Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

«Κώστα, νομική Αθήνας πέρασες», φώναξε ο πατέρας στον συλληφθέντα γιο του

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το περιστατικό που σημειώθηκε κατά τη χθεσινή μεταγωγή στην Ευελπίδων των εννέα συλληφθέντων της διαδήλωσης της Πέμπτης στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Την ώρα που η κλούβα με τους συλληφθέντες ακινητοποιήθηκε και οι εννέα οδηγούνταν προς το Εφετείο, ο πατέρας ενός εξ αυτών, φώναξε από μακριά ανάμεσα στους εκατοντάδες αλληλέγγυους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, για να τον ακούσει ο 18χρονος γιος του: «Κώστα, Κώστα, Νομική Αθήνας περνάς!». Νωρίτερα είχαν ανακοινωθεί οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. «Για εμάς σήμερα δεν υπάρχουν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών. Για εμάς σήμερα υπάρχει μόνο ο Κώστας», ήταν το μήνυμα αλληλεγγύης που έστειλαν και οι συμμαθητές του νεαρού. 

Οι συλληφθέντες τελικά θα παραμείνουν το Σαββατοκύριακο στα κρατητήρια, καθώς δεν μπόρεσαν να απολογηθούν χθες Παρασκευή, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να μετατεθεί για τη Δευτέρα. Υπενθυμίζεται ότι απ΄την εισαγγελία ασκήθηκε ακόμα και ποινική δίωξη κατ΄αγνώστων για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που αφορά σε επίθεση με μολότοφ κατά αστυνομικού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Σε ότι αφορά τους εννέα συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με βαρύτατο κατηγορητήριο, καθώς τους αποδίδονται κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες. Οι ίδιοι αλλά και πολλοί αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν αναίτιες συλλήψεις στο σωρό, κατά την αποχώρηση των διαδηλωτών και την επιδρομή της αστυνομίας με μηχανές, γκλοπ και εκτεταμένη χρήση χημικών. 

Συγκεκριμένα οι συλληφθέντες κατηγορούνται για κατοχή εκρηκτικών υλών κατ' εξακολούθηση, έκρηξη κατ' εξακολούθηση και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή, καθώς και για πλημμελήματα που θα αποδοθούν κατά περίσταση: διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη, βία κατά αστυνομικών, ελευθέρωση κρατουμένου και σε απόπειρα, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια, εξύβριση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.Tags: γιος, Νομική Σχολή, πατέρας, συλληφθέντες





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου