Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Κασσελάκης: Τηλεφώνημα στον πρόεδρο του Πολωνικού κόμματος της Κεντροαριστεράς – Σοσιαλδημοκρατίας


Τηλεφωνική συζήτηση με τον συμπρόεδρο του πολωνικού κόμματος Νέα Αριστερά, Robert Biedron, είχε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνομίλησε με τον κ. Biedron για την συνεργασία των ευρωπαϊκών προοδευτικών δυνάμεων για κοινωνική δικαιοσύνη, βιώσιμη ανάπτυξη, και στήριξη του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ειδικότερα, συζήτησαν τις εναλλακτικές πολιτικές που πρέπει να στηρίξουν οι προοδευτικές δυνάμεις ενόψει των ευρωεκλογών, απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα που δίνουν οι πολωνικές προοδευτικές δυνάμεις της αριστεράς, σοσιαλδημοκρατίας και οικολογίας σε αυτήν την κατεύθυνση, στο πλαίσιο του κυβερνητικού συνασπισμού στον οποίο συμμετέχουν.

Σημειώνεται ότι η Νέα Αριστερά (πολωνικά: Nowa Lewica‎‎, NL) είναι πολωνικό σοσιαλδημοκρατικό πολιτικό κόμμα. Τοποθετείται στην κεντροαριστερά στο πολιτικό φάσμα. Οι ηγέτες του είναι ο Βουοντζίμιες Τσαζάστι και ο Ρόμπερτ Μπιέντρον.

F-35: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την πανάκριβη αγορά – Τι ισχύει με τα όπλα που «ξεφορτώνονται» οι ΗΠΑ;


Περισσεύουν τα διθυραμβικά σχόλια και οι πανηγυρισμοί στα κανάλια από τα κυβερνητικά στελέχη και βέβαια τον ίδιον τον πρωθυπουργό που eείπε μεταξύ άλλων: «Με αυτήν (σ.σ. την επιστολή Μπλινκεν) η Ελλάδα τίθεται και επισήμως στην τροχιά απόκτησης έως και 40 μαχητικών αεροσκαφών τελευταίας γενιάς F-35. Ταυτόχρονα, όμως, αποκτά και εντελώς δωρεάν ένα πολύ μεγάλο πακέτο εξοπλισμών που ενισχύουν καθοριστικά και τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και το Ελληνικό Λιμενικό…».

Η αλήθεια είναι όμως ότι η κυβέρνηση πάει να εμπλέξει τη χώρα και τις Ένοπλες Δυνάμεις σε τεράστιες περιπέτειες ενώ είναι ένα ερώτημα εάν κάποιοι από τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων τολμήσουν να διαφοροποιηθούν από το κυβερνητικό αφήγημα ή εν τέλει θα προτιμήσουν να στηρίξουν εξόφθαλμα λάθη τα οποία είναι έτοιμο να διαπράξει το Μαξίμου.

Τι περιλαμβάνει το πακέτο στρατιωτικού εξοπλισμού

Α δούμε όμως τι αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μπλίνκεν, σε σχέση με τις παρακάτω προτεινόμενες δωρεάν παραχωρήσεις στην Ελλάδα, με το πρόγραμμα του Πλεονάζοντος Αμυντικού Υλικού (Excess Defense Articles, EDA):

Ξεκίνησε η εξόντωση του λαού της Αργεντινής-«Θεραπεία – σοκ» με τις ευλογίες του ΔΝΤ!


Η Αργεντινή αντιπροσωπεύει το μέλλον των νεοφιλελεύθερων εξαρτημένων χωρών, όπως η Ελλάδα!!!

«Λεφτά δεν υπάρχουν». Με αυτά τα λόγια ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι, και ο υπουργός Οικονομικών του, Λουίς Καπούτο, ανακοίνωσαν σειρά μέτρων αυστηρής λιτότητας με στόχο την αντιμετώπιση των μεγάλων δημοσιονομικών ελλειμμάτων και του πληθωρισμού, ο οποίος τρέχει με 140% σε ετήσια βάση απειλώντας να φτάσει το 200%.

Την ίδια στιγμή στη χώρα το επίπεδο της φτώχειας έχει ξεπεράσει το 40% και οδεύει προς το 45%. Στόχος της νέας κυβέρνησης είναι να κάνει την οικονομία που βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση να δεχτεί άμεσα ξαφνικό σοκ, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα στην πορεία και να υπάρξει μια βάση για ανάκαμψη στη συνέχεια.

Το κλειδί για όλα αυτά τώρα είναι η εφαρμογή των μέτρων, τα οποία είχαν ανακοινωθεί προεκλογικά από τον Μιλέι στο πλαίσιο της ανάγκης για θεραπεία-σοκ της οικονομίας της χώρας που αποτέλεσε τη «σημαία» των υποσχέσεών του προς τους ψηφοφόρους.

Τα βασικά αυτά μέτρα λιτότητας-σοκ που ανακοινώθηκαν σε πρώτη φάση είναι τα εξής:Υποτίμηση του πέσο κατά 54% έναντι του δολαρίου, με την επίσημη ισοτιμία να φτάνει πλέον τα 800 πέσος ανά δολάριο. Σημειωτέον ότι από το 2019 και μετά, το νόμισμα της χώρας διατηρούνταν στην, προηγούμενη πλέον, ισοτιμία του 400 περίπου πέσος προς το δολάριο μόνο με τεχνητά μέσα. Οι αυστηροί έλεγχοι κεφαλαίων από την κυβέρνηση δημιουργούσαν μεγάλο χάσμα μεταξύ της επίσημης συναλλαγματικής ισοτιμίας των 366 πέσος ανά δολάριο και των ανεπίσημων ισοτιμιών στη μαύρη αγορά που έφταναν τα 1.000 πέσος ανά δολάριο. Στόχος της κυβέρνησης είναι η υποτίμηση αυτή να γίνει σταδιακά.

Επιβεβαιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ τα ερωτήματα του The FAQ για το αμερικανικό “πακέτο” εξοπλισμών! Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να ενημερωθεί για την αγορά των F35 ο Στέφανος Κασσελάκης – Ερωτήματα από την Κουμουνδούρου στην κυβέρνηση


Ο Τομεάρχης Άμυνας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επιβεβαιώνει ουσιαστικά τις αποκαλύψεις του The FAQ για “θολά” σημεία της επιστολης Μπλίνκεν στο ελληνικό ΥΠΕΞ, που εντέχνως απέκρυψε και ο Πρωθυπουργός στο χτεσινό του διάγγελμα.

Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα επισκεφθεί τη Δευτέρα (29/1) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με αντιπροσωπεία του κόμματος, προκειμένου να ενημερωθεί, μεταξύ άλλων, για τα εξοπλιστικά προγράμματα που περιέχονται στην επιστολή Μπλίνκεν, στα οποία συμπεριλαμβάνεται αγορά αεροσκαφών F35 αξίας 8,2 δις.

Σύμφωνα με σχετική δήλωση του Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευάγγελου Αποστολάκη, τα κριτήρια που εξετάζει η Κουμουνδούρου για τα προγράμματα αυτά είναι τρία:

– Να ικανοποιούν υπαρκτές επιχειρησιακές ανάγκες στη βάση ενός ολοκληρωμένου και μελετημένου σχεδιασμού που να στηρίζεται στην προτεραιοποίηση, στις εισηγήσεις των Γενικών Επιτελείων, στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και στην διαφάνεια

– Να υπάρχει άμεση σύνδεση με την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να μην καθίστανται απλοί πελάτες ξένων αμυντικών βιομηχανιών αλλά να δημιουργείται προστιθέμενη αξία για τη χώρα τόσο οικονομικά όσο και σε επίπεδο τεχνολογίας και τεχνογνωσίας

– Να πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας και της αναγκαίας ανάπτυξης του κοινωνικού της κράτους.

Στην πλατεία της Λάρισας οι αγρότες: Κομβόι τρακτέρ κατέκλυσε το κέντρο της πόλης


Αγρότες με τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία Λάρισας, προκειμένου να συμμετάσχουν στην μεγάλη αγροτική κινητοποίηση που έχουν προγραμματίσει, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024.

Ισραήλ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ρίχνουν στη φωτιά του πολέμου τη Μέση Ανατολή


Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του νέου μακελειού από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, με την ολόπλευρη στήριξη από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που ακόμα και σήμερα συνεχίζουν τη στήριξή τους, οικονομική, πολιτική, στρατιωτική, τα «τύμπανα πολέμου» ηχούν όλο και πιο δυνατά στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Επιθέσεις, τελεσίγραφα, απειλές και στρατιωτική κινητικότητα από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αυξάνουν τους κινδύνους για μια σφοδρή περιφερειακή σύγκρουση με ολέθριες συνέπειες για τους λαούς.
Οι συνεχιζόμενες δολοφονικές ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, με την ουσιαστική στήριξη των ΗΠΑ και άλλων «συμμάχων», προκαλούν εξελίξεις τύπου ντόμινο στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά πλέον και της Νότιας Ασίας, λειτουργώντας ως πυροκροτητής σε μια σειρά αλληλοσυνδεόμενα μέτωπα και ανταγωνισμούς, μεγαλώνοντας τον κίνδυνο γενικευμένης ανάφλεξης. Χαρακτηριστικά, η ευρεία ζώνη πιθανής γενικής ανάφλεξης εκτείνεται πλέον από την Ανατολική Μεσόγειο και την Ερυθρά Θάλασσα μέχρι τα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου και από κει στα τεταμένα σύνορα Ιράν – Πακιστάν.
Η συνέχιση του μακελειού στη Γάζα και η προσπάθεια των ΗΠΑ να αξιοποιήσουν τον πόλεμο για να επιβεβαιώσουν τη γεωπολιτική τους κυριαρχία στην περιοχή έναντι των ανταγωνιστών τους, όπως η Κίνα, η Ρωσία, το Ιράν, υποδαυλίζουν παλιές και νέες εστίες έντασης. Τα νέα πεδία πολεμικών συγκρούσεων, τα οποία έχει ανοίξει το Ισραήλ, και οι δολοφονικές επιθέσεις σε γειτονικές χώρες, όπως η Συρία, ο Λίβανος, το Ιράκ, το Ιράν και η Υεμένη, χρησιμοποιούνται από τις ΗΠΑ, για να αναβαθμίσουν τη μειωμένη τα τελευταία χρόνια επιρροή τους στη Μέση Ανατολή, από τις σημαντικές ανακατατάξεις που επέφεραν η ενίσχυση του ρόλου της Ρωσίας και της Κίνας. Επειδή όμως εκτιμούν ότι δεν θα είναι εύκολο να ελέγξουν πλήρως μία γενικευμένη σύγκρουση, ιδιαίτερα απέναντι στο Ιράν, εμφανίζονται με ένα υποκριτικό διπλωματικό πρόσωπο, με τις αλλεπάλληλες περιοδείες του Μπλίγκεν σε ρόλο «υπεύθυνης δύναμης» που θέλει να εγγυηθεί την ασφάλεια στην περιοχή, αλλά και μία «λύση» για το παλαιστινιακό. Βέβαια τίποτα από αυτά δεν ισχύει στην πραγματικότητα, αφού ο αμερικανικός -και όχι μόνο- στόλος έχει εγκατασταθεί στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ερυθρά Θάλασσα.

Τί έγινε στον κόσμο και στον τόπο μας σαν σήμερα 25η Γενάρη;




Σαν σήμερα  25 Ιανουαρίου Τα σημαντικότερα γεγονότα και πρόσωπα που έμειναν στην ιστορία
και δεν πρέπει να ξεχάσουμε 

41 Μετά από ολονύχτιες διαπραγματεύσεις, η Ρωμαϊκή Σύγκλητος αποδέχεται τον Κλαύδιο ως το νέο Ρωμαίο αυτοκράτορα.

389 Πέθανε ο θεολόγος και πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός, ένας από τους Τρεις Ιεράρχες

1204 Η συνεχιζόμενη οικονομική εξάντληση του πληθυσμού για την εξασφάλιση των χρημάτων που ο Αυτοκράτορας Αλέξιος Δ’ έχει υποσχεθεί στους Σταυροφόρους, οδηγούν λαό και μοναχούς σε εξέγερση.

1533 Ο βασιλιάς της Αγγλίας Ερρίκος ο 8ος παντρεύεται την Άννα Μπολέιν, τη δεύτερη από τις έξι συζύγους του.

1554 Ιδρύεται από Ιησουίτες ιεραπόστολους η πόλη του Σάο Πάολο στη Βραζιλία.

1627 Γεννήθηκε ο Αγγλος χημικός και φιλόσοφος, Ρόμπερτ Μπόιλ

1759 Γεννήθηκε ο Ρόμπερτ Μπαρνς, Σκοτσέζος ποιητής

ΗΠΑ: Βόμβα με απόσχιση του Τέξας και Συνομοσπονδία του Νότου-Συνταγματική κρίση. Τα Ελληνικά ΜΜΕ μούγκα ....

Σε βαθύτατη συνταγματική κρίση εξελίσσεται η σύγκρουση της κυβέρνησης Μπάιντεν με τις 25 πολιτείες των ΗΠΑ που στέκονται στο πλευρό του Τέξας.

Πριν λίγο τα αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι αρκετοί Αξιωματούχοι μελετούν το “ΤEXIT” δηλαδή την απόσχιση του Τέξας και άλλων Πολιτειών που θα οδηγήσει στην αλλαγή Συντάγματος των ΗΠΑ με τη δημιουργία μιας Συνομοσπονδίας.

Ο Γενικός εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton, απευθυνόμενος στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση τόνισε ότι “το Τέξας δεν θα έμπαινε ποτέ στην Ένωση αν ήξερε ότι δεν θα μπορούσε να προστατέψει τον εαυτό του”

H κυβερνήτης της Ν. Ντακότα, Noem, επανέλαβε ότι “Το Τέξας και οι 13 αρχικές αποικίες δεν θα είχαν υπογράψει ποτέ τη συνθήκη που σχημάτισε το πρώτο σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών αν δεν πίστευαν ότι το δικαίωμά τους να προστατεύονται είναι κατοχυρωμένο”!


“Ο Μπάιντεν παραβίασε το «συμβόλαιο» («compact»)”

O κυβερνήτης της πολιτείας του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, είπε συγκεκριμένα:

Όρο να συνεχίσει να στέλνει η Ελλάδα οπλικά συστήματα στην Ουκρανία βάζουν οι Αμερικανοί για τα F35


Αποκάλυψη: Όρο να συνεχίσει να στέλνει η Ελλάδα οπλικά συστήματα στην Ουκρανία βάζουν οι Αμερικανοί για τα F35 και το υπόλοιπο εξοπλιστικό πακέτο! Έναντι “μικρού αντιτίμου” και όχι “δωρεάν” τα παροπλισμένο αμερικανικό στρατιωτικό υλικό! Τι απέκρυψε το Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός.

Αποκάλυψη: Όρο να συνεχίσει να στέλνει η Ελλάδα οπλικά συστήματα στην Ουκρανία βάζουν οι Αμερικανοί για τα F35 και το υπόλοιπο εξοπλιστικό πακέτο! Έναντι “μικρού αντιτίμου” και όχι “δωρεάν” τα παροπλισμένο αμερικανικό στρατιωτικό υλικό! Τι απέκρυψε το Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός

Σε μια πολύ σημαντική παράγραφο της επιστολής Μπλίνκεν προς το ελληνικό ΥΠΕΞ, που επιμελώς απεκρύβη από τον Πρωθυπουργό αλλά και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους ( και τα πιο πολλά ΜΜΕ) εστιάζει ρεπορτάζ του in,gr (Αλεξάνδρα Φωτάκη)

Όπως αναφέρεται, μαζί με την ενημέρωση για την έγκριση των F-35 o Μπλίνκεν στην επιστολή του εκπροσωπώντας την αμερικανική κυβέρνηση συμπεριλαμβάνει οπλικά συστήματα που θα παραχωρηθούν δωρεάν – ή με «μικρό» αντίτιμο – ως «πλεονάζον υλικό» των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, περιγραφόμενο με τον όρο EDA (Excess Defense Articles).

Ηχηρό όσο και επίκαιρο … μήνυμα Στέφανου Κασσελάκη από το Άουσβιτς: “Ο αγώνας απέναντι στο μίσος και τη μισαλλοδοξία είναι διαρκής”

Με ένα “ηχηρό” μύνημα, με “σύγχρονη” όμως απεύθυνση, σε μια χώρα που φαίνεται βαθια διχασμενη αυτή τη στιγμή από ένα νομοσχέδιο που ακουμπά στην ουσία της ατομικής ελευθερίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της κατάργησης οποιασδήποτε διάκρισης και τελικά στην ποιότητα της ίδιας της δημοκρατίας μας, η ανάρτηση Κασσελάκη από το Άουσβιτς!


«Ποτέ ξανά» λέει ο Στέφανος Κασσελάκης από το Άουσβιτς, όπου βρέθηκε με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος και Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι βρίσκεται εκεί όπου «1,1 εκατομμύρια ψυχές εξοντώθηκαν επειδή ήταν Εβραίοι, πολιτικοί αντιφρονούντες, Ρομά, ομοφυλόφιλοι και γενικότερα “υπάνθρωποι” σύμφωνα με τους ναζί».

«Από αυτούς, 55.000 ήταν Έλληνες Εβραίοι», συμπληρώνει. Ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε σε έναν τόπο όπου, όπως λέει, «η ανθρώπινη ζωή έπαψε να έχει υπόσταση και αξία και έγινε ένα νούμερο χαραγμένο στο δέρμα»