Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

1.000.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι ταλαιπωρούν 6 δισ ανθρώπους!!!!!

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ Αυστηρότερα κριτήρια για το επίδομα

Από την 1η Ιανουαρίου οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν λιγότερα ημερήσια επιδόματα. Μεγαλύτερη ακόμα η μείωση το 2014. Πώς θα χορηγείται πλέον το βοήθημα

Για το δώρο των Χριστουγέννων για κάθε μήνα επιδότησης από 1ης Μαΐου κάθε έτους η οικονομική ενίσχυση αντιστοιχεί σε 3 ημερήσια επιδόματα ανεργίας αντί για 6

Περισσότερο αυστηρά γίνονται τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας αλλά και για τον καθορισμό του ύψους των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα από τον ΟΑΕΔ. Οι αλλαγές αυτές -που αγγίζουν κυρίως τους εποχικά επιδοτούμενους- προβλέπονται στον νόμο 3986/2011 και σε εγκύκλιο του Οργανισμού αναφέρονται τα εξής:
Από την 1η Ιανουαρίου 2013 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 450. Δηλαδή για τον τελικό καθορισμό της διάρκειας επιδότησης λαμβάνεται υπόψη και το τι είχε εισπράξει ο άνεργος από το 2009 και μετά.
Από 1η Ιανουαρίου 2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 400.

FΤ: «Ζητούν από την Ελλάδα να προσλάβει ξένους τεχνοκράτες»

 Ξένους εμπειρογνώμονες στην ελληνική δημόσια διοίκηση θέλει το Βερολίνο, για την είσπραξη των φόρων και τη διαφθορά, λέει η βρετανική οικονομική εφημερίδα.

Η γερμανική κυβέρνηση ζητά την «υποχρεωτική» πρόσληψη ξένων ειδικών για να βοηθήσουν στην Ελλάδα στην είσπραξη των φόρων, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας, ως αντάλλαγμα για την επιμήκυνση κατά δύο χρόνια του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, σήμερα.
Όπως σημειώνεται σε αυτό, τα μέτρα επιβολής διεθνούς ελέγχου στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν τον ελληνικό προϋπολογισμό θα είναι περισσότερο προωθημένα σε σχέση με το παρελθόν. Τα μέτρα αυτά υποστηρίζονται, σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ, από τη Γαλλία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αντίγραφο του σχεδίου (σ.σ.: για τη συμφωνία όσον αφορά το νέο πρόγραμμα) είναι σε γνώση της εφημερίδας και ότι αυτό προβλέπει επίσης την αυτόματη και οριζόντια μείωση των δημοσίων δαπανών, εάν η Ελλάδα αποκλίνει από τους αναθεωρημένους στόχους για το δημοσιονομικό έλλειμμα.

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο Δ. ΜΠΕΗΣ Αλλαξε την εικόνα της Αθήνας
















Εκλέχτηκε δύο φορές δήμαρχος και στην οκτάχρονη θητεία του η πρωτεύουσα απέκτησε κοινόχρηστους χώρους εκατοντάδων στρεμμάτων με άλση, πλατείες και αθλητικά κέντρα


Ο Δ. Μπέης στην παρουσίαση του βιβλίου του το 2010

Θλίψη στον χώρο της πολιτικής και της Αυτοδιοίκησης προκάλεσε η απώλεια του Δημήτρη Μπέη, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, ύστερα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Η παρουσία του αποτέλεσε σταθμό στην Αυτοδιοίκηση την οποία υπηρέτησε πιστά επί σειρά ετών.

FINANCIAL TIMES: ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ «ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Των PETER SPIEGEL, QUENTIN PEEL & ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ*

Την «ουρά» των πρόσφατων δηλώσεων Σόιμπλε περί νέων μηχανισμών ελέγχου και της όψιμης αιχμής Βενιζέλου περί «προτεκτοράτου» φέρνει στην επιφάνεια αναλυτικό δημοσίευμα των Financial Times, με τίτλο «Ξένους τεχνοκράτες επιβάλλουν στην Αθήνα».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πέραν της πολυαναμενόμενης δόσης, επίκειται συμφωνία που θα διασφαλίζει 2ετή παράταση του ελληνικού προγράμματος, με πρόσθετη χρηματοδότηση της τάξεως των 16-18 δισ. ευρώ.

ΝΕΟ «ΟΧΙ» ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα που έχει ανακύψει με τα εργασιακά, με τη ΔΗΜΑΡ να εξακολουθεί να λέει «όχι» στις αλλαγές που ζητά η τρόικα. Όπως ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 21.00, «η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ επιμένει ομόφωνα και σταθερά στην άρνησή της να αποδεχθεί τις προτάσεις της τρόικας για τις εργασιακές σχέσεις». Η ΔΗΜΑΡ, απευθυνόμενη στους ευρωπαίους εταίρους, τους καλεί «να αποσύρουν τις αξιώσεις της τρόικας που ανατρέπουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων».

Σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ, ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της ΔΗΜΑΡ Σάκης Παπαθανασίου τόνισε ότι το ζήτημα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο πολιτικής αναδιαπραγμάτευσης. Επανέλαβε ακόμη τη θέση του κόμματος ότι η ελληνική Βουλή δεν πρέπει να ψηφίσει μέτρα που σχετίζονται με την αποσάρθρωση των εργασιακών δικαιώματων.

ΣΥΡΙΖΑ: «ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»


«Δεν υπάρχει καμιά διαπραγμάτευση. Δομικό στοιχείο της κυβέρνησης είναι η πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου». Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις ενδοκυβερνητικές συζητήσεις σχετικά με την ψήφιση των επερχόμενων μέτρων, προσθέτοντας ότι «μόνη λύση είναι οι μαζικές, ειρηνικές κινητοποιήσεις του λαού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η τετράμηνη παράσταση που έχουν στήσει οι τρεις αρχηγοί της συγκυβέρνησης, δείχνει τον πανικό τους για τις αντιδράσεις που προκαλούν τα σκληρά και ανάλγητα μνημονιακά μέτρα, καθώς και τους κλυδωνισμούς που υπάρχουν στο εσωτερικό των κοινοβουλευτικών τους ομάδων.

«Αντάλλαγμα» για την επιμήκυνση Το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας από τους Financial Times


«Ζητούν από την Ελλάδα να προσλάβει ξένους τεχνοκράτες». Με αυτό τον τίτλο δημοσίευμα των Financial Times αναφέρεται στην πολυαναμενόμενη δόση που θα διασφαλίζει διετή παράταση του ελληνικού προγράμματος με πρόσθετη χρηματοδότηση 16-18 δισ. ευρώ.

Η γερμανική κυβέρνηση ζητά την «υποχρεωτική» πρόσληψη ξένων ειδικών για να βοηθήσουν στην Ελλάδα στην είσπραξη των φόρων, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας, ως αντάλλαγμα για την επιμήκυνση κατά δύο χρόνια του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της, αναφέρει χαρακτηριστικά σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας.
Όπως σημειώνεται σε αυτό, τα μέτρα επιβολής διεθνούς ελέγχου στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν τον ελληνικό προϋπολογισμό θα είναι περισσότερο προωθημένα σε σχέση με το παρελθόν. Τα μέτρα αυτά υποστηρίζονται, σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ, από τη Γαλλία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αντίγραφο του σχεδίου (σ.σ.: για τη συμφωνία όσον αφορά το νέο πρόγραμμα) είναι σε γνώση της εφημερίδας και ότι αυτό προβλέπει επίσης την αυτόματη και οριζόντια μείωση των δημοσίων δαπανών, εάν η Ελλάδα αποκλίνει από τους αναθεωρημένους στόχους για το δημοσιονομικό έλλειμμα.