Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Για αυτά τα χέρια... μην τολμήσετε ποτέ! Σας προειδοποιούμε!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας


«Πατρίδα ή θάνατος!»! «Patria o muerte!» Τσε

Είπαν κι έγραψαν ότι η...

Κουβανέζικη Επανάσταση θα καταρρεύσει από το δολοφονικό εμπάργκο των ιμπεριαλιστών (19 Οκτώβρη 1960 ως σήμερα)...

Είπαν κι έγραψαν ότι η Κουβανέζικη Επανάσταση θα θα πεθάνει οριστικά μετά το τέλος της ΕΣΣΔ...

Είπαν κι έγραψαν ότι η Κουβανέζικη Επανάσταση θα καταρρεύσει μετά το θάνατο του Φιδέλ...

Όμως, σήμερα η Κούβα συναντάει την 61η επέτειό της.

Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, δεν υπάρχει ξεκούραση, επανάπαυση, οφείλουμε και τους χρωστάμε...

Χρωστάμε σ' αυτούς που έφυγαν...

Χρωστάμε πολλά περισσότερα σ' αυτούς που θα έρθουν...

Η Κούβα έδειξε το δρόμο...

Ανυπότακτοι κι Αδέσμευτοι λαοί πήραν τη σκυτάλη και δίνουν νικηφόρες μάχες σ' ολόκληρο τον πλανήτη...

Πολλοί γιορτάζουν αυτή τη μέρα, αυτή την επέτειο, αλλά κανένας δεν μπορεί να τη γιορτάσει όπως ο λαός της Κούβας, γιατί μια αληθινή επανάσταση δεν είναι δωρεάν!

Qassem Soleimani... Ζει αιώνια στις καρδιές των Ελεύθερων του κόσμου!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Μην θεωρείτε νεκρούς αυτούς που σκοτώθηκαν στο μονοπάτι του Θεού.
Είναι ζωντανοί στο...
Θεό τους, ικανοποιημένοι,
χαρούμενοι απολαμβάνουν τα αγαθά του»
Κοράνι (3:169)



Η εξόντωση του πανίσχυρου ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί οδηγεί το Ιράκ στο χάος

Ο αποκεφαλισμός της Αλ-Κουντς, της στρατιωτικής δύναμης ελίτ των Φρουρών της Επανάστασης με την εξόντωση του πανίσχυρου ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, καθώς και του συνασπισμού Χασντ αλ-Σάαμπι, με την εξόντωση του Αμπού Μάχντι αλ-Μουχάντις, του ανθρώπου του Ιράν στην Βαγδάτη και πραγματικού επικεφαλής της φιλοϊρανικής ιρακινής πολιτοφυλακής, φέρνουν το Ιράκ στα όρια του χάους, εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές.

«Πρόκειται για τη σημαντικότερη επιχείρηση αποκεφαλισμού που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σημαντικότερη και από τις επιχειρήσεις εξόντωσης του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι ή του Οσάμα μπιν Λάντεν» σύμφωνα με τον Φίλιπ Σμιθ, αμερικανό ειδικό σε θέματα ένοπλων σιιτικών οργανώσεων.

Η αμερικανική επιδρομή πραγματοποιήθηκε μετά την επίθεση της Τρίτης κατά της αμερικανικής πρεσβείας στην Βαγδάτη από χιλιάδες υποστηρικτές του Χασντ αλ-Σάαμπι σε μία πρωτοφανή επίδειξη ισχύος που ξαναζωντάνεψε για την Ουάσινγκτον το φάσμα της κρίσης των ομήρων στην αμερικανική πρεσβεία της Τεχεράνης το 1979.

«Οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών παρακολουθούσαν τον Κασέμ εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δεν πάτησαν ποτέ την σκανδάλη. Ο ίδιος το γνώριζε, αλλά δεν υπολόγισε σε ποια κλίμακα οι απειλές για την δημιουργία μίας νέας κρίσης ομήρων στην πρεσβεία της Βαγδάτης θα άλλαζαν την οπτική», εξηγεί ο Ράμζι Μαρντίνι, του United States Institute of Peace.

Αγωγός EastMed: Μια όχι και τόσο απλή υπόθεση

Με την παρουσία των πρωθυπουργών της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, και του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, οι υπουργοί Ενέργειας των τριών χωρών Κωστής Χατζηδάκης, Γιουβάλ Στάινιτς και Γιώργος Λακκοτρύπης υπέγραψαν στο Ζάππειο τη Διακυβερνητική Συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed, μεταξύ της Ελλάδας, της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ. Πρόκειται για το επιστέγασμα μιας διαδικασίας που είχε αρχίσει από το 2010, ωστόσο αποτελεί απλώς το πρώτο σημαντικό βήμα, καθώς η υπογραφή της συμφωνίας δεν οδηγεί και στην άμεση υλοποίηση του σχεδίου. Απομένουν ακόμη πολλά στάδια και πολλά... χρήματα με το κόστος να είναι ήδη υψηλό (6 δισ. ευρώ) και να εκτιμάται πως θα αυξηθεί κι άλλο. 

Σημειώνεται πως η υπογραφή της συμφωνίας έρχεται σε μια στιγμή που η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι έκρυθμη. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανοίγει όλα τα μέτωπα, με φόντο τις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες, και πλέον και οι πιο μετριοπαθείς αναλυτές και διπλωμάτες εκφράζουν έντονες ανησυχίες ακόμη και για ένα θερμό επεισόδιο. Ο Τούρκος Πρόεδρος, μετά την εισβολή στη Βόρεια Συρία, την κατάπαταση της κυπριακής ΑΟΖ για υδρογονάνθρακες, τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και τη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη που παρακάμπτει την Ελλάδα, δηλώνει πλέον έτοιμος να αποστείλει και στρατό στη Λιβύη, όπου μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος. Στόχος του να υποστηρίξει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του Σαράζ που πολεμά ενάντια στις δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος από την πλευρά του έχει τη στήριξη της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ρωσίας. Η παρουσία του τουρκικού στρατού δημιουργεί νέα δεδομένα και αναμένεται να οξύνει την ένταση στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου.