Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Κανένα στοιχείο για τα παιδιά του Ινδαρέ στην κατάληψη

Νέες εξελίξεις έρχονται από τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών αναφορικά με την υπόθεση της οικογένειας του Δημήτρη Ινδαρέ, που μαζί με τους γιους του ξυλοκοπήθηκε και συνελήφθη από άνδρες των ΜΑΤ τον περασμένο μήνα, στην ταράτσα του σπιτιού του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τα αποτυπώματα τεσσάρων ατόμων ταυτοποιήθηκαν με τα ευρήματα από το εσωτερικό του υπό κατάληψη κτιρίου που βρισκόταν δίπλα στο σπίτι των Ινδαρέ, αλλά όχι των δύο νεαρών αδελφών, οι οποίοι έπεσαν θύματα αστυνομικής βίας στις 18 Δεκεμβρίου μετά την εισβολή των αστυνομικών.

Αντίθετα, ταυτοποιήθηκαν ένας 37χρονος, που οι αστυνομικές πηγές θέλουν να είναι «διαχειριστής» των τριών καταλήψεων στην περιοχή, όπως επίσης μια 17χρονη κοπέλα που συνελήφθη στη δεύτερη κατάληψη της οδού Παναιτωλίου, μια 25χρονη Ιταλίδα, και ένας 40χρονος ημεδαπός.

Οι αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων DNA από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αναφορικά με αντικείμενα που πέταξε ένα άτομο προς τα στελέχη της ΕΚΑΜ όταν επιχειρούσαν να μπουν στο κτίριο, χωρίς παρουσία εισαγγελέα, παραβιάζοντας την ιδιωτική ζωή των ενοίκων.

Συνέντευξη Τσίπρα στο «Βήμα»: Πρώτα η εκλογή προέδρου, μετά η συναίνεση

Σε επίσπευση επανεκλογής του Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας και κατόπιν στην χάραξη ενιαίας εθνικής γραμμής έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, καλεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσα από συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα το «Βήμα». 

Ο Αλέξης Τσίπρας στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του, μιλάει για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, την αντιπολιτευτική στάση που κρατά, την οικονομία, τα λάθη της κυβέρνησής του και την μετεξέλιξη του κόμματος της Κουμουνδούρου.
Ο τέως πρωθυπουργός καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισπεύσει την επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας συνδέοντας το γεγονός με τη χάραξη ενιαίας εθνικής γραμμής έναντι της τουρκικής προκλητικότητας.

«Ο Προκόπης Παυλόπουλος προέρχεται από διαφορετική πολιτική οικογένεια από τη δική μου, αλλά είναι ένας Πρόεδρος που ενώνει αντί να διχάζει και εργάζεται για την πολιτική συναίνεση» τονίζει μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας και συνεχίζει: «Ο πρωθυπουργός οφείλει να το αναγνωρίσει και κυρίως να συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των στιγμών και να αφήσει τα “προεδρικά καλλιστεία”. Να επισπεύσει την επανεκλογή Παυλόπουλου με μεγάλη πλειοψηφία και αμέσως μετά να ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο για να συμφωνήσουμε πάνω στις βασικές γραμμές της εθνικής στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία».

Φωτιές στην Αυστραλία: Ο μεγάλος αφανισμός των ζώων

Oι καταστροφικές πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται ανεξέλεγκτες στην Αυστραλία αφήνοντας πίσω τους θύματα και τεράστιες καταστροφές τόσο σε οικολογικό επίπεδο - μεγάλος είναι ο φόρος αίματος σε ζώα - όσο και σε υλικό επίπεδο. Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη για τη χώρα ενώ ήδη 18 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Εκφράζονται μάλιστα φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά αφού μόνο στην πολιτεία της Βικτόρια αγνοούνται 17 άνθρωποι, σύμφωνα με τις αρχές.

Υπολογίζεται μάλιστα, ότι οι πυρκαγιές που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο, έχουν αφανίσει σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ζώα και φυτά. Ειδικότερα, οι οικολόγοι του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ εκτιμούν ότι περίπου 480 εκατομμύρια θηλαστικά, πουλιά και ερπετά έχουν σκοτωθεί άμεσα από τις πυρκαγιές ή έμμεσα μέσω της απώλειας οικοτόπων, συμπεριλαμβανομένων και 8.000 κοάλα.