Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Τώρα φαίνονται αδιάλλακτοι αυτοί,στο τέλος θα φανούμε αδιάλλακτοι εμείς

Οι δανειστές έδωσαν μια παράλογη και μη ρεαλιστική πρόταση στην κυβέρνηση γνωρίζοντας ότι δεν θα την δεχτεί.

Ήταν μια κίνηση κενού περιεχομένου.Αλλά γιατί να το κάνουν ειδικά όταν γνώριζαν ότι αυτό θα προκαλέσει την συμπάθεια του διεθνή τύπου προς την Ελλάδα και θα κάνει σε όλους γνωστό ποιος είναι ο αδιάλλακτος στην διαπραγμάτευση?
Κατά την γνώμη μου η κίνησή τους έγινε ακριβώς για αυτό τον λόγο,δηλαδή να φανούν αυτοί σαν αδιάλλακτοι και να πάρουν το όχι της ελληνικής κυβέρνησης έτσι ώστε όταν αφαιρέσουν κάποια η κάποιες από τις απαιτήσεις τους να φανεί αδιάλλακτη η ελληνική πλευρά αν τις απορρίψει.
Πολύ σωστά ο Τσίπρας δεν είπε απλά όχι όπως περίμεναν αλλά πήγε και αυτός ένα βήμα πίσω ζητώντας τους δέσμευση για την ρύθμιση του χρέους...θα μπορούσε να πάει και δυο βήματα πίσω.

Κ.Α. στο altsantiri

Τις αντιδράσεις των δανειστών απέναντι στη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή αναμένει σήμερα η κυβέρνηση, προκειμένου να σταθμίσει τα δεδομένα και να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα στη διαπραγμάτευση.

Γκάλμπρεϊθ: «Η ελληνική κυβέρνηση ούτε θα πέσει, ούτε θα υποκύψει»

Έκπληκτος με την ευρωπαϊκή έλλειψη κατανόησης προς την Ελλάδα δηλώνει ο διεθνούς φήμης Αμερικανός Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ σε συνέντευξη του στη βελγική εφημερίδα Le Soir. Τίτλος της συνέντευξης: «Η ελληνική κυβέρνηση ούτε θα πέσει, ούτε θα υποκύψει». Ο Γκάλμπρεϊθ αναφέρει ότι η Αθήνα έχει δίκιο να αρνείται τη συνέχιση μίας αντιπαραγωγικής πολιτικής και προειδοποιεί την Ευρώπη για τις συνέπειες ενός «Grexit».

Αναλυτικότερα ο Γκάλμπρεϊθ αναφέρει τα εξής:

«Ήμουν στην Αθήνα στις 8 Φεβρουαρίου, όταν η νέα κυβέρνηση παρουσίαζε το πρόγραμμά της στο Κοινοβούλιο. Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω την έλευση στην εξουσία μία πολιτικής δύναμης τελείως καινούργιας και την έκλειψη του “δικομματισμού” που κυβερνούσε επί τόσα χρόνια την Ελλάδα, γραφεί ο αναγνωρισμένος οικονομολόγος στην Le Soir.

«Όταν η νέα κυβέρνηση έφτασε στις Βρυξέλλες τρεις ημέρες αργότερα, για τον πρώτο γύρο διαπραγματεύσεων, η συνάντηση υπήρξε ένα σοκ και για τις δύο πλευρές. Η Ευρώπη - ήταν καινούργιο για αυτήν - ανακάλυπτε μία λογική και αποφασιστική αντιπολίτευση, ενώ η πολιτική της ποτέ δεν είχε αμφισβητηθεί. Οι Έλληνες αντιπρόσωποι βρέθηκαν απέναντι σε ένα τοίχο, αποτελούμενο από άγνοια της ελληνικής πραγματικότητας και δυσπιστίας, ακόμη και κάποιας αηδίας. Προσωπικά εκείνο που με εξέπληξε, ήταν στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο, ο βαθμός ασυνεννοησίας και έλλειψης κατανόησης», συνεχίζει.

Πως εξήγησε μια καθηγήτρια την λειτουργία του τραπεζικού συστήματος στα παιδιά....Πως αντέδρασαν μετά!

Με έναν εξαιρετικό τρόπο, Ελληνίδα καθηγήτρια εξήγησε με απλά λόγια, την λειτουργία του τραπεζικού συστήματος σε όλο τον κόσμο.....Παραθέτουμε την "παράδοση" που έκανε, όπως η ίδια την περιγράφει:

"Φέτος,κάλυψα μερικές βδομάδες έναν συνάδελφο που ήταν άρρωστος,διδάσκοντας Πολιτική Παιδεία.Στο κεφάλαιο "τραπεζικό σύστημα και δανεισμός" έγινε της πόπης,δεν καταλάβαιναν γρι.
Κάναμε μια βιωματική διδασκαλία απλούστατη.
Σήκωσα μαζί μου στην έδρα την Ελένη και τη Χαρά.
Η Ελένη είχε μαζί της 2 ευρώ.
Η Χαρά τίποτα.
Είπα της Ελένης ότι πρέπει να πάει σε εκπαιδευτική επίσκεψη μέχρι τις 2 το μεσημέρι και φοβάται μη χάσει το δίευρω,της είπα να μου το δώσει να το φυλάξω κι εγώ θα της γυρίσω το μεσημέρι 2 ε και 20 λεπτά.
Η Χαρά θέλει ένα σάντουιτς που κάνει 2 ε αλλά έχει ξεχάσει τα λεφτά σπίτι και πεινάει.Η μαμά της θα την πάρει απ το σχολείο στις 2,την δανείζω το δίευρω της Ελένης αλλά το μεσημέρι θα μου δώσει η μαμά της 2 ε και 50 λεπτά.
Δείχνω στην τάξη τη τσέπη μου που είναι άδεια.
Βάζω μέσα το δίευρω,το βγάζω και το δίνω της Χαράς.
Ένας μαθητής παριστάνει τη μαμά της Χαράς και μου δίνει πίσω 2,50.
Εγώ δίνω της Ελένης 2 και 20 λεπτά.
Μετά δείχνω την πρώην άδεια τσέπη μου,μαγικά έχει μέσα δικά μου πια 30 λεπτά.
Η τάξη χειροκροτεί.