Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Ανέβηκε σε τρακτέρ με τους αγρότες ο Κασσελάκης - “εγκεφαλικά” στο Μαξίμου που ψάχνει να βρεί “γαλάζιο” τρακτέρ να συναντήσει κατά τυχη στον δρόμο ο Μητσοτάκης …


Το The FAQ είχε επισημάνει στα μέσα της εβδομάδας ότι όχι μονον θα πάει στα μπλόκα των αγροτών ο Στέφανος Κασσελάκης αλλά και δεν θα δισταζε ακόμα και να ανέβει στα τρακτέρ μαζί τους, άλλωστε όπως είχε πει ο Φρανσουά Μιτεράν “πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων”

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θέλει να αγοράσει λίγο χρόνο από τους αγρότες και όχι να λύσει τα προβλήματα τους» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, απευθυνόμενος σε εκπροσώπους αγροτών από τα μπλόκα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε στους αγρότες πως «είστε αδικημένοι, έχετε κάθε δίκιο να είστε εξοργισμένοι, να είστε στα μπλόκα». Στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους αγροτών από τα μπλόκα, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην έκθεση AGROTICA, ο κ. Κασσελάκης δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα σταθεί με κάθε τρόπο δίπλα τους στον αγώνα που δίνουν.

Ένα σύντομο χρονικό της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης


του Γιώργου Καραμπελιά από το Άρδην τ. 127

Από τα τέλη του 19ου αιώνα. και μετά το μεγάλο πογκρόμ του 1881-1884 που πραγματοποιήθηκε στη Ρωσική Αυτοκρατορία, καθώς και εκείνα που ακολούθησαν το 1903-1906 και το 1914-1921, δημιουργήθηκαν οι τάσεις της «επιστροφής», δηλαδή της μετανάστευσης των εβραϊκών πληθυσμών στη «Σιών», το σημερινό Ισραήλ. Εμπνευστής αυτού του κινήματος υπήρξε ο Εβραίος της Ουγγαρίας Θεόδωρος Χερτζλ (1860-1904), ο οποίος έθετε την επιστροφή στη Σιών και την Ιερουσαλήμ –εκεί που στο παρελθόν είχαν ένα δικό τους κράτος και από όπου είχαν διωχθεί πριν από 2.000 ή 2500 χρόνια– ως προαπαιτούμενο για την επιβίωση του εβραϊκού έθνους

Οι συμπαγέστεροι εβραϊκοί πληθυσμοί βρίσκονταν στην Ανατολική Ευρώπη, όπου ζούσαν περίπου 5 εκατομμύρια Εβραίοι – στην Αυστρία, στην Ανατολική Γερμανία, την Πολωνία, τη Ρωσία, την Ουκρανία και σε άλλες χώρες της περιοχής. Σημαντικός αριθμός ζούσε και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία όπου είχαν εγκατασταθεί οι σεφαραδίτες Εβραίοι από τα τέλη του 15ου αιώνα μετά τον διωγμό τους από την Ισπανία και την Πορτογαλία, ένα μέρος των οποίων είχε εξισλαμιστεί, οι περίφημοι ντονμέδες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Εβραίων που ζούσαν διάσπαρτοι στην Ευρώπη συντάσσονταν ακόμα με την άποψη να επιδιώξουν τρόπους επιβίωσης στο εσωτερικό των κρατών της διαμονής τους. Όμως όσο συνεχίζονταν οι διώξεις στον Μεσοπόλεμο, και ακόμα περισσότερο κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο –όταν οι διώξεις επεκτάθηκαν σε όλες τις χώρες που είχε καταλάβει η Γερμανία φτάνοντας στο Ολοκαύτωμα 6 εκατομμυρίων Εβραίων–, το κίνημα του σιωνισμού θα ενισχυθεί σημαντικά.

Οι Γερμανοί ξύπνησαν (;) αλλά είναι αργά: Το πολιτικό Ισλάμ και το παράρτημα Ερντογάν στη Γερμανία


Το σήμα της ισλαμικής οργάνωσης Milli Görüş

Πριν από δύο εβδομάδες, σε μια μνημειώδη νίκη για τον φιλελευθερισμό και τη δημοκρατία, η γερμανική Bundestag ενέκρινε εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις στους νόμους της χώρας, οι οποίες αφορούν την ιθαγένεια. Το αποτέλεσμα είναι ότι είναι πλέον πολύ πιο εύκολο να αποκτήσει κάποιος γερμανικό διαβατήριο. Χρειάζεται μόνο τρία έως πέντε χρόνια νόμιμης διαμονής και δεν χρειάζεται πλέον να αποποιηθεί την προηγούμενη ιθαγένειά του. Αυτό που κάνει αυτές τις μεταρρυθμίσεις τόσο ιδιαίτερα ανθρωπιστικές και δημοκρατικές είναι ότι εγκρίθηκαν ειδικά (για να εξασφαλίσουν περισσότερες ψήφους μεταναστών για τα αριστερά κόμματα;) για να εκφραστεί η ευγνωμοσύνη προς εκείνη τη γενιά φιλοξενούμενων εργατών που ήρθαν στη Γερμανία από την Τουρκία τη δεκαετία του 1950, πολλοί από τους οποίους έχουν αποφύγει την πολιτογράφηση επειδή επιθυμούν να διατηρήσουν την τουρκική υπηκοότητα. Η Τουρκική Κοινότητα στη Γερμανία αναμένει ότι 50.000 Τούρκοι θα υποβάλουν αίτηση για υπηκοότητα φέτος και σε ετήσια βάση στη συνέχεια. Τουλάχιστον, επομένως, η γερμανική δημοκρατία μπορεί να αναμένει να αυξάνεται κατά 50.000 δημοκρατικές μονάδες ετησίως, έως ότου πολιτογραφηθεί και το 1,5 εκατομμύριο μη Γερμανοί Τούρκοι.

Κι εδώ, στην εξίσωση, μπαίνει η ταυτότητα των Τούρκων.

Πολύ άβολο για την απελευθέρωση της ιθαγένειας είναι το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικώς ενδιαφερομένων Τούρκων που ζουν στην Ευρώπη υποστηρίζει φυσικά το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του αυταρχικού προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στις εκλογές του περασμένου Μαΐου, πάνω από το 65% των ψήφων των Τουρκο-Γερμανών ρίχτηκε υπέρ του Ερντογάν και του προγράμματός του για “ολοκληρωτισμό” και “αυταρχισμό” . Ο Τύπος της Γερμανίας βγήκε από τα ρούχα του και από τη χειμερεία νάρκη του. “Γιατί οι Τούρκοι ψηφοφόροι, ειδικά στις ευρωπαϊκές χώρες όπου απολαμβάνουν δημοκρατία και ελευθερία γνώμης, ψηφίζουν τον αυταρχικό Ερντογάν;”, διερωτούνταν. Η αφέλεια ξεχειλίζει.

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ως εθνική κληρονομία


του Γιώργου Πραχαλιά*

Συμπληρώνονται φέτος 181 χρόνια από το θάνατο του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, του ανθρώπου που σφράγισε όσο κανένας άλλος την νεώτερη ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Αυτός ο άνθρωπος, γεννήθηκε και έζησε κυνηγημένος, βίωσε πίκρες και απογοητεύσεις, αλλά μεγαλούργησε και πρόλαβε να πεθάνει δικαιωμένος. Πολεμήθηκε λυσσωδώς από εχθρούς και λατρεύτηκε όσο λίγοι από τον απλό κόσμο. Στα χρόνια που πέρασαν από τότε, η δράση του αναδείχθηκε και εξυμνήθηκε τόσο, που για τον απλό λαό ο Κολοκοτρώνης αγγίζει πια τα όρια του ημίθεου.

Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ήταν γνήσιο τέκνο του απλού λαού. Κουβαλούσε μέσα του ανόθευτη την εθνική παράδοση. Διέθετε στρατιωτική ιδιοφυία αλλά και σπάνιο πολιτικό αισθητήριο. Ήταν μοναδικός ανθρωπογνώστης, ήξερε να επηρεάζει κάθε συνομιλητή του αλλά και να σαγηνεύει τα πλήθη με τους λόγους, τα χωρατά και τις ορμήνιες του. Άνθρωποι με τρικυμιώδη, πολύπλευρη και πολυεδρική προσωπικότητα σαν τον Κολοκοτρώνη εντοπίζονται σπάνια στην παγκόσμια ιστορία.
Η απίστευτη ευφυΐα του και η συγκροτημένη προσωπικότητα του προσέδωσαν το προσωνύμιο Γέρος ήδη από τα χρόνια της εφηβείας του. Ο κλεφταρματωλισμός, η φωτιά της μάχης, οι κακουχίες, οι δυσκολίες και οι συμφορές, ο κατατρεγμός στη Ζάκυνθο, η υπηρεσία στους τρεις καλύτερους στρατούς της εποχής, η δημιουργία οικογένειας, η συναναστροφή με πλήθος πολιτικών, διπλωματών, στρατιωτικών, επιστημόνων, φιλοσόφων, καλλιτεχνών, η μελέτη της Ελληνικής ιστορίας στην απλοελληνική, όλα αυτά του προσέδωσαν μια απίστευτη εμπειρία και κοινωνική μόρφωση για την εποχή του, μια μοναδική στρατιωτική γνώση και ικανότητα για τα δεδομένα της εποχής. Ταυτόχρονα, του προσέδωσαν και έναν κοσμοπολιτισμό, μια οικουμενικότητα στον τρόπο αντίληψης του κόσμου. Γι’ αυτό ακριβώς και η Φιλική Εταιρεία τον επέλεξε για την εκπόνηση του πολεμικού σχεδίου της επανάστασης σε στρατηγικό επίπεδο, για ολόκληρη την επικράτεια.
Από την εξηγησιακή καταγραφή της προσωπογραφίας του Κολοκοτρώνη γίνεται κατανοητό ότι η επιτυχία του στο πολεμικό σκέλος της επανάστασης ήταν νομοτελειακά αναπόφευκτη. Και ακριβώς για το λόγο αυτό ήταν νομοτελειακά αναπόφευκτη και η υπονόμευσή του από το ντόπιο αρχοντολόι, από τα οικονομικά και πολιτικά τζάκια της εποχής, που δεν μπορούσαν να ανεχθούν έναν κλεφταρματωλό από τα βλαχοχώρια της Τριπολιτσάς να ηγηθεί της επανάστασης. Και πράγματι, ο Κολοκοτρώνης ως Αρχιστράτηγος του αγώνα ήταν αλάνθαστος και κατήγαγε θριάμβους, επιβάλλοντας de facto μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την ελευθερία του Μωριά, της Αττικοβοιωτίας και της δυτικής Ρούμελης, από το Μεσολόγγι μέχρι το Σούλι.

Ηχηρή “σφαλιάρα” Κασσελάκη σε Μητσοτάκη: ” Ο βασιλιάς του νεολαϊκισμού δίνει οδηγίες για το πώς μια χώρα θα νικήσει τον λαϊκισμό”



Απάντηση καταπέλτης του Στέφανου Κασσελάκη στα τερατώδη ψεύδη και τις αθλιότητες Μητσοτάκη σε άρθρο στον Economist όπου παρουσιάζεται περίπου ως ο Ναπολέων Βοναπάρτης κατά του λαικισμού !

Συγκεκριμένα με αφορμή άρθρο του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Economist, στο οποίο δίνει «οδηγίες για το… πώς μπορεί μια χώρα να γλιτώσει από τον λαϊκισμό», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτηρίζει δηκτικά τον πρωθυπουργό ως εκείνον που «έγινε ο βασιλιάς του νεολαϊκισμού στήνοντας στη χώρα ένα πρωτοφανές σύστημα προπαγάνδας» και τονίζει ότι «θα νικήσουμε μαζί τον προηγμένου τύπου λαϊκισμό του, δίνοντας λύσεις στα προβλήματα, μιλώντας με προτάσεις στους πολίτες, όσος χρόνος και κόπος κι αν χρειαστεί».
Αναλυτικά η ανάρτηση του Σ. Κασσελάκη

«Ο Πρωθυπουργός γράφει άρθρο στον Economist δίνοντας οδηγίες για το… πώς μπορεί μια χώρα να γλιτώσει από τον λαϊκισμό.

Και παρουσιάζει την Ελλάδα που παρέλαβε το 2019, ως μια χώρα δακτυλοδεκτούμενη.

-Ενώ όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επαινούσαν τότε τον Αλέξη Τσίπρα για την έξοδο από τα μνημόνια και την ευνοϊκότερη ρύθμιση χρέους στην Ιστορία.

Συλλαλητήριο “Agrotica”: Συγκεντρώνονται αγρότες και κτηνοτρόφοι στη ΔΕΘ ‑Καταφθάνουν οι Θεσσαλοί


Συγκεντρώνονται οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι έξω από την βόρεια πύλη της ΔΕΘ, στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου στην «Agrotica» στην Θεσσαλονίκη.

Ήδη έχουν καταφθάσει αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Πέλλα, την Ημαθία, τα Γρεβενά και αλλού, ενώ αναμένουν συναδέλφους τους από περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, προκειμένου να στείλουν μαχητικό, μαζικό, αγωνιστικό μήνυμα κλιμάκωσης για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Αυτό άλλωστε θα γίνει, όπως είπε σε δηλώσεις του και ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας και μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων (ΠΕΜ), με την πανελλαδική σύσκεψη που θα γίνει στη Νίκαια Λάρισας το μεσημέρι της Τρίτης 6 Φλεβάρη.

Στη συγκέντρωση παραβρίσκεται πολυμελές κλιμάκιο της ΚΕ του ΚΚΕ με τα μέλη του ΠΓ, Θεανώ Καπέτη, γραμματέας της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ και Ελένη Μπέλλου.

Ακόμη παραβρίσκονται οι βουλευτές του Κόμματος Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Στο μεγάλο συλλαλητήριο στη βόρεια πύλη της ΔΕΘ στο συλλαλητήριο στην «Agrotica» καταφθάνουν τα μαζικά μπλοκ των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων από τη Θεσσαλία για να ενωθούν με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους και να διαδηλώσουν για τα δίκαια αιτήματά τους.

Οι επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ είναι όλο και λιγότερο προβλέψιμες


Υπό τις παρούσες συνθήκες, μπορεί να φαίνεται βέλτιστο να απορρίψουμε τελείως τις δημοκρατικές διαδικασίες. Με πρόσχημα κάποιας ανωτέρας βίας, που στην Αμερική υπάρχουν σπουδαίοι ειδικοί στην τακτοποίηση. Οξεία φάση εμφυλίου πολέμου; Μια άλλη σειρά φυλετικών πογκρόμ BLM που κλιμακώνεται σε έναν πλήρη φυλετικό πόλεμο; Καταστροφή? Πυρηνική ή άλλη ανθρωπογενής καταστροφή;

Τελικά έγινε αυτό που όλοι περίμεναν. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Κέβιν Μακάρθι ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη έρευνας για την παραπομπή του προέδρου Μπάιντεν.

Τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας είναι αρκετά προβλέψιμα. Είναι απίθανο να παραπεμφθεί ο Μπάιντεν (για αυτό, τα 2/3 της Άνω Βουλής πρέπει να ψηφίσουν «υπέρ», κάτι που είναι απίστευτο), αλλά η ίδια η έρευνα θα μπορούσε να κατακερματίσει τη φήμη του σημερινού προέδρου, ο οποίος, για να το θέσω ήπια, δεν είναι ιδανικό. Ο χρόνος έναρξης της διαδικασίας παραπομπής είναι επακριβώς επιλεγμένος: η έρευνα από τις ρεπουμπλικανικές επιτροπές του Κογκρέσου για τα διεφθαρμένα επιχειρηματικά σχέδια του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του προέδρου, στην Ουκρανία και σε άλλες χώρες (Κίνα, Ρουμανία, Μεξικό) θα είναι ενδελεχής, σχολαστική. και πολύ, μόνο για όλο το διάστημα που απομένει πριν από τις εκλογές. Έτσι, ο «Μάιντεν ο διεφθαρμένος» θα παραμένει πάντα στο επίκεντρο της προσοχής των ψηφοφόρων.

Η άρνηση της φιλίας με τη Ρωσία οδηγεί την Αρμενία σε ταπείνωση και κατάρρευση

@Hayk Baghdasaryan/Photolure/REUTERS

Κείμενο: Evgeny Krutikov
Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν έκανε ορισμένες δηλώσεις θεμελιώδεις για το μέλλον της χώρας του. Πιστεύει ότι δύο θεμελιώδη κρατικά έγγραφα - το Σύνταγμα και η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Αρμενίας - πρέπει να ξαναγραφτούν ριζικά. Η αποδοχή τέτοιων αλλαγών θα σημαίνει όχι μόνο την πλήρη συνθηκολόγηση της Αρμενίας με την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν.

Πρώτα απ 'όλα, ο Πασινιάν πρότεινε να εξισωθεί η «εξωτερική εικόνα» της Αρμενίας με την «εσωτερική» και να ξεκινήσει μια νέα αντίστροφη μέτρηση της ιστορίας της χώρας από το 1991. Για να γίνει αυτό, σύμφωνα με το σχέδιό του, είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί από το Σύνταγμα και τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της χώρας κάθε αναφορά στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και στο όρος Αραράτ, ως υπενθύμιση εδαφών και συμβόλων που χάθηκαν υπέρ της Τουρκίας, της γενοκτονίας. του αρμενικού λαού το 1915, ως το κύριο εθνικό τραύμα, ακόμη και η Αρμενική Αποστολική εκκλησία.

Όλα υποτίθεται ότι πρέπει να καθαριστούν: από τα κρατικά σύμβολα (κυριολεκτικά την Πέμπτη, αφαιρέθηκε ακόμη και η προφύλαξη οθόνης με το Ararat, που μεταδόθηκε στην τηλεόραση κατά τη διάρκεια του ύμνου το πρωί) μέχρι τα σχολικά βιβλία ιστορίας. Την Πρωτοχρονιά αποσύρθηκαν τα τηλεοπτικά συγχαρητήρια του Καθολικού (κεφαλής) της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας, γεγονός που προκάλεσε έντονη απόρριψη από σημαντικό μέρος της αρμενικής κοινωνίας.

Εκατομμύρια Υεμένιοι, για άλλη μία Παρασκευή, βγήκαν στους δρόμους και φωνάζουν: «Με τη Γάζα…αφοσιωμένοι μέχρι τη νίκη»


Δείτε το video εδώ

Εκατομμύρια λαού της Υεμένης, άλλη μία Παρασκευή, βγήκαν στους δρόμους της χώρας για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, καθώς και την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν και αυτοί τον αγώνα. Σε όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκαν οι γνωστές -πλέον- και τεράστιες συγκεντρώσεις τους με πολύ παλμό. Οι εικόνες από την πρωτεύουσα Σαναά και τη μεγάλη πόλη Σανταά είναι για μια ακόμα φορά συγκλονιστικές!

Κάποιες πινακίδες γράφουν:

«Η Αμερική είναι η μητέρα της τρομοκρατίας!»

«Με τη Γάζα και την Παλαιστίνη! Είμαστε έτοιμοι, είμαστε έτοιμοι!»

Ανάμεσα στα πολλά συνθήματα, φωνάζουν και το εξής:

«Χτυπήσαμε καλά τους Αμερικανούς! Ω, ηλίθιοι Βρετανοί, ορκιζόμαστε ότι η απάντηση έρχεται!»



e-prologos.gr

Ενώ ο κίνδυνος κατάρρευσης και κοινωνικής έκρηξης είναι εμφανής σε όλους … Ό,τι δώσαμε, δώσαμε λέει η κυβέρνηση στους αγρότες που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις καταγγέλλοντας εμπαιγμό


Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κλείνει οριστικά και αμετάκλητα την «κάνουλα» και ουσιαστικά διαμηνύσει στους αγρότες πως… ό,τι δώσαμε, δώσαμε, διά στόματος Παύλου Μαρινάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε στον Alpha ότι σήμερα (2/2) ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε όσα μέτρα μπορούσε να λάβει και ότι δεν θα υπάρξουν άλλα.

Τονίζοντας ότι «εξαντλήθηκαν τα περιθώρια παρεμβάσεων», υποστήριξε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης άλλων κονδυλίων για τους αγρότες, παρά την αρνητική υποδοχή των νέων μέτρων που ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τους επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δημοσιονομικά δεν υπάρχει δυνατότητα για περαιτέρω παροχές στους αγρότες, κι έτσι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επί της ουσίας οδηγεί τους αγρότες σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ο μεγάλος Ρότζερ Γουότερς


Μέρος του κειμένου ανήκει στους Π. Γκουκουλιο, Ε. Γουρνελου και Γ. Κουκα

O Ρότζερ Γουότερς… των θρυλικών Pink Floyd. Χωρίς ίχνος έπαρσης ή βεντετισμού κάθεται σε ένα βαγόνι μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο. Απλός, λιτός, ανθρώπινος… ταπεινός! Πόσο καλά έχει δουλέψει κάποιος τον εαυτό του για να μην τον χάνει μες στις πολλές φωνές, τους αυλικούς, τους κόλακες και τις φιλοδοξίες; Πόση δουλειά έχει κάνει κανείς με την ύπαρξή του που να μη θεωρεί τον εαυτό του ξένο από το σύνολο, σπουδαιότερο από τους άλλους; Πόσο τέλεια φτιαγμένος είναι ο Ρότζερ Γουότερς καθισμένος στο μετρό μαζί με τους εργάτες, τους μετανάστες, τους βιοπαλαιστές;

Ο ίδιος έχει φτιάξει μια περιουσία από τη δουλειά του, έχει κάνει άπειρες πωλήσεις δίσκων, οι συναυλίες του μαζεύουν χιλιάδες κόσμο, έχει ζήσει τα πάντα, έχει κατακτήσει την κορυφή κι όμως επιλέγει να ζει μες την σιωπή που τη σπάει μόνο για να φωνάξει υπέρ των αδύναμων και καταπιεσμένων αυτής της γης. Με τον τρόπο ζωής του, συνεχώς αποδεικνύει ότι το μόνο που έχει αξία, αυτό που μετράει, είναι να μην κάνεις φασαρία με τη διαφορετικότητά σου. Να υπερασπίζεσαι χωρίς δράματα τις ιδέες σου. Ένας γεμάτος άνθρωπος που δεν έχει ανάγκη προβολής και επίδειξης.

Στάχτη στα μάτια των αγροτών οι εξαγγελίες Μητσοτάκη – Μέτρα «ασπιρίνες» για να κατευνάσει τους αγρότες

Ψίχουλα υποσχέθηκε από τη Βουλή ξανά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να σπάσει τα αγροτικά μπλόκα που… πολιορκούν την κυβέρνηση.


Επιμέλεια: Σάββας Σεληθωμάς

.Μέτρα «ασπιρίνες» από τον Μητσοτάκη για να κατευνάσει τους αγρότες

Μακρυά από τις πραγματικές ανάγκες του αγροτικού κόσμου, οι οποίοι παλεύουν να επιβιώσουν βρίσκονται οι κυβερνητικές εξαγγελίες
Νέα ψίχουλα μοιράζει στους αγρότες από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αγνοώντας τα προβλήματα της Θεσσαλίας και όχι μόνο, στο πλαίσιο της «ώρας του πρωθυπουργού».
Μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των αγροτών και των κτηνοτρόφων, οι οποίοι διεκδικούν αιτήματα επιβίωσης βρίσκονται οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αν και δηλώνει την συμπαράσταση του και την κατανόηση στα σοβαρά προβλήματα, συνεχίζει την ανέξοδη πολιτική μοιράσματος ψίχουλων στον δοκιμαζόμενο αγροτικό κόσμο.

Η στρουθοκάμηλος και η συμβολή της στην ανακύκλωση της φτώχειας


Δεν είναι η πρώτη φορά που η συμπεριφορά της κυβέρνησης χαρακτηρίζεται από το σύνδρομο της στρουθοκαμήλου. Δηλαδή; Στην επίθεση της ύαινας, η στρουθοκάμηλος χώνει το κεφάλι της στην άμμο. Ετσι νομίζει πως ξεπερνάει τον κίνδυνο.

Μ’ αυτόν τον τρόπο διαχειρίστηκε η κυβέρνηση την πανδημία, έτσι διαχειρίζεται τώρα και την επίθεση που κάνουν οι ύαινες της φτώχειας και της ακρίβειας στον λαό.

Κρύβει το κεφάλι μέσα στην πολιτική των επιδομάτων. Επιλέγει ν’ ακολουθήσει τη λογική της ανακύκλωσης της φτώχειας.

Ευκαιριακές «γενναιοδωρίες» και μικροελεημοσύνες

Ενα ακόμη επίδομα ανακοινώθηκε με αποθεωτικές τυμπανοκρουσίες – ιδιαίτερα τηλεοπτικές – την εβδομάδα που πέρασε, λες και τα νέα ζευγάρια αυτό ακριβώς έχουν ονειρευτεί για το μέλλον τους: Μια ζωή στηριγμένη στις ευκαιριακές «γενναιοδωρίες» και τις μικροελεημοσύνες των αστικών κυβερνήσεων, για στάχτη στα μάτια.

15 φορές που ο Μπουκάι μας είπε την αλήθεια «έξω απ’ τα δόντια»: «Ελευθερία είναι να μπορώ να είμαι αυτό που είμαι…»

Σύμφωνα με τον Χόρχε Μπουκάι, οι μάχες που κερδίζονται στους σιωπηλούς θαλάμους του προσωπικού αγώνα, συχνά κρυμμένες από το βλέμμα των άλλων, αποτελούν την πιο ισχυρή δεξαμενή της ανθεκτικότητάς μας.

Η φιλοσοφία του Μπουκάι παίρνει μια αντισυμβατική τροπή στην προσέγγισή του για την επίτευξη των στόχων. Η μεταφορά του να ρίχνει ένα βέλος σε ένα δέντρο και στη συνέχεια να σχεδιάζει κύκλους γύρω από αυτό αποκαλύπτει μια στρατηγική νοοτροπία. Αυτό συμβολίζει μια καινοτόμο και παραπλανητική μεθοδολογία, προτρέποντας τα άτομα να υιοθετήσουν τη δημιουργικότητα και την ευελιξία στην επιδίωξη των στόχων τους.

Σε θέματα αγάπης, η φιλοσοφία του Μπουκάι συντονίζεται με μια βαθιά κατανόηση της γνήσιας σύνδεσης. Υποστηρίζει ότι η αληθινή αγάπη εκδηλώνεται ως μια έμφυτη επιθυμία να διευκολύνει την ανάπτυξη και την αυθεντικότητα του άλλου ατόμου. Η αγάπη, κατά την άποψή του, ξεπερνά την κτητικότητα και, αντίθετα, υπερασπίζεται μια ανιδιοτελή δέσμευση να βοηθήσει τον σύντροφο στο ταξίδι της αυτογνωσίας και της ολοκλήρωσής του.

Ο σκεπτικισμός του Χόρχε Μπουκάι επεκτείνεται στο πεδίο της αντίληψης και της πραγματικότητας. Οι προειδοποιητικές συμβουλές του προτρέπουν τα άτομα να μην εμπιστεύονται τυφλά τα μάτια τους όταν αυτό που παρατηρούν ευθυγραμμίζεται βολικά με μια προσωπικά προσαρμοσμένη πραγματικότητα. Αυτή η προειδοποίηση παρακινεί σε μια φιλοσοφική εξερεύνηση της φύσης της αλήθειας, προσκαλώντας σε μια κριτική ματιά πέρα από επιφανειακές εμφανίσεις και προκαταλήψεις.

Τί έγινε στον κόσμο και στον τόπο μας σαν σήμερα 3 Φεβρουαρίου;



Γεγονότα και πρόσωπα που έμειναν στην ιστορία και δεν πρέπει να ξεχάσουμε

1377 Χιλιάδες κάτοικοι 2.500–5.000 άμαχοι ιταλικής πόλης Cesena (Τσεζένα) σκοτώνονται από τους κοντοτιέρους (παπικές ένοπλες δυνάμεις). Η μικρή κοινότητα επαναστάτησε κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Οκτώ Αγίων και ανακαταλήφθηκε από τα στρατεύματα του Breton, υπό τη διοίκηση του Roberto, καρδινάλιου της Γενεύης (αργότερα αντίπαπας Clement VII). Ο τελευταίος, ενεργώντας ως κληρονόμος του Πάπα Γρηγορίου XI, διηύθυνε την άγρια δολοφονία. Σύμφωνα με τους νόμους του πολέμου εκείνης της εποχής, αυτό θεωρήθηκε ως θηριωδία, που ονομαζόταν «Λουτρό αίματος της Τσεζένα», και ο καρδινάλιος ονομάστηκε «χασάπης της Τσεζένα».

1451 Ο σουλτάνος Μωάμεθ Β΄ κληρονομεί το θρόνο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

1468 Πέθανε σε ηλικία 68 ετών ο Γουτεμβέργιος, ο εφευρέτης της τυπογραφίας.