Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

«Προφητείες» ΜΜΕ και υπουργών για δικαστικές αποφάσεις - Μήπως τις υπαγορεύουν κιόλας;


Με ανάρτησή του την Πέμπτη, ο Υπουργός και ελεγχόμενος για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis, 'Αδωνις Γεωργιάδης, αναπαρήγαγε δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ που ισχυρίζονται ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε την αίτηση ακυρότητας της Εισαγγελέως Διαφθοράς σε σχέση με τις αντιδικονομικές μεθοδεύσεις που οδήγησαν στη δίωξή της . Μάλιστα τα δημοσιεύματα και ο Υπουργός έκαναν λόγο για ομόφωνη απόφαση εναντίον της εισαγγελέως που ερευνά το τεράστιο σκάνδαλο. 

Ασήμαντη λεπτομέρεια ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής. Εκτός βέβαια, αν ιστοσελίδες και πολιτικοί γνωρίζουν τις απόψεις και την ψήφο των μελών του δικαστικού συμβουλίου, πριν συνεδριάσει, ή ακόμη χειρότερα αν την υπαγορεύουν κιόλας. Άλλωστε στην υπόθεση της Ελένης Τουλουπάκη, όλα όσα της έχουν συμβεί μέχρι τώρα στην προσπάθεια να εξιχνιάσει τις ευθύνες πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis, έχουν προαναγγελθεί με κάθε λεπτομέρεια ακόμη και από το βήμα της Βουλής.

Η εισαγγελέας έλαβε βεβαίωση την Παρασκευή από τη Γραμματεία βουλευμάτων ότι κανένα βούλευμα δεν έχει εκδοθεί και επισημαίνει με νόημα ότι " και στις ανθρώπινες αντοχές υπάρχουν όρια." Παράλληλα ζητά έρευνα για τις "προφητείες" Για τη θέση της πάντως, όσοι έχουν "προβλέψει" τις εξελίξεις, προορίζουν τον Εισαγγελέα Ιωαννίδη, που είχε σκανδαλωδώς απορρίψει το πόρισμα Σοφουλάκη για να ασκήσει δίωξη στην .... Τουλουπάκη με βάση το πόρισμα Ζαχαρή, που εκβιαζόταν ανοιχτά από εφημερίδα. Ενώ επιθεωρητής του έχει κληρωθεί ο Ιωάννης Αγγελής, που επιβλέπει δηλαδή τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί... σε βάρος του !

Σε «κατάσταση καταστροφής» η Βικτώρια (Αυστραλία) λόγω κορονοϊού

Παρά την εκ νέου -μετά την έξαρση των κρουσμάτων- επιβολή καραντίνας εδώ και τρεις εβδομάδες, τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται και η Πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώρια αναγκάστηκε να ανακοινώσει σημαντική αυστηροποίηση των μέτρων για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του ιού.

Η Πολιτεία ανακοίνωσε πως πλέον κηρύσσεται σε «κατάσταση καταστροφής», παράλληλα με την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που είναι ήδη σε ισχύ.

Από σήμερα και για άλλες έξι εβδομάδες ισχύει γενική απαγόρευση κυκλοφορίας από τις οκτώ το βράδυ έως τις πέντε το πρωί, ενώ στη διάρκεια της ημέρας μόνο ένα άτομο, φορώντας μάσκα, μπορεί να βγει από το σπίτι για αναγκαίο λόγο και το πολύ σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων.

Όλα τα σχολεία θα κλείσουν και οι μαθητές θα ακολουθήσουν πρόγραμμα ηλεκτρονικής μάθησης από το σπίτι.

Στο δημόσιο χώρο δε μπορούν να κυκλοφορούν πάνω από δύο άτομα, ακόμη κι αν είναι μέλη της ίδιας οικογένειας.

Όσες επιχειρήσεις δεν είναι κρίσιμης σημασίας, εφόσον δεν μπορούν να λειτουργήσουν από το σπίτι θα κλείσουν.

Αυτά είναι μόνο ορισμένα από τα μέτρα της πρώτης δέσμης που ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή ο πρωθυπουργός Ντάνιελ Άντριους, ενώ θα υπάρξει συνέχεια αύριο.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 671 νέα κρούσματα και 7 θάνατοι, ενώ η κατάσταση στα γηροκομεία είναι τραγική με εκατοντάδες ενοίκους και προσωπικό να έχουν ασθενήσει, ενώ έχουν σημειωθεί δεκάδες θάνατοι.