Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Με αφορμή την Ιταλία…

του Όθωνα Κουμαρέλλα

Τα πρόσφατα γεγονότα στη γειτονική Ιταλία είναι λίγο πολύ γνωστά και δεν χρειάζεται να επανέλθουμε επαναλαμβάνοντάς τα. Η Ιταλία οδεύει μέσα από μια βαθιά θεσμική – συνταγματική κρίση σε νέες εκλογές -πιθανόν αρχές του φθινοπώρου- με μοναδική διακύβευση την εθνική της κυριαρχία και ανεξαρτησία, ή την οριστική υποταγή της στο υπερεθνικό αυτοκρατορικό μόρφωμα της γερμανικής Ευρώπης. Οι «αγορές» εν τω μεταξύ τρίζουν τα δόντια τους μυρίζοντας φρέσκο «αίμα»!

Έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πως παρουσιάζονται τα γεγονότα αυτά στην Ιταλία στο εσωτερικό της χώρας μας.

Οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι

Τα γνωστά φασιστοειδή της πληρωμένης δημοσιογραφίας και τα στελέχη των ευρώδουλων κομμάτων, έσπευσαν αμέσως να χειροκροτήσουν τις ενέργειες του Ιταλού προέδρου Ματταρέλλα, αφού έτσι διασώζεται -προσώρας- το «υπέρτατο αγαθό» της «δημοκρατίας» του ευρώ που, προς στιγμήν κινδύνευσε στην Ιταλία, με συνέπειες στο σύνολο της ευρωένωσης, από την «ακροδεξιά» και τους «λαϊκιστές».

Προκειμένου μάλιστα να «νομιμοποιήσουν» την άποψή τους ανακάλυψαν στο ιταλικό σύνταγμα ρυθμίσεις που δίνουν το «αυτοκρατορικό» δικαίωμα στο εκεί πρόεδρο της δημοκρατίας να αρνείται την εκπεφρασμένη βούληση της λαϊκής πλειοψηφίας στο όνομα των αγορών.

Κυρώσεις κατά Βενεζουέλας από την ΕΕ - Την ώρα που βράζει η Ιταλία για το συνταγματικό πραξικόπημα .."Οι εκλογές εν ήταν «ελεύθερες δίκαιες και διαφανείς»" .

- Σε αντίθεση με τις εκλογές στην Ιταλία, σε αντίθεση με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σε Ελλάδα, ή με τα αντίστοιχου σε Κύπρο, Δανία και Ιρλανδία παλιότερα; Δεν πήρε παράδειγμα ο Μαδούρο πό τις "ελεύθερες δίκαιες και διαφανείς" εκλογές στην Ουκρανία, που επέβαλλε και αναγνώρισε η Ε.Ε.... Από τον διορισμό κυβερνήσεων σε μια σειρά από χώρες εντός και εκτός Ε.Ε.
Ο Μαδούρο από τη πλευρά του, τόνισε πως η ανακοίνωση είναι αναιδής και κάλεσε την ΕΕ να σταματήσει να χώνει την μύτη της στο εσωτερικό της Βενεζουέλας.
- Στην στυγνή και απάνθρωπη ανακοίνωσήτης η Ε.Ε. αποκαλύπτει ότι θα προπαθήσει να "πνίξειν" οικονομικά την Βενεζουέλα, να την καταστρέψει οικονομικά καταφέρνοντας ταυτόχρονα το ακατόρθωτο ... τα μέτρα αυτά του οικονομικού στραγγαλισμού... "να μην βλάπτουν τον πληθυσμό της Βενεζουέλας, τα βάσανα του οποίου θέλει να ανακουφίσει η ΕΕ" !!!

- Η ΕΕ αποφάσισε την Δευτέρα την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της κυβέρνησης Μαδούρο, με τους υπουργούς Εξωτερικών να αναφέρουν σε ανακοίνωση τους πως θέλουν να «ανακουφίσουν» τον λαό της Βενεζουέλας. «Η ΕΕ σκοπεύει να αντιδράσει γρήγορα, σύμφωνα με τις διαδικασίες που ορίζονται, για να επιβάλει νέα περιοριστικά, στοχευμένα και αναστρέψιμα μέτρα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μην βλάπτουν τον πληθυσμό της Βενεζουέλας, τα βάσανα του οποίου θέλει να ανακουφίσει η ΕΕ».

Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Μίχαελ Ροτ, υποστήριξε ότι οι πρόσφατες εκλογές που ανέδειξαν νικητή τον Μαδούρο με μεγάλη διαφορά «δεν ήταν ελεύθερες, δίκαιες και διαφανείς», ενώ πρόσθεσε πως «θα συνεχίσουμε τη συζήτηση για να περιληφθούν κι άλλα άτομα στο πρόγραμμα των κυρώσεων, προκειμένου να μπορέσουν να αποφασιστούν επισήμως τα μέτρα τον Ιούνιο».

Ανθρώπινο Είδος: Τόσο μικρό σε πληθυσμό αλλά απόλυτα καταστροφικό

Η πρώτη καταγραφή της ζωής στη Γη αποκαλύπτει τόσο το εκπληκτικά ελάχιστο ποσοστό που αντιπροσωπεύει το ανθρώπινο είδος συγκριτικά με τα άλλη είδη, όσο και τον δυσανάλογα τεράστιο αντίκτυπο που παρά ταύτα έχει επί όλων των άλλων πλασμάτων.

Σύμφωνα με την πρώτη μελέτη για τη ζωή στον πλανήτη μας η ανθρωπότητα είναι ταυτόχρονα ασήμαντη και εντελώς κυρίαρχη στον «χάρτη» της ζωής στη Γη.

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα 7,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι αντιπροσωπεύουμε μόλις το 0,01% όλων των ζωντανών πλασμάτων. Ωστόσο, από την αυγή του πολιτισμού, η ανθρωπότητα έχει προκαλέσει την απώλεια του 83% των άγριων θηλαστικών και των μισών από τα είδη του φυτικού βασιλείου, ενώ αντίθετα, τα ζώα που ο άνθρωπος προορίζει για εκτροφή αφθονούν.

Η νέα μελέτη αποτελεί την πρώτη συνολική εκτίμηση κάθε μορφής έμβιου όντος και ανατρέπει δεδομένα ετών. Τα βακτήρια είναι πράγματι μια σημαντική μορφή ζωής -συγκεκριμένα, αντιπροσωπεύουν το 13% των πάντων- αλλά τα φυτά τα επισκιάζουν όλα, καθώς αντιπροσωπεύουν το 82% του συνόλου της λεγόμενης «ζωντανής ύλης». Όλα τα άλλα πλάσματα, από τα έντομα μέχρι τους μύκητες, τα ψάρια και τα ζώα, αποτελούν μόλις το 5% της παγκόσμιας βιομάζας.

Μια άλλη έκπληξη σε σχέση με τα στοιχεία της μελέτης είναι ότι η ζωή στους ωκεανούς αντιπροσωπεύει μόνο το 1% της συνολικής βιομάζας. Η συντριπτική πλειοψηφία της ζωής είναι χερσαία και ένα μεγάλο μέρος -το 1/8- είναι βακτήρια «θαμμένα» βαθιά κάτω από το έδαφος.

ΕΕ και ΔΝΤ επιβάλλουν στην Ιταλία χούντα «τεχνοκρατών»

«Το ευρώ είναι ένας ζουρλομανδύας που κατασκευάστηκε στη Γερμανία». Το Βερολίνο, συνεχίζει «δεν έχει αλλάξει την άποψή του για το ρόλο του στην Ευρώπη από την εποχή του Ναζισμού». Η συμμετοχή δε στην ευρωζώνη «περιλαμβάνει φασισμό χωρίς δικτατορία και, από οικονομική σκοπιά, μια μορφή ναζισμού, χωρίς μιλιταρισμό»! Όλα αυτά κι άλλα εξ ίσου ενδιαφέροντα γράφει κατά λέξη ο Πάολο Σαβόνα, που προτάθηκε από το λαϊκό και κεντρώο Κίνημα των Πέντε Αστέρων και την ακροδεξιά Λίγκα του Βορρά για νέος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, στο βιβλίο του Σαν εφιάλτης, σαν όνειρο.

του Λεωνίδα Βατικιώτη

Η απόρριψή στη συνέχεια από τον πρόεδρο της Ιταλικής δημοκρατίας, Σέρτζιο Μοταρέλα, του Πάολο Σαβόνα που περιλαμβανόταν στην πρόταση του εντολοδόχου πρωθυπουργού Τζουσέπε Κόντε με το σκεπτικό ότι «θα μπορούσε να προκαλέσει την αναπόφευκτη έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ» οδήγησε την πολιτική κρίση στην Ιταλία σε κορύφωση. Η πραξικοπηματική στάση του Ιταλού προέδρου που λειτούργησε σαν εμπορικός αντιπρόσωπος της Γερμανίας στην Ιταλία, ήταν πλήρως προβλέψιμη γιατί εδώ και εβδομάδες δεν άφηνε ευκαιρία να πάει χαμένη και να μη δηλώσει πώς θα έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να διασφαλίσει τα συμφέροντα του ευρώ. Η απόφαση δε την Κυριακή, 28 Μαΐου του Ματαρέλα να δώσει την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης τεχνοκρατών στο πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ, και πρώην στέλεχος της ιταλικής κεντρικής τράπεζας Κάρλο Κοταρέλι, ώστε να οδηγήσει την Ιταλία σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο εξωθεί τα πράγματα στα άκρα. Οδηγεί την Ιταλία σε μετωπική σύγκρουση με το Τέταρτο Ράιχ που πιθανότατα παρήγγειλε κι όχι απλώς θεώρησε ευπρόσδεκτη τη νέα προσφυγή στις κάλπες. Χρειάζεται πολύ απειρία για να θεωρηθούν τυχαία τα λόγια του Ιταλού εφημεριδοπώλη από το κέντρο της Ρώμης (ναι, καλά διαβάσατε…) με τα οποία ξεκινούσε την ανάλυσή του το γερμανικό περιοδικό Spiegel, κι ο οποίος προέβλεπε ότι τον Σεπτέμβρη θα έχουμε εκλογές…

Το εν εξελίξει συνταγματικό πραξικόπημα στη γειτονική μας χώρα προσφέρεται ωστόσο για πολλά και σοβαρότατα συμπεράσματα. Αξιολογούμε: