Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Βγήκαν τα τεθωρακισμένα στη Μινεάπολις - Τέσσερις νεκροί στις διαδηλώσεις

Οι ταραχές στις ΗΠΑ επεκτείνονται μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε χθες Σάββατο σε αρκετές μεγάλες πόλεις, καθώς δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την οργή τους γι

α την αστυνομική βία και την εν ψυχρώ δολοφονία του Αφροαμερικανού. Μέχρι στιγμής, τέσσερις άνθρωποι έχουν πεθάνει στη διάρκεια των βίαιων συγκρούσεων και δεκάδες έχουν τραυματιστεί.

Στην πόλη της Μινεάπολης, επίκεντρο των άγριων συγκρούσεων διαδηλωτών και αστυνομίας κατέφθασαν δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα, για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, νταλίκες, ακόμα και στρατιωτικά ασθενοφόρα της Εθνικής Φρουράς και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται συνολικά να λάβουν θέσεις περίπου 13.000 εθνοφρουροί για την πάταξη των διαδηλώσεων.

Έξω από την πόλη δημιουργήθηκαν τεράστια κονβόι με τεθωρακισμένα οχήματα τα οποία θα κατευθυνθούν σε θέσεις κλειδιά της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Μινεσότα, ώστε να καταστείλουν την κοινωνική εξέγερση που αναπτύσσεται εδώ και τέσσερις ημέρες σε πάνω από 30 πόλεις των ΗΠΑ.

Ο... μούλος!

(για να μαθαίνουν Ιστορία, τα τσουτσέκια της "επιτροπής 2021")
Του Κώστα Γιαννιώτη

Πριν απ` όλα να εξηγήσουμε ότι η λέξη τσουτσέκι είναι τούρκικη και τους ταιριάζει... γάντι. (Cüce = νάνος, έχει και την έννοια του προπέτη και του θρασύ)!
Τόλμησαν λοιπόν τα τσουτσέκια της "επιτροπής 2021" να ανοίξουν το στόμα τους και να μας... ‘’διδάξουν’’ Ιστορία!
Αντ` αυτού ξαμόλησαν το βόρβορό τους, πασχίζοντας να μολύνουν αμόλυντες μορφές του 1821!

Πριν λύσουμε τις διαφορές μας, με τους τζουτζέδες αυτούς, ας ‘’ακούσουμε’’ την εισαγωγή από ένα ιστορικό μεγαλούργημα με την υπογραφή του Δημήτρη Φωτιάδη!

‘’ΣΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.
Στο κεφαλοχώρι του Ροδοβιτσιού της Άρτας,τη Σκουληκαριά, ζούσε(...) μια θεληματικιά κοπέλα,η Ζωή Ντιμισκή, αδερφή του κλέφτη Κώστα Ντιμισκή και ξαδέρφη του καπετάν Γώγου Μπακόλα. Παντρεύτηκε έναν ξενοτοπίτη, τον Γιαννάκη από το Μαυρομάτι της Καρδίτσας. Την πήρε νύφη, με τα λαγούτα και τις πίπιζες, και την πήγε στο δικό του χωριό. Μα τούτο το στεφάνωμα στάθηκε άτυχο. Έπειτα από λίγο πέθανε ο άντρας της και την άφησε χήρα νέα και άτεκνη.
Θες τα λόγια του κόσμου, θες η φτώχια, θες η συνήθεια, την έκαναν να καλογερέψει και να μπει καντηλανάφτισα στο μοναστήρι του Άη Γιώργη, που γνώριμος ή συγγενής της είταν ο γέρος ηγούμενος. Κάτω όμως από το μαύρο ράσο έβραζε το αίμα της. Η ζωή τής γύρευε τα δικαιώματά της, που μάταια προσπάθαγε να πνίξει.

Ο δικός μας ξεχασμένος Φλόιντ

                      
Αθήνα, οδός Αναξαγόρα, 2008. Ένας πολίτης από το παράθυρο του γραφείου του βιντεοσκοπεί με το κινητό του τηλέφωνο το λιντσάρισμα ενός νεαρού άντρα από τέσσερις αστυνομικούς και περιγράφει το περιστατικό.

“Ήταν δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες και οι αστυνομικοί τον χτυπούσαν με μπουνιές, σφαλιάρες και αγκωνιές πίσω από το κεφάλι. Το παιδί δεν προσπάθησε να διαφύγει. Ούρλιαζε. Ένας αστυνομικός του έκανε κεφαλοκλείδωμα. Γονάτισε κι άρχισαν να τον σέρνουν. Πέρασε κάμποση ώρα μέχρι να του βγάλουν τις χειροπέδες. Δεν του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, ούτε του κάνανε μαλάξεις όπως λένε. Κάθονταν και τον κοίταζαν μέχρι που ήρθε το ασθενοφόρο. Είδα τρομακτική ένταση στα χτυπήματα που δεχόταν. Η βία ήταν συγκλονιστική...”.

Ο Νίκος Σακελλίων, ομογενής από την Τασκένδη, δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2008 στην οδό Αναξαγόρα, στο κέντρο της Αθήνας. Ήταν 24 χρόνων, φοιτητής Αρχιτεκτονικής και αθλητής. Η επίσημη, εκ των υστέρων και χωρίς καταγραφή από τους γιατρούς που τον παρέλαβαν, αιτία θανάτου ήταν ο πνιγμός.

Οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν σε πρώτη φάση πως βρήκαν τον 24χρονο σε κατάσταση κώματος στο οδόστρωμα της Αναξαγόρα πέφτοντας σε πλήθος αντιφάσεων. Στη συνέχεια, ισχυρίστηκαν πως ο νεαρός, όταν τους είδε, κατάπιε ένα σακουλάκι με ποσότητα ηρωίνης. Το πτώμα του νεαρού άνδρα εξαφανίστηκε για δώδεκα ώρες και στη συνέχεια παραδόθηκε από την αστυνομία σε γραφείο τελετών της επιλογής της. Ο ιατροδικαστής παρέλαβε στη νεκροψία το πτώμα σε σήψη και πλήρη παραμόρφωση, ενώ βρήκε στο άνω στόμιο του λάρυγγα συσκευασία ναρκωτικών, μόνο που η συσκευασία δεν είχε εντοπιστεί στη διάρκεια της ενδοτραχειακής διασωλήνωσης που είχε πραγματοποιήσει η διασώστης του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον Νίκο Σακελλίωνα.