για μαύρο χρήμα


Σε χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή του ο Β. Παπαγεωργόπουλος κάνει λόγο για πλάνη, υποστηρίζοντας ότι τα εισοδήματά του δικαιολογούν το ποσό που βρέθηκε   «Ορφανές» καταθέσεις οκτώ εκατομμυρίων ευρώ βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Μ. Λεμούσια και του πρώην αντιδημάρχου Μ. Ζορπίδη
Για ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατ' επάγγελμα σε βαθμό κακουργήματος -νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις- διώκεται ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, αφού βρέθηκε σε τραπεζικό του λογαριασμό ένα μεγάλο ποσό που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από τα εισοδήματα που δήλωνε στις αρχές.

Τελεσίγραφο Σαμαρά σε βουλευτές - «Εκτός ψηφοδελτίου όποιος δεν παραιτηθεί από τα αναδρομικά»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Διονύσης Νασόπουλος

Με φόντο τις διεκδικήσεις αναδρομικών από νυν και πρώην γαλάζιους βουλευτές, ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε χθες ξεκάθαρο προεκλογικό μήνυμα προς το εσωκομματικό πεδίο ότι η συγκρότηση των ψηφοδελτίων του κόμματος αποτελεί προσωπική του υπόθεση. Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε όλους τους πρώην ή εν ενεργεία βουλευτές του κόμματος να παραιτηθούν από τη διεκδίκηση αναδρομικών, διαφορετικά θα βρεθούν εκτός συνδυασμών. Από πολλούς στο γαλάζιο στρατόπεδο, ωστόσο, το προεδρικό τελεσίγραφο ερμηνεύθηκε και ως προαναγγελία από την πλευρά του κ. Σαμαρά για σημαντική ανανέωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ, καθ' οδόν προς τις κάλπες.

Στρος-Καν: Οι Ευρωπαίοι ήθελαν να πληρώσουν οι Ελληνες τις αμαρτίες τους


Κατακεραύνωσε ο Ντομινίκ Στρος-Καν τους Ευρωπαίους ηγέτες για τις αποφάσεις τους με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη και ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι τα σκληρά μέτρα επιβλήθηκαν στην Ελλάδα για να τιμωρηθεί.
Ο τέως διευθυντής του ΔΝΤ διάλεξε ένα φόρουμ επιχειρηματιών στο Πεκίνο για να κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την περιπέτεια που είχε στη Νέα Υόρκη. Διακριτικά ρωτήθηκε γι' αυτό, αλλά σταθερά απάντησε «ουδέν σχόλιο». Για την κρίση στην ευρωζώνη όμως, δεν ήταν καθόλου διακριτικός. Είπε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη ολοκλήρωση και ενοποιημένο προϋπολογισμό η Ε.Ε., αν θέλει να χαλαρώσει την πίεση στην Ευρώπη.