Η απληστία των αδίστακτων εμπόρων και των πολυεθνικών μονοπωλίων, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Με την δικαιολογία, πως χώρες της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και άλλων υποανάπτυκτων περιοχών, καταναλώνουν εδώ και αιώνες (λόγο φτώχειας και εκμετάλλευσης) έντομα, ήδη έχουν κάνει ύπουλα εισαγωγή αυτών. Η εντομοφαγία εισάγεται σιγά-σιγά στο διατροφολόγιο των ευρωπαϊκών χωρών, αφού μετά από απόφαση της Κομισιόν εγκρίθηκε η κυκλοφορία τροφίμων, που περιλαμβάνουν συστατικά από έντομα και ειδικότερα γρύλο, αλευροσκουλήκι και ακρίδα στην ΕΕ.
Τα συγκεκριμένα συστατικά, πέραν του γεγονότος ότι βρίσκονται εκτός της διατροφικής κουλτούρας των Ευρωπαίων, μπορούν να προκαλέσουν πλήθος αλλεργικών αντιδράσεων στους καταναλωτές με αλλεργίες στα καρκινοειδή, στα μαλάκια και στα προϊόντα τους, καθώς και στα ακάρεα της σκόνης». Η διαβεβαίωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πως «η αναγραφή των συστατικών των τροφίμων σε εμφανές σημείο είναι υποχρεωτική» είναι ενδεικτική. Εισέρχεται και στην Ελλάδα πλέον η εντομοφαγία και εντομοκαλλιέργεια… και ο όμιλος Σαράντη επενδύει ήδη.
Το 70% των ερωτηθέντων σε μια έρευνα, υποστήριξε ότι μια προετοιμασία που δεν αποκαλύπτει το φυσικό σχήμα των εντόμων θα τα έκανε ευκολότερα καταναλώσιμα. Έχει αρχίσει να λειτουργεί η απαραίτητη προπαγάνδα προετοιμασίας αποδοχής, όχι του σχεδίου, μα της εφαρμογής του. Η μελέτη προσδιόρισε τις παραμέτρους που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την αποδοχή των εντόμων από τους καταναλωτές με σκοπό την εισαγωγή τους ως βιώσιμη πηγή πρωτεΐνης στις μελλοντικές δίαιτες. Και ακολουθεί το πειστήριο, πως σημαντική αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού που προβλέπεται για τα επόμενα έτη έως το 2050 λόγω της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης στις περισσότερες χώρες, απαιτεί την αναζήτηση εναλλακτικών πηγών πρωτεΐνης.