Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ: Το χρονικό του αίματος


Ο διαρκής αγώνας ενός ολόκληρου λαού
ενάντια στην κατοχή, τον αποκλεισμό, τις δολοφονίες
και τις φυλακίσεις από το κράτος του Ισραήλ
και τους συμμάχους του, ΝΑΤΟ — ΗΠΑ — ΕΕ.

Η Παλαιστίνη εκτείνεται από τα σύνορα της Αιγύπτου μέχρι τα σύνορα του Λιβάνου και ανατολικά μέχρι τον Ιορδάνη ποταμό. Στις αρχές του 20ού αιώνα η πλειοψηφία των κατοίκων της είναι Άραβες, που κατοικούν στην περιοχή εδώ και αιώνες (6ο αιώνα µ.Χ.) ενώ ο εβραϊκός πληθυσμός είναι κάτω από 10%.1947Αποφασίζεται από τον ΟΗΕ η διαίρεση της Παλαιστίνης. Οι Παλαιστίνιοι λαμβάνουν το 48% της ιστορικής Παλαιστίνης, Ιερουσαλήμ διεθνής πόλη. Οι Άραβες αρνούνται και καθώς στρατεύματα συγκεντρώνονται γύρω από τους εβραϊκούς οικισμούς, ο Μπεν Γκουριόν (πρώτος πρωθυπουργός του Ισραήλ) κηρύσσει την ανεξαρτησία του Ισραήλ το 1948. Ακολουθεί ο πρώτος αραβοϊσραηλινός πόλεμος. Οι Ισραηλινοί νικούν και περίπου 750.000 Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να γίνουν πρόσφυγες.
1948Στις 14 Μάη 1948 ανακοινώθηκε η ίδρυση του Ισραήλ, ενώ η εβραϊκή παραστρατιωτική οργάνωση «Χάγκανα» (ενεργή από το 1921) αναλαμβάνει τον ρόλο τακτικού στρατού µε εξοπλισμό από Βρετανούς και Αμερικανούς.
Μία μέρα μετά, στρατεύματα της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, του Λιβάνου, της Συρίας και του Ιράκ συγκρούονται µε τις ισραηλινές δυνάμεις.
Το Ισραήλ διώχνει διά της βίας περίπου 800.000 Παλαιστίνιους (το 67% του πληθυσμού) από την Παλαιστίνη.

Σωκράτης Φάμελλος / Την Κυριακή όλοι και όλες στις κάλπες με προοδευτικό μήνυμα


«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ενεργοποιήσει όλα τα όργανα μέσα και έξω στη Βουλή. Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις αλλά μάς ενώνει η συλλογική δράση»

«Κεντρική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήδη από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν να στηρίξουμε αυτοδιοικητικές προτάσεις και παρατάξεις με προοδευτική ατζέντα. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι όλοι και όλες, φίλοι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, να συμμετέχουν στο δεύτερο γύρο της Κυριακής όπου υπάρχει, επειδή η αυτοδιοίκηση είναι μία πάρα πολύ σημαντική υπόθεση για να αφήσουμε τις αποφάσεις σε άλλους. Στους δήμους Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Θερμαϊκού εκδηλώθηκε από την πρώτη Κυριακή μεγάλη δυσαρέσκεια για τις δημοτικές αρχές, που συνδέεται με μεγάλα προβλήματα στην καθημερινότητα, στην καθαριότητα, στην ποιότητα ζωής, στους ελεύθερους χώρους, στις συγκοινωνίες, κλπ. Για το λόγο αυτό πρέπει να υπάρξει αλλαγή στις διοικήσεις αυτών των δήμων. Το ίδιο ισχύει και για την Περιφέρεια Θεσσαλίας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα για τους δήμους Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Θερμαϊκού ανέφερε:

Γιατροί Χωρίς Σύνορα / Εξωφρενικό και ανεύθυνο το τελεσίγραφο για την Γάζα - Ανησυχία για τους άμαχους


«Ο εξαναγκαστικός εκτοπισμός και μετεγκατάσταση τόσο μεγάλου αριθμού ανθρώπων σε λίγα μόνο τετραγωνικά χιλιόμετρα θα επιδεινώσει μια ήδη εφιαλτική κατάσταση»

«Εξωφρενικό και ανεύθυνο» χαρακτηρίζουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα το τελεσίγραφο του ισραηλινού στρατού για εκκένωση στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, με την ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση να ζητά τον άμεσο τερματισμό της αδιάκριτης αιματοχυσίας.

Όπως τονίζει ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Αχιλλέας Τζέμος «η εντολή εκκένωσης που έδωσε ο ισραηλινός στρατός στο 1,1 εκατομμύριο ανθρώπους στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας είναι ένα εξωφρενικό και ανεύθυνο τελεσίγραφο. Ο εξαναγκαστικός εκτοπισμός και μετεγκατάσταση ενός τόσο μεγάλου αριθμού ανθρώπων σε λίγα μόνο τετραγωνικά χιλιόμετρα θα επιδεινώσει μια ήδη εφιαλτική κατάσταση. Σε ότι αφορά τους πολλούς αμάχους που δεν θα μπορέσουν να εγκαταλείψουν τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ανησυχούμε εξαιρετικά για την τύχη τους μόλις λήξει το ισραηλινό τελεσίγραφο.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ζητούν επίσημα τον προσδιορισμό ασφαλών ζωνών - συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων - που δεν θα επηρεάζονται από τη σύγκρουση, για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να διαφύγουν».

To μαύρισμα


Του Αδέξιου Δεξιού

Πανηγυρίζουν οι… άριστοι, γιατί λέει ο λαός διά της ψήφου του στις αυτοδιοικητικές επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του… παραλίγο Μωυσή.

Μάλιστα.

Μιλάμε για πανικό και διαστρέβλωση της πραγματικότητας… εις τη νιοστή.

Για δεύτερη φορά επί της ουσίας η πλειοψηφία του λαού τους γύρισε την πλάτη κι αυτοί υποδύονται τους κυρίαρχους.

Δε λέμε κυρίαρχοι είναι.

Της μειοψηφίας όμως.

Ας μην το ξεχνούν.

Διότι όση βδελυρή προπαγάνδα κι αν κάνουν η αλήθεια δεν κρύβεται.

Αλήθεια στυγνή, που εκθέτει τόσο τους ίδιους όσο και τα κομματόσκυλα, τους σφουγγοκωλάριους, τους βολεμένους και κάποιους αυταπατημένους που βάλθηκαν να καταντήσουν την Ελλάδα μικρή οθωμανική επαρχία.

Εκκληση από τον ΟΗΕ – «Η Γάζα μετατρέπεται σε κολαστήριο»

 
Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι ενημερώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό πως κάπου 1,1 εκατ. Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας διατάχθηκαν..

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι ενημερώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό πως κάπου 1,1 εκατ. Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας διατάχθηκαν να μετακινηθούν προς τον νότιο τομέα του θύλακα εντός 24 ωρών κι απηύθυναν έκκληση να «ακυρωθεί» η διαταγή αυτή.

«Τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες», τόνισε Στεφάν Ντουζαρίκ, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, του Αντόνιο Γκουτέρες, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

«Τα Ηνωμένα Έθνη απευθύνουν σθεναρή έκκληση οποιαδήποτε τέτοια διαταγή, αν επιβεβαιωθεί, να ακυρωθεί προκειμένου να αποφευχθεί να μεταμορφωθεί αυτή που είναι ήδη τραγωδία σε καταστροφή», πρόσθεσε.

Κατά τον κ. Ντουζαρίκ, η διαταγή αφορά τους πάντες ανεξαιρέτως, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού του ΟΗΕ και χιλιάδων ανθρώπων που έχουν βρει καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του διεθνούς οργανισμού, κυρίως σχολεία, κέντρα υγείας και κλινικές.

Ο θαρραλέος ισραηλινός και η μισή αλήθεια των συνηγόρων του Νετανιάχου...

 News247.gr
Τα μέσα ενημέρωσης τα οποία ζουν από την εικόνα εστιάζουν την προσοχή τους στις θηριωδίες που ακολούθησαν την «αδιανόητη» εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ. Η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση, έχει μέλη με ισλαμοφασιστική λογική και αυτά που έκανε σε άμαχο πληθυσμό δεν είναι καθόλου αδιανόητα.

Αυτή είναι η μια διάσταση, φρικώδης αναμφισβήτητα, σε όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στο Ισραήλ και στη Γάζα. Τα άλλα, που δεν φωτίζονται και πολύ από τα περισσότερα δυτικά μέσα ενημέρωσης, τα λέει ο τολμηρός ισραηλινός δημοσιογράφος Γκίντεον Λεβί στην εφημερίδα της χώρας του «Χάαρετζ». Ο τίτλος του άρθρου του τα λέει όλα για τις ευθύνες των ηγεσιών της.

Γράφει ο Λεβί: «Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι απέδειξαν ότι είναι αδύνατο να φυλακίσεις δύο εκατομμύρια ανθρώπους για πάντα χωρίς να πληρώσεις ένα σκληρό τίμημα. Ακριβώς όπως η παλιά παλαιστινιακή μπουλντόζα διέσχισε το Σάββατο το πιο έξυπνο φράγμα του κόσμου, ταυτόχρονα διέλυσε την αλαζονεία και τον εφησυχασμό του Ισραήλ». Και ακόμα: «Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη για ό,τι συνέβη και πρέπει να πληρώσει το τίμημα, αλλά δεν ξεκίνησε από αυτόν και δεν θα τελειώσει μετά την αποχώρησή του. Πρέπει τώρα να κλάψουμε πικρά για τα ισραηλινά θύματα, αλλά πρέπει να κλάψουμε και για τη Γάζα. Τη Γάζα, οι περισσότεροι κάτοικοι της οποίας είναι πρόσφυγες που δημιούργησε το Ισραήλ. Τη Γάζα, η οποία δεν γνώρισε ούτε μια μέρα ελευθερίας».