Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Μόσιαλος: Σχεδιάζεται επιστροφή σε μερική κανονικότητα μέσα στον Απρίλιο


«Είμαστε σε καλά χέρια, ο Τσιόδρας και η ομάδα του κάνουν εξαιρετική δουλειά» δηλώνει ο Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος δηλώνει ότι «η Ελλάδα θα αρχίσει να συζητά και να σχεδιάζει πολύ προσεκτικά την επιστροφή στην μερική κανονικότητα μέσα στον Απρίλιο».

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, που ορίστηκε πρόσφατα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στον κορωνοϊό, μιλά στο iefimerida.gr για την πανδημία που πλήττει τον πλανήτη.

Ο Ηλίας Μόσιαλος είδε πρόσφατα τον κορωνοϊό να «χτυπά» το ίδιο του το σπίτι, καθώς η 24χρονη κόρη του ήταν θύμα του ιού. Ευτυχώς, σήμερα, υπάρχουν σημάδια βελτίωσης για εκείνη. Το ερώτημα που καίει, είναι η επιστροφή στην κανονικότητα και πότε.

Πότε θα επιστρέψουμε σε κανονικότητα;
Ο κ. Μόσιαλος ξεκαθαρίζει. «Δεν μπορούμε ζούμε για χρόνια σ’ αυτή την κατάσταση τόσο για λόγους οικονομικούς αλλά και συστήματος υγείας, αλλά θα πρέπει να βρούμε την κατάλληλη στιγμή». Τονίζει δε ότι θα πρόκειται για μερική επιστροφή στην κανονικότητα, σε πρώτη φάση, γιατί η ολική επιστροφή θα γίνει με την ανακάλυψη του εμβολίου.

Οπως εκτιμά, η Ελλάδα θα αρχίσει να συζητά και να σχεδιάζει πολύ προσεκτικά την επιστροφή στην μερική κανονικότητα μέσα στον Απρίλιο. Τονίζει μάλιστα, ότι η χώρα μας το κάνει πολύ πιο νωρίς από άλλους και τονίζει ότι θα πάρουμε ιδέες από άλλες χώρες, όπως η Δανία που αρχίζει να το μελετά, από την επιχειρηματική κοινότητα και τους φορείς των εργαζομένων όπως την ΓΣΕΕ.