Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Άδωνις Γεωργιάδης κατά Αλιβιζάτου: Την «πάτησε», δεν χρειαζόμαστε την Επιτροπή του

Επίθεση στον πρόεδρο της επιτροπής για τη διαχείριση της αστυνομικής βίας Νίκο Αλιβιζάτο εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Αλιβιζάτος με αφορμή τον ξυλοδαρμό και τη σύλληψη των μελών της οικογένειας Ινδαρέ στο Κουκάκι είχε στείλει επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καταδικάζοντάς την και απειλώντας με παραίτηση. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ANT1, υποστήριξε ότι ο κ. Αλιβιζάτος με το Κουκάκι «βιάστηκε και την πάτησε» και μάλιστα ζήτησε την κατάργηση της επιτροπής για τη διαχείριση της αστυνομικής βίας υποστηρίζοντας επί της ουσίας ότι δεν τη χρειαζόμαστε γιατί στην Ελλάδα δεν έχουμε… αστυνομική βία. 

«Σέβομαι τον κ.Αλιβιζάτο, αλλά βιάστηκε και την πάτησε. Αλλά γιατί χρειαζόμαστε αυτή την επιτροπή; Δεν έχει η αστυνομία μέσα, διαδικασίες, ΕΔΕ, δεν έχουμε ελέγχους, γιατί να δείξουμε υπερευαισθησία και φοβία ότι έχουμε στην Ελλάδα αστυνομική βία; Αυτό είναι ήχος από το παρελθόν που φοβόμαστε την αστυνομία. Η αστυνομία είναι όργανο της δημοκρατίας, δεν είναι εχθρός της», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.