Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Κίτρινη δημοσιογραφία των ΑΡΔ


Ο Λένιν, ανάμεσα σε αυτούς που δεν πεθαίνουν ποτέ!

Με την ευκαρία της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από το (φυσικό) θάνατο του Βλαντίμιρ Ίλιτς η granma αναφέρεται με ένα μακροσκελές βιογραφικό στο μεγάλο επαναστάτη, τον ηγέτη των Μπολσεβίκων συγγραφέα ενός τεράστιου θεωρητικού και πρακτικού πονήματος βασισμένου στον μαρξισμό

Αναλυτικά
Λένιν: Δεν υπήρξε άνθρωπος πιο κατανοητός από τον ταπεινό εργάτη, πιο κατανοητός από την εργατική τάξη, πιο κατανοητός από τις μάζες. Ο Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν, ο κύριος ηγέτης της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία και ιδρυτής του πρώτου Κράτους Εργατών και Αγροτών στον κόσμο, έφυγε από τη ζωή στις 21 Ιανουαρίου 1924, πριν από εκατό χρόνια, αλλά οι ιδέες και οι συνεισφορά του στην επαναστατική θεωρία αποκτούν δύναμη κάθε μέρα που περνάει, κάθε μέρα που έρχεται.

Αυτός ο Ρώσος επαναστάτης και μπολσεβίκος ηγέτης ήταν συγγραφέας ενός θεωρητικού και πρακτικού έργου βασισμένου στον μαρξισμό, το οποίο, όταν ενώθηκε με τις θεωρίες του Καρλ Μαρξ και του Φρίντριχ Ένγκελς, αποτέλεσε το θεωρητικό εκείνο υπόβαθρο και σύνολο γνωστό ως Μαρξισμός-Λενινισμός.

Κασσελάκης σε ΝΔ για το τρικ με την επιστολική ψήφο: Αν θέλουν να μιλήσουν μαζί μας με διάθεση συναίνεσης είμαστε εδώ


Παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολική ψήφο και την τροπολογία Κεραμέως που έφερε αιφνιδιαστικά και με διαδικασίες έξω από κάθε κοινοβουλευτική δεοντολογία στη Βουλή. Ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στα social media θέτει την κυβέρνηση προ των ευθυνών της και τη ρωτά αν επιθυμεί τον ειλικρινή διάλογο, καθώς παρά την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκεί δεν έχει καθίσει στο τραπέζι να συζητήσει. Μαζί με Σωκράτη Φάμελλο, πρόεδρο της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και την Γιώτα Πούλου, τομεάρχη εσωτερικών της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ επί του θέματος, τονίζοντας τη συνέπεια του κόμματος και διαμηνύει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση πως: «Εάν όντως θέλουν να έρθουν να μιλήσουν μαζί μας με διάθεση συναίνεσης εμείς είμαστε εδώ.»

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

Επιστολική ψήφος: Επιθυμεί η ΝΔ τον ειλικρινή διάλογο;
Με τον Σωκράτη Φάμελλο, πρόεδρο της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και την Γιώτα Πούλου, τομεάρχη εσωτερικών της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναλύουμε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολική ψήφο καθώς και τις διακρίσεις που φέρνει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο.

Γάζα: Συμφωνία για δίμηνη εκεχειρία χωρίς τερματισμό της εισβολής φέρεται να προωθεί το Ισραήλ

Η Χαμάς απέρριψε την πρόταση του Ισραήλ για δίμηνη εκεχειρία κατά τη διάρκεια της οποίας η οργάνωση θα απελευθέρωνε Ισραηλινούς ομήρους σε αντάλλαγμα για Παλαιστίνιους κρατούμενους. Η ισραηλινή «πρόταση» απαιτούσε ωστόσο και να φύγουν οι ηγέτες της Χαμάς από τη Γάζα, ενώ η παλαιστινιακή οργάνωση έχει επανειλημμένα απαιτήσει να σταματήσει η ισραηλινή εισβολή ως όρο για την απελευθέρωση των ομήρων.

Το Ισραήλ φέρεται να έχει ετοιμάσει μια πρόταση για μια δίμηνη εκεχειρία που στοχεύει στην απελευθέρωση των αιχμαλώτων που κρατούνται από τη Χαμάς και άλλες ομάδες, χωρίς όμως να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα.

Ο αμερικανικός και ο ισραηλινός Τύπος ανέφεραν αργά τη Δευτέρα 22/1 ότι το Ισραήλ είναι αισιόδοξο ότι θα μπορούσε να συνάψει μια συμφωνία με τη βοήθεια των ΗΠΑ. Το σχέδιο εμφανίζεται με φόντο την εντατικοποίηση των μαχών στο νότιο τμήμα της Γάζας καθώς και την αυξανόμενη πίεση προς την ισραηλινή κυβέρνηση να βρει μια συμφωνία για την επιστροφή των αιχμαλώτων στην πατρίδα τους.

Ο αμερικανικός ιστότοπος Axios επικαλείται ισραηλινούς αξιωματούχους που δήλωσαν ότι η πρόταση έχει παρουσιαστεί στη Χαμάς μέσω διαμεσολαβητών από το Κατάρ και την Αίγυπτο. Περιλαμβάνει δίμηνη εκεχειρία κατά τη διάρκεια της οποίας θα απελευθερωθούν όλοι οι Ισραηλινοί κρατούμενοι στη Γάζα.

«Ευχαριστώ τις Ταξιαρχίες Κασάμ»,

του Σταμάτη Κυριάκη

Μια απελευθερωμένη Ισραηλινή αιχμάλωτη ευχαρίστησε τους μαχητές του Αλ Κασάμ στη Γάζα «από τα βάθη της καρδιάς της», για την ανθρωπιά και την ευγενική τους μεταχείριση προς αυτήν και την κόρη της Εμίλια, ενώ κρατούνταν στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε για πρώτη φορά από τα στρατιωτικά μέσα ενημέρωσης του Αλ Κασάμ και κυκλοφόρησε ευρέως σε αραβικά και μέσα ενημέρωσης της Μέσης Ανατολής.

Η απελευθερωμένη Ισραηλινή, Danielle, αφέθηκε ελεύθερη μαζί με την κόρη της Emilia Aloni, 6 ετών, στο πλαίσιο της πρώτης ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ της Αντίστασης και του Ισραήλ την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Στους στρατηγούς που με συνόδευσαν τις τελευταίες εβδομάδες, φαίνεται ότι θα χωρίσουμε αύριο, αλλά σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την εξαιρετική ανθρωπιά που δείξατε προς την κόρη μου, την Αιμιλία.

Διάλυση των δομών απεξάρτησης για χάρη των ιδιωτών, της Κατερίνας Θανοπούλου



Το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις και που πέραν αρχικών διαρροών δεν έχει δοθεί προς διαβούλευση ακόμα, επί της ουσίας διαλύει το υπάρχον δίκτυο υπηρεσιών πρόληψης και απεξάρτησης, καταργώντας τις δομές και τις υπηρεσίες που λειτουργούν τώρα. Καταργούνται το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ,τα ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας και τα προγράμματα απεξάρτησης του ΕΣΥ, οι μονάδες απεξάρτησηςτων δημόσιων νοσοκομείων (18ΑΝΩ στο ΨΝΑ, ΙΑΝΟΣ, ΑΡΓΩ, ΜΕΘΕΞΙΣ στο ΨΝΘ, ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΓΝΚ) αποσπώνται από το ΕΣΥ, και μετατρέπονται από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ.

Όλο αυτό το υπάρχον δίκτυο, με τον πλουραλισμό των δομών και των προγραμμάτων πρόληψης και θεραπείας, που είναι διαφορετικά ώστε να προσαρμόζουν τις παρεμβάσεις τους στις ιδιαίτερες ανάγκες του καθένα και της καθεμιάς αντί να ενισχυθεί καταργείται και αντικαθίσταται από έναν αθηνοκεντρικό και υδροκέφαλο φορέα με την επωνυμία Εθνικός Οργανισμός Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων (ΕΟΠΑΕ).

Η σημερινή κατάκτηση των δημόσιων προγραμμάτων πρόληψης και θεραπείας,τα οποία καλύπτουν ευρύ φάσμα υπηρεσιών: από τα προγράμματα πρόληψης, την έγκαιρη παρέμβαση και τα «στεγνά» προγράμματα ψυχοκοινωνικής απεξάρτησης μέχρι τη μείωση της βλάβης και τα προγράμματα υποκατάστασης επί της ουσίας διαλύεται με τις δομές να «συγχωνεύονται», δηλαδή να καταργούνται ή να γίνονται ΝΠΙΔ, τους εργαζόμενους που με μόχθο πρόσφεραν όλα αυτά τα χρόνια πολύτιμες υπηρεσίες σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα να μην γνωρίζουν ποιο θα είναι το εργασιακό τους καθεστώς και κυρίως με τους εξαρτημένους να γίνονται βορά στο όνομα του κέρδους και των ιδιωτών.

Η Ακροδεξιά ως λύση στην (παρατεταμένη) υγειονομική κρίση

 του Νίκου Δαμιανάκη

Η σημερινή κατάσταση στον τομέα της Υγείας είναι ένα συνεχές από την έναρξη της πανδημίας το 2020. Αυξάνονται οι νοσηλείες από τον COVID. Αυτές ενισχύονται από τη γρίπη. Και όλα αυτά μαζί πνίγουν τα δημόσια νοσοκομεία. Οι εκτιμήσεις καταλαμβάνουν πλέον περίπου το 60% των κλινών, ενώ τις επόμενες βδομάδες αναμένεται να κορυφωθεί με τα νέα κύματα συν-νοσηρότητας. Από τα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα, οι νεκροί από τον κορονοϊό αγγίζουν τους 700, στην πλειοψηφία τους άνθρωποι που ανήκουν στις ευάλωτες ηλικιακά και κοινωνικά ομάδες (άνεργοι, συνταξιούχοι, άνθρωποι που εργάζονται σε δύσκολες καταστάσεις), υψηλού κινδύνου.

Αυτή η κατάσταση όλο και χειροτερεύει. Η ακροδεξιά και “εκσυγχρονιστική” κυβέρνηση εξακολουθεί στη νεοφιλελεύθερη γραμμή ότι «έχουμε πολύ λιγότερες νέες διασωληνώσεις και θανάτους από πέρυσι», ενώ αυτό που φαίνεται είναι ότι με μικρότερη συρροή στα νοσοκομεία αυτά φρακάρουν αφού έχουν βγει «γονατισμένα» και με προσωπικό εξαντλημένο και λιγοστό μετά τα μεγάλα πανδημικά κύματα. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση μπροστά στο ενδεχόμενο εκ νέου μετατροπής του συστήματος υγείας σε «μιας νόσου» απορρίπτει κάθε σκέψη για ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό και κρατικούς πόρους το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Τι συμβαίνει σήμερα στο ελληνικό σύστημα Υγείας:

Εξεταστική για τα Τέμπη: Τα φόρτωσε στον… ανθρώπινο παράγοντα ο πρώην επικεφαλής της ΕΡΓΟΣΕ

ΑΠΟ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
 

Στον ανθρώπινο παράγοντα και όχι στην έλλειψη συστημάτων για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, εστίασε κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το έγκλημα στα Τέμπη, ο Χρήστος Διονέλης, επικεφαλής της ΕΡΓΟΣΕ την περίοδο 2015 με 2019

Στον ανθρώπινο παράγοντα και όχι στην έλλειψη συστημάτων για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, εστίασε κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το έγκλημα στα Τέμπη, ο Χρήστος Διονέλης, επικεφαλής της ΕΡΓΟΣΕ την περίοδο 2015 με 2019 προκειμένου να συσκοτίσει τις διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Παράλληλα, ζήτησε (όπως και ο Αθανάσιος Βούρδας, που διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στην ΕΡΓΟΣΕ την περίοδο 2015 -2017) να μην ερωτηθεί για τη περιβόητη σύμβαση 717 καθώς εκκρεμεί δίωξη εις βάρος του.

Λάβρος ο Ανδρουλάκης κατά της επιστολικής ψήφου στις βουλευτικές εκλογές: Αποσύρετε την τροπολογία, αλλιώς δεν ψηφίζουμε το νομοσχέδιο



Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ασκώντας δριμεία κριτική στη κυβέρνηση, στην ομιλία του στην Ολομέλεια, έθεσε δύο προϋποθέσεις για να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο.

Να αποσύρει η κυβέρνηση την αιφνιδιαστική τροπολογία επέκτασης της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές και να αποδεχτεί την τροπολογία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ότι η επιστολική ψήφος θα αφορά μόνο όσους έχουν αντικειμενικά κωλύματα.

«Αποδείξαμε στην πράξη ότι προσφέρουμε συναίνεση. Ήμασταν θετικοί επί της αρχής. Σας δώσαμε χέρι συναίνεσης και εσείς χθες μας απαντήσατε με περιφρόνηση. Αλλά ο ελληνικός λαός τη βλέπει αυτή την περιφρόνηση, και θα έρθει ο καιρός που θα πληρώσετε και την περιφρόνηση και την αλαζονεία» τόνισε ο Ν.Ανδρουλάκης και προσέθεσε:

Σχέσεις στοργής Ανδρέα Λοβέρδου και ΝΔ για επιστολική ψήφο – Στη σκιά η υπόθεση των οροθετικών

Φωτογραφία αρχείου

Κάθε φορά στα… δύσκολα για τη ΝΔ, το Μαξίμου βρίσκει πιστό σύμμαχό της τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, μέχρι να ανακοινώσει επίσημα τη δημιουργία πολιτικής κίνησης ή/και σύμπραξης στις ευρωεκλογές με τους “γαλάζιους”, κινείται σαν να δίνει εξετάσεις υποταγής στον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την ώρα που έκανε το γύρο της ειδησεογραφίας το ζήτημα της καταδίκης της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την υπόθεση διαπόμπευσης των οροθετικών γυναικών (επί υπουργίας το 2012 Ανδρέα Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Προστασίας του Πολίτη), ο Ανδρέας Λοβέρδος αντί να σχολιάσει άμεσα την απόφαση, επέλεξε να υμνήσει την πολιτική Μητσοτάκη!

Στήριξε πλήρως την κυβέρνηση της ΝΔ στην απόφασή της για καθολική εφαρμογή της επιστολικής ψήφους και στις εθνικές εκλογές για τους εκτός επικρατείας εκλογείς. «Εφόσον θα ισχύσει στις ευρωεκλογές ορθώς να ισχύσει και στις εθνικές εκλογές», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb. Και όχι μόνο αυτό. Επιτέθηκε στην αντιπολίτευση! Κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι «εμφορείται από παλαιολιθικές φοβίες και λέει όχι στα αυτονόητα της εποχής».

ΣΥΡΙΖΑ: Καμία συναίνεση σε επιστολική ψήφο μετά την τροπολογία


Συνολικά αποσύρει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συναίνεση για το νομοσχέδιο της επιστολικής ψήφου, μετά τη χθεσινή κατάθεση της τροπολογίας που επεκτείνει, την επιστολική ψήφο για τους αποδήμους και στις Εθνικές Εκλογές.

Καμία συναίνεση, δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Στην παρέμβασή του στη Βουλή μέμφθηκε την κυβέρνηση πως "κατάφερε να δυναμιτίσει τη συζήτηση αυτού του σημαντικού νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο" ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

Ακολούθως εξήγησε: "Και αυτό δεν έγινε μόνο με την αιφνιδιαστική τροπολογία για επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές, που κυριολεκτικά πέταξε στο τραπέζι χθες. Αλλά και με όλη τη διαδικασία που ακολούθησε πριν και μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου".

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι "επέλεξε να προσβάλει, όχι μόνο τη Βουλή και τη νομοθετική διαδικασία αλλά και τις προβλέψεις του Συντάγματος, που δεν προβλέπουν απλά, αλλά επιβάλλουν συναίνεση σε αυτά τα θέματα".

Στις 22 Ιανουαρίου 1949 οι Κομμουνιστές καταλαμβάνουν το Πεκίνο


Στις 22 Ιανουαρίου 1949 οι Κομμουνιστές καταλαμβάνουν το Πεκίνο. Λίγους μήνες αργότερα στις 21 Σεπτέμβρη 1949 ο Μάο Τσετούνγκ εκφωνούσε τον εναρκτήριο λόγο, με τίτλο “Ο Κινέζικος λαός όρθωσε το ανάστημα του”, στην Πολιτική Συμβουλευτική Συνδιάσκεψη του Κινέζικου λαού που σχημάτισε τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και επεξεργάστηκε τον Θεμελιώδη νόμο της, το “Γενικό πρόγραμμα”.
Στις 30 Σεπτέμβρη 1949 ο Μάο Τσετούνγκ σε δήλωση, που τη σύνταξή της του ανέθεσε η Πολιτική Συμβουλευτική Συνδιάσκεψη, τόνιζε : “Συμπατριώτες, κηρύχτηκε η ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας Κίνας, και ο κινέζικος λαός έχει τώρα τη δική του Κεντρική Κυβέρνηση. Σύμφωνα με το Κοινό Πρόγραμμα, η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τη δημοκρατική δικτατορία του λαού σ’ όλο το μήκος και το πλάτος τής Κίνας. Θα καθοδηγήσει το Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό στη συνέχιση του επαναστατικού πολέμου μέχρι το τέλος, στην εξάλειψη των υπολειμμάτων των εχθρικών στρατευμάτων και στην απελευθέρωση όλης της έκτασης της χώρας, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το σπουδαίο καθήκον τής ενοποίησης της χώρας. Θα οδηγήσει το λαό ολόκληρης τής χώρας να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και να αναλάβει μια πλατιάς κλίμακας οικοδόμηση στο οικονομικό και πολιτιστικό πεδίο, έτσι ώστε να εξαλειφθεί η φτώχεια και η αμάθεια, που κληρονομήθηκαν από την παλιά Κίνα, και να βελτιωθεί βαθμιαία το βιοτικό και πολιτιστικό επίπεδο του λαού. Θα προστατέψει τα συμφέροντα του λαού και θα τσακίσει όλες τις συνωμοσίες των αντεπαναστατών. Θα ενισχύσει το λαϊκό στρατό, το ναυτικό και την αεροπορία, θα εδραιώσει την εθνική άμυνα, θα προστατέψει την εδαφική μας ακεραιότητα και κυριαρχία και θα αντιταχτεί στην επίθεση κάθε ιμπεριαλιστικής χώρας. Θα ενωθεί και θα συμμαχήσει με όλες τις φιλειρηνικές και φιλελεύθερες χώρες, έθνη και λαούς, και πρώτα από όλα με τη Σοβιετική Ένωση και τις Νέες Δημοκρατίες, και μαζί μ’ αυτές θα παλέψει ενάντια στα σχέδια του ιμπεριαλισμού για την πρόκληση πολέμου και θα αγωνιστεί για να διατηρηθεί η ειρήνη σ’ ολόκληρο τον κόσμο”.

Η νεότερη γενιά ποιητριών της Παλαιστίνης: Ραφίφ Ζιάντα και Χέμπα Καμάλ Αμπού Νάντα


Το γεγονός ότι η νεότερη γενιά ποιητριών της Παλαιστίνης βαδίζει επάξια στη χνάρια μεγάλων ποιητριών, όπως η Μέι Ζιαντέχ και η Φάντουα Τουκάν που απολαμβάνουν επί σειράν ετών παγκόσμιας αναγνώρισης, δεν είναι προς απορία. Με συνειδήσεις αγωνιστριών, σφυρηλατημένες στον πολύχρονο, επίπονο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και αξιόλογη ακαδημαϊκή παιδεία στο δισάκι τους, οι νεότερες Παλαιστίνιες ποιήτριες καταθέτουν σημαντικό έργο, που αποπνέει σταθερά το μαχητικό πνεύμα, τις αγωνίες και την προσήλωση στα ιδανικά αυτού του ακατάβλητου λαού, άσβεστου φάρου της σύμπασας ανθρωπότητας.

Γεννημένη το 1979 στον Λίβανο και μεγαλωμένη στην Τυνησία από γονείς πρόσφυγες, η 45χρονη σήμερα Ραφίφ Ζιάντα, ασκείται στην ποίηση από πολύ νεαρή ηλικία. Έχοντας παρακολουθήσει σπουδές στο πανεπιστήμιο του Γιορκ στο Τορόντο, εκτέθηκε για πρώτη φορά δημόσια το 2004 –απαγγέλλοντας το πρώτο της ποίημα, εμπνευσμένο από τη σκληρή εμπειρία της του ρατσισμού.
Ο πατέρας της Ραφίφ έζησε αρκετά χρόνια ως πρόσφυγας στην Αθήνα, υπήρξε μάλιστα δραστήριο μέλος της εντόπιας Παλαιστινιακής παροικίας.

Το 2009 η Ραφίφ κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με απαγγελίες ποημάτων της, το “Χαντίλ”, με την υποστήριξη του Συμβουλίου Τεχνών του Οντάριο, έχοντας προηγούμενα ταξιδέψει σε κάμποσες χώρες ανά τον κόσμο, συμμετέχοντας και συχνά οργανώνοντας προγράμματα εργαστηρίων ποίησης.

Το 2011 συμμετείχε στην ευρωπαϊκή τουρνέ του αμερικανο-Παλαιστίνιου ποιητή Ρεμύ Καναζί (με αφορμή το έργο του “Ποιητική αδικία”), απαγγέλοντας μαζί του δημόσια σε σκηνή του Λονδίνου.

Ηράκλειο: Απίστευτη κτηνωδία σε χωριό - Πήγαν για ζωοκλοπή και κρέμασαν τον σκύλο

17:24 | 22/01/2024
 newsroom ekriti.gr

Μία απίστευτη κτηνωδία που συνοδεύτηκε από ζωοκλοπή σημειώθηκε σε χωριό του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με σχετική καταγγελία που έκαναν στην Αστυνομία οι ιδιοκτήτες, άγνωστα άτομα εισέβαλαν στο ποιμνιοστάσιο οικογένειας στη Λιγόρτυνο από όπου αφαίρεσαν δύο αίγες και ταϊστρες.

Η ζωοκλοπή σύμφωνα με την καταγγελία έγινε αργά το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου ωστόσο καταγγέλθηκε την Κυριακή 21 του μήνα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δράστες είναι δύο νεαροί Κρητικοί ηλικίας 22 και 28 ετών.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ο 28χρονος φέρεται να θανάτωσε και έναν σκύλο που ήταν στο σημείο.

Όχι άλλη ανοησία, όχι άλλη αποθέωση του τίποτα. Γκώσαμε…

Είχε ή δεν είχε δίκιο ο Νταλάρας; Τα είπε ή δεν τα είπε σωστά; Ο Πολάκης που είπε σχεδόν τα ίδια κατά την αναχώρησή του από τις Σπέτσες, ήταν λάθος; Έβαλαν στο «στόχαστρό» τους, αμφότεροι, όλους τους δημοσιογράφους ή ορισμένους; Επειδή όλα μπήκαν στον ίδιο «κουβά», όπως συνήθως γίνεται, ας τα βάλουμε λίγο στη σειρά…

*** Ο Νταλάρας και ο Πολάκης μίλησαν για τους δημοσιογράφους που υπηρετούν την υποκουλτούρα, αποθεώνουν το τίποτα και χωρίς να σέβονται αρχικά τους εαυτούς τους και στη συνέχεια τους τηλεθεατές και το λειτούργημα που ασκούν, χώνουν με θράσος τα μικρόφωνα μπροστά στις μούρες για να πάρουν τη δήλωση που οι αρχισυντάκτες τους ζήτησαν. Κανένας σεβασμός, καμία αξιοπρέπεια στον συνομιλητή. Κι αν κάνουν αυτό στον Γιώργο Νταλάρα, που είναι ο Γιώργος Νταλάρας, φανταστείτε πώς αντιμετωπίζουν τους υπόλοιπους. Εκτός κι αν δεν ξέρουν, πια, ποιος είναι ο Γιώργος Νταλάρας. Δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση.

Το Ισραήλ θα πληρώσει βαρύ τίμημα για τον Νετανιάχου


Του Marc Champion

Αμέσως αφότου η Χαμάς αιματοκύλησε το Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έδωσε στο εβραϊκό κράτος και στους ηγέτες του μερικές συμβουλές οι οποίες είχαν βγει από τη σκληρή πείρα της δικής του χώρας του: "μην κάνετε το λάθος που κάναμε εμείς μετά την επίθεση της Αλ Κάιντα στην Αμερική στις 11 Σεπτεμβρίου, περισσότερα από 20 χρόνια πριν". Έχει φτάσει πια ο καιρός να επιβληθεί κόστος στην κυβέρνηση του Ισραήλ για την πλήρη αγνόηση αυτής της συμβουλής, καθώς εκείνη επιλέγει έναν μονοπάτι προς τη μόνιμη αστάθεια τόσο για το Ισραήλ, όσο και για την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατέστησε σαφές στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα, αλλά και τις αμέσως επόμενες ημέρες, ότι πιστεύει πως έχει σταθερή εσωτερική υποστήριξη για τη συνέχιση του πολέμου στη Γάζα μέχρι τη "νίκη", η οποία ορίζεται ως η πλήρης καταστροφή της Χαμάς. Εξίσου σαφές είναι πλέον ότι έχει μηδενική πρόθεση να ανοίξει έστω και μια χαραμάδα προς τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους και ότι θεωρεί την επ' αόριστον στρατιωτική κατοχή της Γάζας και της Δυτικής Όχθης βιώσιμο δρόμο προς την ισραηλινή ασφάλεια.
"Στρατολόγος" της Χαμάς και "εμπρηστής" κρίσεων