Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!! - Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern


Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες, με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern. Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει: «Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».


Walter Wuellenweber

Ο δημόσιος υπάλληλος που σκοτώνει ελέφαντες και αντιλόπες



Σάλο και οργή τόσο στους πολίτες όσο και στις οικολογικές οργανώσεις έχει προκαλέσει η ιστορία ενός 55χρονου πρώην δημοσίου υπάλληλου που έχει ως... χόμπι να σκοτώνει άγρια ζώα στην Αφρική.
Την ιστορία του παρουσίασε η βρετανική εφημερίδα Sun η οποία δημοσίευσε και φωτογραφίες από τα ζώα που έχει σκοτώσει. Ο David Barrett περηφανεύεται πως έχει σκοτώσει περισσότερα από 300 άγρια ζώα τη στιγμή που μερικά από αυτά κινδυνεύουν από εξαφάνιση. "Μου αρέσει το κυνήγι και δεν το βρίσκω κακό. Όταν σημαδεύω ένα ζώο το βλέπω σαν στόχο και όχι σαν κάτι ζωντανό", δήλωσε ο 55χρονος. Τονίζει δε, ότι σκοτώνει ζώα τα οποία μπορούν να φαγωθούν. Περηφανεύεται επίσης ότι έχει σκοτώσει τρεις ελέφαντες, έναν ιπποπόταμο, δεκατέσσερα βουβάλια και δεκάδες αντιλόπες.

Μπορεί η Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη;

Άρθρο της γαλλικής Le Monde.

Καθώς η υπόθεση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αποτέλεσε εδώ και καιρό αντικείμενο συζητήσεων στο περιθώριο, συζητείται πλέον ανοιχτά από ορισμένους εταίρους της Αθήνας και πολλούς από τους πιστωτές της.

-Τι λέει η Συνθήκη;

Συμφωνα με το άρθρο 50 της συνθήκης της Λισσαβώνας "κάθε κράτος μέλος μπορεί να αποφασίσει, ανάλογα με τις συνταγματικές ρυθμίσεις του, να εγκαταλείψει την Ένωση. Σε αυτή την περίπτωση, η ενδιαφερόμενη χώρα πρέπει να ανακοινώσει την απόφασή της στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο αναλαμβάνει να δημοσιοποιήσει τις "κατευθύνσεις" του ώστε να φέρει εις πέρας τη διαδικασία. Ακολουθούν διαπραγματεύσεις μέχρι την σύναψη σχετικής συμφωνίας που ορίζει τις προϋποθέσεις της αποχώρησης. Το τελικό κείμενο υιοθετείται τότε "εξ ονόματος της Ένωσης, από το Συμβούλιο, με ενισχυμένη πλειοψηφία και κατόπιν έγκρισης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο".

Παπανδρέου: Προέχει η ψήφιση της απόφασης Γ. Παπανδρέου εξέφρασε την αγωνία του μήπως η άρνηση της αντιπολίτευσης στη συνεννόηση εκληφθεί ως άρνηση της χώρας μας για παραμονή της στον σκληρό πυρήνα του ευρώ.

Παπανδρέου: Προέχει η ψήφιση της απόφασηςΑπο ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Προϋπόθεση για την παραμονή μας στο ευρώ είναι η ψήφιση της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου και των βημάτων που απορρέουν από τη συμφωνία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο μετά από 45 λεπτά συνομιλίας με τον Κάρολο Παπούλια του οποίου ζήτησε τη συνδρομή.
Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε καθοριστική συμβολή σε δύο κατευθύνσεις. Πρώτον, να υπογραφεί η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου και δεύτερον ώστε να επιτευχθεί ευρύτατη συνεργασία. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν, όπως σημείωσε, συναντήσεις με τα κόμματα για όλες τις λεπτομέρειες ώστε να βγει η χώρα από τον άμεσο κίνδυνο.

Η κρίση των γαϊδάρων


Μια μέρα εμφανίστηκε σε ένα χωριό ένας άνδρας με γραβάτα. Ανέβηκε σε ένα παγκάκι και φώναξε σε όλο τον τοπικό πληθυσμό ότι θα αγόραζε όλα τα γαϊδούρια που θα του πήγαιναν, έναντι 100 ευρώ και μάλιστα μετρητά. Οι ντόπιοι το βρήκαν λίγο περίεργο, αλλά η τιμή ήταν πολύ καλή και όσοι προχώρησαν στην πώληση γύρισαν σπίτι με το τσαντάκι γεμάτο και το χαμόγελο στα χείλη. Ο άνδρας με τη γραβάτα επέστρεψε την επόμενη μέρα και πρόσφερε 150 ευρώ για κάθε απούλητο γάιδαρο, κι έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι πούλησαν τα ζώα τους. Τις επόμενες ημέρες προσέφερε 300 ευρώ για όσα ελάχιστα ζώα ήταν ακόμα απούλητα με αποτέλεσμα και οι τελευταίοι αμετανόητοι να πουλήσουν τα γαϊδούρια τους.

Σαν σήμερα 5 Νοέμβρη

Γιορτάζουν: Λίνος

«Τελευταίο οχυρό των τραπεζών, οι φόροι και οι συντάξεις»


Πάνω από 45 εκατ. άνθρωποι στις ΗΠΑ κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι
Μήπως να απαντηθεί ο ερώτημα "Σοσιαλισμός η Βαρβαρότητα?" Γ.Ζ.

Θεωρεί ότι το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, που αυτή τη στιγμή βάζει χέρι στους φόρους των πολιτών και στις συνταξιοδοτικές τους αποταμιεύσεις, ξύνει τον πάτο του βαρελιού και ουσιαστικά ξεψυχά. Γιατί «πόσο ακόμη θα αντέξει η ακραία ανισότητα; Το πλουσιότερο 1% του κόσμου, που στην πραγματικότητα είναι το 0,5%, αυξάνει το εισόδημά του κατά 281% και αυτό το επίπεδο συγκέντρωσης πλούτου κανένα σύστημα δεν μπορεί να το συντηρήσει. Αυτό συμβαίνει τώρα και γι’ αυτό ζούμε σε μια ενδιαφέρουσα εποχή γιατί δεν ξέρουμε τι θα ακολουθήσει». Συγκρίνει αυτό το σύστημα, «που έχει φτάσει πια να παράγει βαρβαρότητα εξωθώντας στην εξαθλίωση μεγάλα τμήματα του πληθυσμού», με τα στρατιωτικά καθεστώτα που κατέρρευσαν, όχι από κάποια «ανώτερη μεγάλη δύναμη», αλλά επειδή «εξαντλήθηκαν φτάνοντας στα όριά τους». Οσο για το κίνημα που αναπτύσσεται;

Ολλανδία: Πιο σημαντικό το ευρώ από την Ελλάδα


Για τους Ελληνες πιο σημαντικό είναι η αξιοπρέπεια μας Γ.Ζ.

O Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα ότι το ευρώ είναι «πιο σημαντικό» από τη συμμετοχή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι είναι «σημαντικό» η χώρα αυτή να διατηρήσει το ενιαίο νόμισμα και να αποφευχθεί μια πτώχευση.

Το κορίτσι που ούρλιαξε από τον πόνο του πολέμου


Οι ανθρωπιστικές επιχειρήσεις των Αμερικανών και τα αποτελεσματά τους Γ.Ζ. 

Από τον Tim Arango για τους New York Times

ΜΟΣΟΥΛΗ, Ιράκ – Μέχρι την περασμένη εβδομάδα η Σαμάρ Χασάν δεν είχε δει ποτέ τη φωτογραφία της, την οποία είχαν δει εκατομμύρια άνθρωποι, και δεν γνώριζε ότι ήταν μια από τις πιο γνωστές εικόνες του πολέμου στο Ιράκ.

Όταν οι λαοί λένε "όχι"


Δημοψήφισμα στη Γαλλία το 2005Και μόνο η αναγγελία του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, τρόμαξε σχεδόν τους πάντες. Ακόμα όμως και αν γινόταν και οι Έλληνες έλεγαν όχι, δεν θα ήταν η πρώτη φορά που ένας λαός ανατρέπει τα σχέδια της Ευρώπης. Το ότι ένας λαός μπορεί να πει όχι δεν είναι άγνωστο στους Ευρωπαίους ηγέτες. Το 2005 συνέβη με το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Στις περισσότερες χώρες αρκούσε να εγκρίνουν τα κοινοβούλια το σχέδιο του Συντάγματος, όπως για παράδειγμα στη Γερμανία. Ο τότε καγκελάριος Γκέρχαρτντ Σρέντερ δεν φαινόταν να τρομάζει με το γεγονός ότι σε κάποιες άλλες χώρες θα έπρεπε να γίνουν δημοψηφίσματα:

ΠΟΧΗ ΑΝΤΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ


Να μην παραστεί στην ψηφοφορία για τον επόμενο προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας, αντί να τον καταψηφίσει, επέλεξε η αντιπολίτευση στην Πορτογαλία -κίνηση που ο κυβερνητικός συνασπισμός καλωσορίζει λέγοντας πως συμβάλλει στην εικόνα «εθνικής ενότητας» της...
Λισαβόνας στο εξωτερικό. Η Πορτογαλία πασχίζει να αποδείξει σε δανειστές και αγορές πως δεν έχει ομοιότητες με «άλλους διασωθέντες», ενώ κυβερνητικά στελέχη να δηλώνουν μετά την εξέλιξη πως «είναι σημαντικό η Λισαβόνα να προβάλει μία διαφορετική εικόνα από άλλες χώρες, δείχνοντας πως μπορεί να υπερβεί τα προβλήματά της».

Σε αναζήτηση κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής από το Σάββατο

Στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Αθήνα
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα επισκεφθεί το Σάββατο, στις 12:00 μ.μ., ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου, όπως είπε στη Βουλή, να τον ενημερώσει για την πρόθεσή του να διερευνήσει, σε επαφές με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής.  Δεδομένης της κατηγορηματικής απόρριψης της πρότασης από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, και της αρνητικής στάσης του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, το ενδιαφέρον στρέφεται στη στάση που θα τηρήσουν ο Γιώργος Καρατζαφέρης, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Φώτης Κουβέλης.