Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

«Θα δώσουμε το αίμα μας για το δάσος» - Η φυλή αυτοχθόνων του Αμαζονίου θρηνεί για την καταστροφή


«Θα δώσω την τελευταία σταγόνα του αίματός μου για το δάσος», λέει βουρκωμένος ο αρχηγός φυλής αυτοχθόνων του Αμαζονίου, την ώρα που η καταστροφή του τροπικού δάσους έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία και ευαισθητοποίηση. 

Ο Αμαζόνιος φλέγεται με τις πυρκαγιές να έχουν προκαλέσει μια πρωτοφανής σε μέγεθος καταστροφή, σύμφωνα με τις αναφορές. Καθώς ηγέτες της Ευρώπης και εκατομμύρια άνθρωποι προσπαθούν να αναδείξουν την κρισιμότητα, που ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολοσνάρου προσπαθεί να υποβαθμίσει, οι άνθρωποι που ζουν στο δάσος και το αγαπούν ως ένα κομμάτι του εαυτού τους, είναι συντετριμμένοι, αλλά δηλώνουν πως είναι εκεί για να το υπερασπιστούν. 

«Είναι μια καταστροφή», λέει δακρυσμένος στο βίντεο του BBC o Raimundo Mura, o ηγέτη της φυλής Mura, που ορκίζεται πως θα υπερασπιστούν τη γη τους. «Θα δώσω το αίμα μου αν χρειαστεί», λέει. «Όλα αυτά τα χρόνια αντισταθήκαμε εδώ. Όταν δεν υπήρχε δρόμος, όταν έφτασε το ηλεκτρικό ρεύμα, όταν άρχισε η εισβολή στη γη. Κάθε μέρα που περνούσε ερχόταν η αποψίλωση και η υλοτόμηση», λέει άλλο μέλος της φυλής. 

«Πόλεμος στη Μεσόγειο» - Η προειδοποίηση του Τούρκου εμπνευστή του δόγματος των δυόμισι πολέμων

«Πόλεμος στη Μεσόγειο» - Η προειδοποίηση του Τούρκου εμπνευστή του δόγματος των δυόμισι πολέμων

Με δηλώσεις του στον τουρκικό Τύπο, ο Τούρκος διπλωμάτης, και εμπνευστής του δόγματος των «δυόμισι πολέμων», Σουκρού Ελεκντάγ, προειδοποιεί για «πόλεμο» στην Α. Μεσόγειο, καλώντας παράλληλα την Τουρκία να ανακηρύξει ΑΟΖ, ενώ αποκηρύσσει τον αγωγό EastMed ως «σιδηρούν παραπέτασμα»

Γνωστός μέσα από την καταξιωμένη πολυετή θητεία του στο διπλωματικό σώμα της Τουρκίας αλλά και ως πρώην βουλευτής Κων/πολης με το κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα CHP (για δύο θητείες, την περίοδο από το 2002 έως το 2011), κυρίως όμως γνωστός ως ο εμπνευστής του δόγματος των «δυόμισι πολέμων» με το οποίο καλούσε την Τουρκία, ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, να υιοθετήσει μια στρατηγική «δυόμισι πολέμων» ενάντια σε Ελλάδα (ένας πόλεμος), Συρία (δεύτερος πόλεμος) και Κούρδους (μισός πόλεμος), ο Σουκρού Ελεκντάγ συνεχίζει να ρίχνει βαριά τη σκιά του πάνω από τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. 

Και τώρα που οι εξελίξεις πλέον τρέχουν με νέα ορμή λόγω της ανακάλυψης ενεργειακών κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και της proxy εμπόλεμης κατάστασης στη Συρία, ο… 95χρονος πρέσβης επί τιμή επιστρέφει.

Γιατί παντρεύτηκα ένα καρτούν

Υπάρχει μια λέξη στα ιαπωνικά για τους χιλιάδες
ανθρώπους που έχουν εμμονή με τα μάνγκα, τα βιντεοπαιχνίδια και τα animation. Otaku. Σήμερα, ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός otaku λέει ότι έχει «ερωτευτεί» με χαρακτήρες anime και έχει εγκαταλείψει την ιδέα ενός ειδυλλίου στον πραγματικό κόσμο.

Ο Akihiko Kondo ξυπνά καθημερινά με τον ήχο της φωνής της συζύγου του. Τον καλεί με την ψηλή, κοριτσίστικη, φωνή της. Τραγουδά, χορεύει και στροβιλίζεται, προτρέποντας τον να σηκωθεί από το κρεβάτι. Η «σύζυγος»του Akihiko είναι ένας θηλυκός χαρακτήρας anime που ονομάζεται Miku. Είναι το ολόγραμμα που ζει σε μια γυάλινη κάψουλα σε ένα ράφι του δωματίου, αλλά μπορεί και να το κρατάει αγκαλιά τη νύχτα, χαϊδεύοντας το μαλακό κεφάλι με τα λαμπερά τιρκουάζ μαλλιά ή το μικρό λεπτό σώμα του. Αν θέλει ο Akihiko, η Miku μπορεί να πάρει αμέτρητες άλλες μορφές.

Μπορεί να γίνει ένα παιδαριώδες πλάσμα που μοιάζει με κινούμενο σχέδιο, ή μπορεί να είναι πιο ανθρώπινη, πιο σικάτη και πιο σέξι. Μπορεί να γίνει αυστηρή ή τρυφερή. Όλες αυτές είναι για τον Akihiko η Miku, μια σύζυγος με πολλές εκδοχές.Και μάλιστα την παντρεύτηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Δεν ήταν μια επίσημη, τυπική τελετή αλλά έγινε ένα μεγάλο πάρτι με 39 καλεσμένους. Ο αριθμός 39 συμβολίζει το όνομά της στα Ιαπωνικά - τρία για το "mi" και το εννέα για το "ku".

Η Miku φορούσε ένα λευκό δαντελωτό φόρεμα και ένα μακρύ πέπλο, και το ρούχο κατασκευάστηκε από έναν σχεδιαστή, με τον οποίο ήρθε σε επαφή ο Akihiko. Ο ίδιος ήταν επίσης ντυμένος στα λευκά, κρατούσε ένα μπουκέτο λουλούδια, κοιτούσε με τα τετράγωνα γυαλιά του και χαμογελούσε. Είπε τους όρκους τους και οι καλεσμένοι χειροκρότησαν. Παρακολουθώντας το βίντεο του γάμου, ο Akihiko χαμογελάει.