Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Πρόεδρος Μουσουλμάνων Ελλάδας: Η ισλαμική παράδοση απαγορεύει τη μετατροπή εκκλησιών σε τζαμιά


Τις θρησκευτικές, πολιτικές και οικονομικές διαστάσεις της δρομολογούμενης μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αναδεικνύει ο Ναϊμ Ελγαντούρ, πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος.

Σε συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο, ο κ. Ελγαντούρ σημειώνει ότι η μετατροπή εκκλησιών σε τζαμιά απαγορεύεται από την ισλαμική παράδοση, ενώ εκτιμά ότι ο Ερντογάν εργαλειοποιεί τη θρησκεία για την επίτευξη πολιτικών στόχων. 

Αναλυτικά η δήλωση του Ναϊμ Ελγαντούρ στα Νέα Σαββατοκύριακο:

«Παρόλο που το ζήτημα δεν είναι μόνο θρησκευτικό, θα ήθελα να ξεκινήσω με τη θρησκευτική διάσταση. Κι αυτό επειδή ο προφήτης Μωάμεθ δίνει ξεκάθαρες οδηγίες για τη στάση των μουσουλμάνων όταν ύστερα από αυτόν φτάσουν σε χριστιανικές χώρες. Προστάζει, λοιπόν, να αφήσουν άθικτες τις εκκλησίες και τις συναγωγές, να μην πειράξουν μοναχούς, να μη σπάσουν τους σταυρούς. Οι οδηγίες αυτές δεν συμβαδίζουν με τη μετατροπή των εκκλησιών σε τζαμιά. Κάτι τέτοιο απαγορεύεται μέσα στην παράδοση. Ενα άλλο παράδειγμα προέρχεται από τη διακυβέρνηση του Αμρ ιμπν Eλ Ας στην Αίγυπτο (σ.σ.: αναφέρεται στην περίοδο 658-664 μ.Χ.), ο οποίος επέτρεψε στον πατριάρχη των Κοπτών Βενιαμίν και στους χριστιανούς να επιστρέψουν στην Αλεξάνδρεια από την εξορία του Κύρου. Να επιστρέψουν, δηλαδή, στις εκκλησίες τους.

Έθεσαν εαυτόν εκτός ΠΑΣΟΚ και εκτός δημοκρατικής παρατάξεως


Τάκης Ψαρίδης
Θα το πω εξ αρχής καθαρά και ξάστερα. Η υπερψήφιση από την ηγετική ομάδα του ΚΙΝΑΛ του περιορισμού των διαδηλώσεων, δεν προδίδει μόνο τους δημοκρατικούς αγώνες του Πασόκ και τους κοινούς αγώνες με την αριστερά. Προδίδει και ολόκληρη την μεγάλη δημοκρατική παράταξη της χώρας, διότι ο συμβολισμός της αποδοχής αυτού του νόμου είναι ασυγκρίτως πιο βαρύς από οποιαδήποτε νομικίστικη δικαιολογία. 

Η κα Γεννηματά και η παρέα της έθεσαν εαυτόν ανοιχτά πλέον εκτός ΠΑΣΟΚ και εκτός δημοκρατικής παρατάξεως. Διότι στο εναπομείναν ΠΑΣΟΚ περισσότεροι δεν μπορούν να χωνέψουν έναν τόσο κραυγαλέα αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό νόμο, όσο και αν το αντισύριζα μέτωπο έχει κάνει καλά τη δουλειά του.

Μέχρι τώρα το αντι-σύριζα μένος και μίσος δικαιολογούσε και συγκάλυπτε πολλά. Τερατώδη σκάνδαλα, αντιστροφή της πραγματικότητας, το ίδιο αποκρουστικό πρόσωπο της «επάρατης» δεξιάς που μέρα με τη μέρα ξεσκεπάζεται ολοένα και περισσότερο.

Τώρα πλέον το ποτήρι ξεχείλισε. Μετά την κατάμαυρη λίστα Πέτσα που αποκαλύπτει ότι η ενημέρωση στην χώρα είναι ελεγχόμενη και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που θα τον ζήλευε και ο Ερτογάν και ουσιαστικά δεν υπάρχει δημοκρατία, ήρθε και ο νόμος του διαβόητου Χρυσοχοΐδη που κανένα αντισύριζα μένος και μίσος δεν μπορεί να δικαιολογήσει.

«Κώστα, νομική Αθήνας πέρασες», φώναξε ο πατέρας στον συλληφθέντα γιο του

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το περιστατικό που σημειώθηκε κατά τη χθεσινή μεταγωγή στην Ευελπίδων των εννέα συλληφθέντων της διαδήλωσης της Πέμπτης στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Την ώρα που η κλούβα με τους συλληφθέντες ακινητοποιήθηκε και οι εννέα οδηγούνταν προς το Εφετείο, ο πατέρας ενός εξ αυτών, φώναξε από μακριά ανάμεσα στους εκατοντάδες αλληλέγγυους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, για να τον ακούσει ο 18χρονος γιος του: «Κώστα, Κώστα, Νομική Αθήνας περνάς!». Νωρίτερα είχαν ανακοινωθεί οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. «Για εμάς σήμερα δεν υπάρχουν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών. Για εμάς σήμερα υπάρχει μόνο ο Κώστας», ήταν το μήνυμα αλληλεγγύης που έστειλαν και οι συμμαθητές του νεαρού. 

Οι συλληφθέντες τελικά θα παραμείνουν το Σαββατοκύριακο στα κρατητήρια, καθώς δεν μπόρεσαν να απολογηθούν χθες Παρασκευή, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να μετατεθεί για τη Δευτέρα. Υπενθυμίζεται ότι απ΄την εισαγγελία ασκήθηκε ακόμα και ποινική δίωξη κατ΄αγνώστων για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που αφορά σε επίθεση με μολότοφ κατά αστυνομικού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.