Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Ο Πελετίδης για το «άθλιο ψέμα» των αμερικανοπροσκυνημένων


Για άθλιο ψέμα και αισχρή βρωμιά κάνει λόγο ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης απαντώντας σε όλα τις κατασκευασμένες συκοφαντίες που διακινούν από το πρωί, ορισμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι δήθεν εγκαινίασε μαζί με τον Αμερικανό πρέσβη το ξενοδοχείο που λειτουργεί στο κτίριο του πρώην «Μορέα».

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του ο δήμαρχος αναφέρει:

«Ως Δήμαρχος Πατρέων, δέχτηκα πρόσκληση για τα εγκαίνια του πρώην «Μορέα», ενός ιστορικού ξενοδοχείου της πόλης, που μετά από δεκαετίες πήρε και πάλι ζωή και ανταποκρίθηκα.

Ο Δήμος δεν είχε καμία εμπλοκή για τους προσκεκλημένους στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Είναι άθλιο ψέμα κι αισχρή βρωμιά, αυτό που διακινούν από το πρωί σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης, ότι εγκαινίασα μαζί με τον Αμερικανό Πρέσβη το ξενοδοχείο.

Δεν τον υποδεχθήκαμε ούτε θα τον υποδεχθούμε, γιατί η στάση μας είναι διαχρονική και σταθερή. Παλεύουμε με συνέπεια και για δεκαετίες ενάντια στους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις τους. Ενάντια στην μετατροπή της χώρας και της περιοχής μας σε μια απέραντη Αμερικανονατοϊκή βάση, να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο.

Πρωτοφανείς δηλώσεις Αυγενάκη για «απόπειρα νοθείας» στις εκλογές

Για απόπειρα αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος έκανε λόγο ο βουλευτής και γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, σε μια δήλωση, που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

«Για εμάς η μάχη δεν θα σταματήσει παρά μέχρι την ώρα της κάλπης. Αν κάποιοι έχουν άλλα σχέδια στο μυαλό τους, αν κάποιοι θέλουν να προκαλέσουν σκόπιμα σύγχυση με την εκλογική διαδικασία και τις 4 κάλπες να το ξεχάσουν. Θα εγγυηθούμε με τους εκλογικούς αντιπροσώπους μας ότι στις εκλογές θα αποτυπωθεί ξεκάθαρα η βούληση των πολιτών» είπε αρχικά ο Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στον Σκάι.

Στη συνέχεια κλήθηκε από τους δημοσιογράφους να πει τι εννοεί και συνέχισε: «Υπάρχει ο φόβος και η αίσθηση, δεν νομίζω ότι θα γίνουν συντονισμένες ενέργειες από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχει διάχυτη η πληροφόρηση, ότι κάποιοι είναι αποφασισμένοι, εάν τα καταφέρουν και εάν τους το επιτρέψουμε ακόμα και να αλλοιώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα, δηλαδή την άποψη των Ελλήνων πολιτών. Τους λέμε, λοιπόν, ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι εκεί».

Οι δημοσιογράφοι του Σκάι επέμειναν: «συνειδητά μας λέτε ότι υπάρχει συζήτηση και υποψία νοθείας» και ο Λ. Αυγενάκης κατέληξε: «Υπάρχει διάχυτη η πληροφόρηση -επαναλαμβάνω δεν έχουμε, ούτε πιστεύουμε ότι υπάρχει συντονισμένη ενέργεια από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ- αλλά υπάρχει η διάθεση από ορισμένους, που κινούνται σε αυτό τον χώρο, να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό δεν θα επιτραπεί».