Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Προανακριτική: Ο Σαμαράς τους … σέρνει «μέχρι τέλους»

Ηθεσμική έκπτωση στην Προανακριτική δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το «θα τους πάω μέχρι τέλους» του Αντώνη Σαμαρά.

Όταν συγκροτήθηκε η επιτροπή για την δήθεν «πολιτική σκευωρία» στο σκάνδαλο της Novartis, ο Σαμαράς είχε ζητήσει από τον Μητσοτάκη την κεφαλή του Τσίπρα επί πίνακι. Δεν την πήρε – όχι λόγω θεσμικής ευαισθησίας αλλά λόγω βασικού ενστίκτου προσωπικής πολιτικής επιβίωσης από τον νυν πρωθυπουργού.

Το πρόβλημα είναι πως, προϊόντος του χρόνου, ο Αντώνης Σαμαράς δεν πήρε κι άλλα πράγματα. Ούτε την θέση του επιτρόπου, ούτε εκείνη του Προέδρου της Δημοκρατίας, ούτε τείχη στην… θάλασσα που θα πνίγουν τους «λάθρο», ούτε καν μια επανάληψη του μακεδονικού εθνοκοπατριωτικού ανένδοτου στα ελληνοτουρκικά. Και έκτοτε, αποφάσισε αφενός να συγκυβερνήσει, και αφετέρου να σύρει και τον Μητσοτάκη μέχρι τέλους. Μετατρεποντας μια Προανακριτική που ήδη κινείται στα όρια της θεσμικής παρωδίας, σε όχημα προσωπικής δικαίωσης και εκδίκησης.

Θεσμική εκτροπή επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Φαίνεται ότι είναι στο DNA της οικογένειας Μητσοτάκη να προκαλεί θεσμική εκτροπή στη χώρα, οδηγώντας την σε ανώμαλες καταστάσεις με τεράστιες επιπτώσεις στη Δημοκρατία.

Μετά από 55 χρόνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθώντας τις πρακτικές του πατέρα του ο οποίος το 1965 οδήγησε σε παραίτηση τον νόμιμο πρωθυπουργό της χώρας δημιουργώντας συνθήκες ανωμαλίες που κατέληξαν στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, παραβιάζει ωμά τα διακριτά και συνταγματικά κατοχυρωμένα όρια ανάμεσα στην εκτελεστική, τη νομοθετική και δικαστική εξουσία με στόχο όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας «όχι μόνο να κουκουλωθεί το σκάνδαλο Novartis, αλλά να μην τολμήσει ποτέ ξανά κανένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος στη χώρα μας, να καταγγείλει και να αναδείξει υποθέσεις διαφθοράς, στις οποίες ενδεχομένως να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα».

Οι παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνεργασία με τον δεύτερο πολιτειακό παράγοντα, πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα ορίζουν τον τρόπο με τον οποίο η Νέα Δημοκρατία με συνοδοιπόρους στελέχη του ΚΙΝΑΛ, προσπαθούν να υπονομεύσουν τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, το κράτος δικαίου και τον διαχωρισμό των εξουσιών.

Ο πρωθυπουργός φοβούμενος μην ο Αντώνης Σαμαράς ρίξει την κυβέρνησή του, καθώς επί κυβέρνησής του γιγαντώθηκε το σκάνδαλο Novartis, με πολλούς υπουργούς του να φέρονται εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αυτή, καταστρατηγεί τους νόμους παραβιάζοντας κατάφωρα το διεθνές δίκαιο.