Ο διαρκής αγώνας ενός ολόκληρου λαού
ενάντια στην κατοχή, τον αποκλεισμό, τις δολοφονίες
και τις φυλακίσεις από το κράτος του Ισραήλ
και τους συμμάχους του, ΝΑΤΟ — ΗΠΑ — ΕΕ.
Η Παλαιστίνη εκτείνεται από τα σύνορα της Αιγύπτου μέχρι τα σύνορα του Λιβάνου και ανατολικά μέχρι τον Ιορδάνη ποταμό. Στις αρχές του 20ού αιώνα η πλειοψηφία των κατοίκων της είναι Άραβες, που κατοικούν στην περιοχή εδώ και αιώνες (6ο αιώνα µ.Χ.) ενώ ο εβραϊκός πληθυσμός είναι κάτω από 10%.1947Αποφασίζεται από τον ΟΗΕ η διαίρεση της Παλαιστίνης. Οι Παλαιστίνιοι λαμβάνουν το 48% της ιστορικής Παλαιστίνης, Ιερουσαλήμ διεθνής πόλη. Οι Άραβες αρνούνται και καθώς στρατεύματα συγκεντρώνονται γύρω από τους εβραϊκούς οικισμούς, ο Μπεν Γκουριόν (πρώτος πρωθυπουργός του Ισραήλ) κηρύσσει την ανεξαρτησία του Ισραήλ το 1948. Ακολουθεί ο πρώτος αραβοϊσραηλινός πόλεμος. Οι Ισραηλινοί νικούν και περίπου 750.000 Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να γίνουν πρόσφυγες.
1948Στις 14 Μάη 1948 ανακοινώθηκε η ίδρυση του Ισραήλ, ενώ η εβραϊκή παραστρατιωτική οργάνωση «Χάγκανα» (ενεργή από το 1921) αναλαμβάνει τον ρόλο τακτικού στρατού µε εξοπλισμό από Βρετανούς και Αμερικανούς.
Μία μέρα μετά, στρατεύματα της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, του Λιβάνου, της Συρίας και του Ιράκ συγκρούονται µε τις ισραηλινές δυνάμεις.
Το Ισραήλ διώχνει διά της βίας περίπου 800.000 Παλαιστίνιους (το 67% του πληθυσμού) από την Παλαιστίνη.