Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Πάνω από 143 οι νεκροί, ανυπολόγιστες οι συνέπειες


Στους 143 έφτασαν οι νεκροί από την θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, μια από τις πιο πολύνεκρες στην ιστορία. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο και οι τέσσερις ένοπλοι βρίσκονται υπό κράτηση, ενώ έγιναν 11 συλλήψεις.

Η δολοφονική επίθεση αποδίδεται στο ISIS-K ένα παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους με δράση στο Ιράν και το Αφγανιστάν που ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Ένοπλοι με στολές παραλλαγής εισέβαλαν το βράδυ της Παρασκευής λίγο μετά τις 20:00 στο κατάμεστο Crocus City Hall -μια αίθουσα συναυλιών στο Κρασνογκόρσκ, βορειοδυτικά της πρωτεύουσας- και άρχισαν να πυροβολούν, σκορπώντας τον θάνατο. Ακολούθησαν εκρήξεις και ξέσπασε πυρκαγιά που εξαπλώθηκε ταχύτατα στο κτίριο.

Ποιοί βρίσκονται πίσω από την επίθεση;

«Οι τρομοκράτες είχαν επαφές στην Ουκρανία», αναφέρουν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, με το Κίεβο ωστόσο να αρνείται την εμπλοκή στην επίθεση.

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την αποτρόπαια σφαγή στο συναυλιακό χώρο στη Μόσχα

Από iraklis3 

Πολλά ερωτήματα προκαλεί η αποτρόπαια επίθεση του ISIS (παρακλάδι του) σε συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα. Ποιος και γιατί όπλισε το χ;eρι των τρομοκρατών για αυτή τη σφαγή, σε μια περίοδο που η ατμόσφαιρα στην Ευρώπη, και όχι μόνο μυρίζει, μπαρούτι; Ερωτήματα που εντείνονται λαμβάνοντας υπόψη τι αντιπροσωπεύει το Ισλαμικό Κράτος. .Όταν αναφερόμαστε στον ISIS δεν εννοούμε τους μουσουλμάνους ή κάποια μουσουλμανική χώρα (κράτος). Ο ISIS (όπως και οι Ταλιμπάν κλπ) είναι δημιούργημα των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία κλπ) και έχει χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως η δράση του μέχρι σήμερα, για να προκαλέσουν αναστάτωση και να ελέγξουν μουσουλμανικές χώρες.

Και σε αυτή την τρομοκρατική επίθεση τίθεται το ερώτημα ποιος ωφελείται από αυτή τη σφαγή; Η απάντηση στο ερώτημα θα δείξει και τον ηθικό αυτουργό και τα κίνητρά του.
Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής:

– Η αίθουσα συναυλιών άνοιξε το 2009 και είναι ένας δημοφιλής χώρος ψυχαγωγίας με χωρητικότητα 6.200 ατόμων, φέρει μάλιστα το όνομα του Μουσλίμ Μαγκομάγιεφ, ενός ιδιαίτερα αγαπητού μουσουλμάνου τραγουδιστή και την περίοδο της ΕΣΣΔ και της Ρωσίας.