Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Δεν αλλάζει κάτι στο μνημόνιο και με τις νέες εκλογές

Την λύπη της εξέφρασε η γερμανική κυβέρνηση: "Το πρόγραμμα λιτότητας ο μόνος δρόμος εξόδου από την κρίση". Σόιμπλε: "Να μάθουν οι Ελληνες στη νέα εκλογική αναμέτρηση περί τίνος πρόκειται".
Η είδηση του οριστικού ναυαγίου σχηματισμού κυβέρνησης μεταδόθηκε αστραπιαία σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που μαζί με τους 26 ομολόγους του βρίσκονταν στις Βρυξέλλες, στο Εκοφίν, επανέλαβε ότι παρά την αποτυχία δεν αλλάζει κάτι και ζήτησε την εφαρμογή των συμφωνηθέντων.
«Το πρόγραμμα λιτότητας ο μόνος δρόμος»
«Εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ, πρέπει να υλοποιήσει τους όρους, ειδάλλως δεν θα τα καταφέρει», είπε στο δεύτερο τηλεοπτικό κανάλι ZDF. Για τη νέα προσφυγή στις κάλπες επισήμανε ότι οι «αρμόδιοι στην Ελλάδα θα πρέπει να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους όταν πάνε να ψηφίσουν περί τίνος πρόκειται».

Τι φοβούνται οι αγορές και η τρόικα?


Ο Βενιζέλος ξέρει. Ο Σαμαράς ξέρει. ο Κουβέλης μάλλον κάτι ξέρει. Αν αυτό που αυτοί ξέρουν είναι καλό, δεν καταλαβαίνω γιατί πιέζουν τον Τσίπρα να μπει στην Κυβέρνηση και να αποκομίσει και αυτός τα οφέλη. Αν είναι κακό, τότε ο Τσίπρας προσφέρει υπηρεσία με το να μένει σαν φωνή αντίστασης, ώστε να ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης. Απο οτι φαίνεται οι αγορές, τρόικα κ.λ.π. φοβούνται τη λαϊκή βούληση. Ετσι εξηγείται και η αποπομπή του Παπανδρέου όταν "ξωκειλε" και εξήγγειλε δημοψήφισμα.
Σήμερα η λαϊκή ετυμηγορία, η κατανομή της ψήφου και η άρνηση του Τσίπρα λειτουργεί όπως θα λειτουργούσε το δημοψήφισμα του Παπανδρέου. ΥΠΕΡ του ΛΑΟΥ και της ΧΩΡΑΣ. (ανεξάρτητα από τη γνώμη μας για τη συνολική πολιτική και τις θέσεις των Παπανδρέου και Τσίπρα )

Εγέρθητι .....

Eurogroup: «Οχι» σε συνολική επαναδιαπραγμάτευση

  Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ [EUR=X] και να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά όπως προβλέπεται από το μνημόνιο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος Ολι Ρεν (αριστερά), με τον οποίο είχε συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Ανοικτός να συζητήσει περιορισμένες τροποποιήσεις του ελληνικού μνημονίου, όπως η επιμήκυνση του χρόνου επίτευξης των δημοσιονομικών υπό την προϋπόθεση ότι πρώτα θα σχηματιστεί κυβέρνηση, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωζώνης, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος εξαπέλυσε χθες δριμύτατη επίθεση εναντίον όλων εκείνων εκτός Ελλάδας που με τις δηλώσεις τους πληγώνουν τον ελληνικό λαό.

Κανένας δεν έχει δικαίωμα να δίνει μαθήματα στην Ελλάδα και να πληγώνει τους Ελληνες δίνοντας μαθήματα σε καθημερινή βάση σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν, καθώς και τα περί εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, ανέφερε ο κ. Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι 17 κράτη μέλη της ευρωζώνης είναι συνιδιοκτήτες του ευρώ και δεν σκέφθηκαν ούτε λεπτό ότι μπορεί κάποιος να φύγει.

Τα πρακτικά της σύσκεψης Παπούλια-Κουβέλη

 ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας):

Θα ήθελα όπως έκανα και με τους υπόλοιπους Αρχηγούς, να σας δώσω αυτό που ζήτησα από τον Πρωθυπουργό και μου έστειλε για την οικονομική κατάσταση, να λάβετε γνώση και θα δείτε ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Και ίσως η κατάσταση αυτή να υπαγορεύει και τη δική μας συμπεριφορά, το τι πρέπει να κάνουμε, για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.

Σας ακούω. Πώς εκτιμάτε τα πράγματα;

ΦΩΤΙΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς):

Κύριε Πρόεδρε, έχω και δημόσια δηλώσει ότι η χώρα χρειάζεται μια οικουμενική Κυβέρνηση. Έχω τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του στις 6 Μαΐου έδωσε ένα διπλό μήνυμα.

Tα πρακτικά της συσκέψεως των πολιτικών αρχηγών με τον Προέδρο της Δημοκρατίας..


Φωτογραφία για Αυτά είναι τα πρακτικά της συσκέψεως των πολιτικών αρχηγών με τον Προέδρο της Δημοκρατίας.. Τα πρακτικά της συσκέψεως των τριών πολιτικών αρχηγών, της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δόθηκαν απόψε στη δημοσιότητα από την Προεδρία της Δημοκρατίας. Δείτε τι συζητήθηκε και σε ποια σημεία υπήρχαν οι διαφωνίες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών...

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Κύριοι σας καλωσορίζω.
Προτείνω να αρχίσω με μία δική μου εισήγηση. Έχω επίσης ένα ενδιαφέρον σημείωμα του Πρωθυπουργού για την οικονομική κατάσταση, που το έστειλε για προσωπική μου χρήση. Έχει πολύ ενδιαφέρον και θα σας το δώσω να το διαβάσετε και εσείς. Στη συνέχεια θα πάρει το λόγο ο κ. Σαμαράς, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βενιζέλος. Υπάρχει κάποια ένσταση;


ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Καμία.ΚΑΡ

Γιούνκερ: Το πρωί θα ανακοινώσει η ελληνική κυβέρνηση αν θα πληρώσει το ομόλογο

Ξημερώνει η ημέρα «Χ» για το ομόλογο των 435 εκατ. ευρώ και ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του για το αν τελικά θα πληρώσει η ελληνική κυβέρνηση το ομόλογο των 435 εκατ. ευρώ που λήγει σήμερα.
Κλείνοντας τις εργασίες του χθεσινού eurogroup, ο κ.Γιούνκερ ανέφερε ότι το πρωί οι ελληνικές αρχές θα ανακοινώσουν την απόφασή τους για το τι θα πράξουν σε σχέση με το συγκεκριμένο ομόλογο. Απέφυγε επίσης να επιβεβαιώσει εάν ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών κύριος Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος εκπροσώπησε την χώρα μας στο συμβούλιο eurogroup, τάχθηκε υπέρ της πληρωμής του ελληνικού ομολόγου