Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Αυτός είναι ο «κουκουλοφόρος» που «απελευθέρωσε» ο αστυνομικός

Δυο ακόμη βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης ενάντια στο νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη.
αποδομούν του ισχυρισμούς του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (ΣΕΦΕΕΑ) σε βάρος υπαστυνόμου που υποτίθεται -σύμφωνα και με την μήνυση που υποβλήθηκε από μέλη της εναντίον του- ότι «απέτρεψε χειροδικώντας, τη σύλληψη κουκουλοφόρου». Επιπλέον τα βίντεο αποτελούν ένα ακόμη ντοκουμέντο για την άγρια καταστολή, τις αναίτιες επιθέσεις και τους τραμπουκισμούς

Ο υποαστυνόμος πάντως παραπέμφθηκε νωρίτερα σε δίκη στις 3 Σεπτεμβρίου, παρά το πλήθος στοιχείων, που συνηγορούν για την αθωότητά του.

Από τα βίντεο, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ιστοσελίδα «Law & Order», δεν προκύπτει ουδεμία χειροδικία σε βάρος των συναδέλφων του - αντιθέτως εκείνος επιτελώντας το καθήκον του (αφού βρισκόταν εκεί εν υπηρεσία -κι όχι εκτός αυτής, όπως ανέφερε στην ανάρτησή της η ΣΕΦΕΕΑ- ως φρουρός στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ) δέχθηκε χτύπημα από αστυνομικό της ΔΡΑΣΗΣ, ο οποίος επιχείρησε να επιτεθεί στα μέλη και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών και τον 67χρονο συνταξιούχο έμπορο και μελος του οργανωτικού γραφείου της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Άγγελο Γκόγκογλου.

Αυτός ήταν, όπως φαίνεται, ο υποτιθέμενος «κουκουλοφόρος» που γλίτωσε τον σοβαρό τραυματισμό χάρη στην παρέμβαση του αστυνομικού. Από την παρακολούθηση του βίντεο είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κανείς κουκουλοφόρος στο περιστατικό, οπως ισχυρίστηκε η αστυνομία και ο υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης, και ότι κατά την διάρκειά του δεν σημειώθηκε καμία πράξη βίας από τον αστυνομικό ή τους συγκεντρωμένους. Αντίθετα στο βίντεο έχει καταγραφεί η προκλητική στάση και η επίθεση των αστυνομικών.