Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Πώς θησαυρίζουν θρησκευτικές οργανώσεις με την απαγόρευση αμβλώσεων


Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της δημοσιογράφου και ακτιβίστριας Andrea Grimes που δημοσιεύτηκε στον Observer και τους New York Times με τον τίτλο «Οι ψευτοκλινικές δεν είναι η απάντηση» φέρνει στο φως το γεγονός ότι πίσω από τις απαγορεύσεις των αμβλώσεων σε πολιτείες της Αμερικής κρύβεται μεταξύ άλλων μία επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση Τραμπ χρηματοδοτεί θρησκευτικές οργανώσεις που ισχυρίζονται πως θέλουν να μετεξελιχθούν σε σύγχρονα κέντρα παροχής ιατρικής και γονεϊκής φροντίδας. Ως φροντίδα εννοούν την προπαγάνδα εναντίον των αμβλώσεων όπως θα δούμε παρακάτω. Πέραν της σκοταδιστικής και εξαιρετικά επικίνδυνης συνθήκης κατά την οποία η εκκλησία αναλαμβάνει με τις ευλογίες του κράτους ρόλο ψευδοεπιστήμονα όμως, η εφημερίδα αποκαλύπτει πως οι θρησκευτικές οργανώσεις απορροφούν κρατικά κονδύλια με βάση το πρόγραμμα Trump – Pence, χωρίς να τα αξιοποιούν για τους λόγους τους οποίους υπόσχονται ενώ αποκλείουν από τις υπηρεσίες τους μέλη της LGBTQ κοινότητας κατά παράβαση του νόμου. Ο αμερικανικός τύπος μιλάει για ένα νέο είδος εταιρικής σχέσης κυβέρνησης – εκκλησίας, που έχει τη βάση του σε κοινή ιδεολογία και συμφέροντα που έχουν καλλιεργηθεί για χρόνια μέσω συντηρητικών χριστιανικών πεποιθήσεων και πρακτικών.

Τέξας: Εικόνες από ένα ζοφερό μέλλον;

Επανακατάληψη κτιρίου στα Εξάρχεια


Aναρχικοί και αλληλέγγυοι προχώρησαν σε επανακατάληψη του κτιρίου στη Σπύρου Τρικούπη στα Εξάρχεια που φιλοξενούσε πρόσφυγες και είχε εκκενωθεί από τα ΜΑΤ στις 27 Αυγούστου.
Στη συνέχεια κρέμασαν ένα μεγάλο πανό που γράφει «Νo Pasaran!» και το γιόρτασαν με πυροτεχνήματα.
Υπνθυμίζεται ότι μετά την εκκένωση του στις 27 Αυγούστου από την αστυνομία, παραμένουν κοντά στο σημείο δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ σήμερα επίσης η αστυνομία πήρε από την πλατεία ένα κοντέινερ με βιβλία.