Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Τελεσίγραφο Σαμαρά σε βουλευτές - «Εκτός ψηφοδελτίου όποιος δεν παραιτηθεί από τα αναδρομικά»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Διονύσης Νασόπουλος

Με φόντο τις διεκδικήσεις αναδρομικών από νυν και πρώην γαλάζιους βουλευτές, ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε χθες ξεκάθαρο προεκλογικό μήνυμα προς το εσωκομματικό πεδίο ότι η συγκρότηση των ψηφοδελτίων του κόμματος αποτελεί προσωπική του υπόθεση. Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε όλους τους πρώην ή εν ενεργεία βουλευτές του κόμματος να παραιτηθούν από τη διεκδίκηση αναδρομικών, διαφορετικά θα βρεθούν εκτός συνδυασμών. Από πολλούς στο γαλάζιο στρατόπεδο, ωστόσο, το προεδρικό τελεσίγραφο ερμηνεύθηκε και ως προαναγγελία από την πλευρά του κ. Σαμαρά για σημαντική ανανέωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ, καθ' οδόν προς τις κάλπες.

Σε κάθε περίπτωση, το μήνυμα του κ. Σαμαρά απευθύνεται άμεσα σε περισσότερα από 60 στελέχη της ΝΔ, νυν και πρώην βουλευτές, που έχουν προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια διεκδικώντας αναδρομικές αποζημιώσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ και μάλιστα εντόκως, με βασικό επιχείρημα ότι παρανόμως δεν τους χορηγήθηκαν αυξημένες αποδοχές μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστών (που επίσης είχαν χορηγηθεί μέσω προσφυγών στα δικαστήρια). Αρκετά στελέχη μάλιστα κινούνται στον στενό πυρήνα των σαμαρικών της ΝΔ και προεξοφλείται ότι θα σπεύσουν να συμμορφωθούν προς την προεδρική εντολή, «αναγκάζοντας» να κινηθούν στον ίδιο δρόμο και τα λοιπά στελέχη που επιθυμούν να βρίσκονται στα γαλάζια ψηφοδέλτια στις προσεχείς εκλογές.
Στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ εκτιμούν ότι οι διαστάσεις που έχει λάβει το ζήτημα της διεκδίκησης των αναδρομικών από νυν και πρώην βουλευτές προκαλεί μεγάλη φθορά στο πολιτικό σύστημα, συνακόλουθα και στη ΝΔ, αυξάνοντας και τον αριθμό των πολιτών που είναι αποφασισμένοι να εκδηλώσουν την οργή τους για τις «προκλητικές απαιτήσεις», όπως τις χαρακτηρίζουν, με αποχή από τις κάλπες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήδη ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης έχει παραιτηθεί από οποιαδήποτε χρηματική διεκδίκηση, ενώ με δηλώσεις τους έχουν αποποιηθεί τα αναδρομικά ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και οι πρώην βουλευτές Γιάννης Μανώλης, Πέτρος Δούκας και Σάββας Τσιτουρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου