Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Παλαιστίνιος πρόσφυγας σε Τατιάνα Στεφανίδου: «Είστε ντροπή, ζητάτε να πεθάνουμε ήσυχα, χωρίς να ενοχλήσουμε»


Σε άνιση μάχη για δεκαετίες οι Παλαιστίνιοι, θύματα της βαρβαρότητας του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ, με αφορμή την επίθεση της Χαμάς, έχουν να αντιμετωπίσουν μεταξύ άλλων και τη μεροληψία των ΜΜΕ που καλύπτουν την τωρινή σύγκρουση μονόπλευρα θέλοντας να παρουσιάσουν το Ισραήλ σαν το μόνο θύμα. Τόσα χρόνια το δράματος δεν κατάφερε να συγκινήσει, ούτε τους δημοσιογρ΄φους των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών ούτε και της αρσενικές και θηλυκές Τατιάνες.

Ο Παλαιστίνιος πρόσφυγας που μένει πλέον στη χώρα μας, Μοχάμεντ Ελ Μπάτα μίλησε στην εκπομπή «TLive» με την Τατιάνα Στεφανίδου, και τα είπε έξω από τα δόντια και δε χαρίστηκε.

«Δεν υπάρχει αλήθεια, έχουν σφάξει την αλήθεια. Έχουν αμωλύσει 5.000 στρατιώτες και κλαίνε για γιαγιάδες και παιδιά, ο πρόεδρος της Αμερικής έκλαιγε για τα αποκεφαλισμένα παιδιά των Εβραίων, τελικά αποδείχθηκε πως δεν υπάρχουν αποκεφαλισμένα παιδιά.

Τα κανάλια σας 24 ώρες καλύπτουν μονομερώς τον πόλεμο από τη πλευρά του Ισραήλ, στη Γάζα δεν υπάρχει ούτε ένα ξένο κανάλι», ανέφερε αρχικά ο κ. Ελ Μπάτα.

Σάλος με τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ περί «πανέξυπνης Χεζμπολάχ»: Είναι ντροπή, λέει υπουργός της ισραηλινής κυβέρνησης


Το Ισραήλ και ο Λευκός Οίκος καταδίκασαν τις δηλώσεις που έκανε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επαίνεσε την «εξυπνάδα» της φιλοϊρανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και επέκρινε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Ο Τραμπ, το φαβορί στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024, χαρακτήρισε «πολύ έξυπνη» την οργάνωση Χεζμπολάχ, που είναι ορκισμένος εχθρός του Ισραήλ και κατηγόρησε τον Νετανιάχου ότι ήταν «απροετοίμαστος» για την επίθεση της Χαμάς.


Ο υπουργός Επικοινωνιών του Ισραήλ Σλόμο Κάρχι είπε απόψε ότι τα σχόλια αυτά του Τραμπ προς τους υποστηρικτές του και σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, το βράδυ της Τετάρτης, δείχνουν ότι δεν είναι άνθρωπος στον οποίο μπορεί να βασιστεί κανείς. «Είναι ντροπή που ένας τέτοιος άνθρωπος, ένας πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, διασπείρει προπαγάνδα και πράγματα που πληγώνουν το ηθικό των μαχητών του Ισραήλ και των πολιτών του» είπε ο Κάρχι στο τηλεοπτικό κανάλι Channel 13.

Eκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ο Άντριου Μπέιτς, χαρακτήρισε «επικίνδυνα και τρελά» τα σχόλια του Τραμπ. «Δεν κατανοούμε καθόλου γιατί οποιοσδήποτε Αμερικανός θα επαινούσε μια τρομοκρατική οργάνωση, υποστηριζόμενη από το Ιράν, αποκαλώντας την έξυπνη», είπε ο Μπέιτς.

Έτοιμο να εκραγεί και το ΠΑΣΟΚ


Του Ανδρέα Καψαμπέλη

Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που θυμίζει πλέον ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Υπάρχει και το ΠΑΣΟΚ, που ναι μεν δεν έχει «εκραγεί» ακόμη, αλλά μοιάζει κι αυτό με καζάνι που βράζει.

Ο τελικός απολογισμός των αυτοδιοικητικών εκλογών με τον δεύτερο γύρο αυτής της Κυριακής αναμένεται ασφαλώς με ενδιαφέρον, ωστόσο το κλίμα που έχει διαμορφωθεί ήδη τα τελευταία εικοσιτετράωρα προοιωνίζεται με κάτι παραπάνω από πολλή «μουρμούρα» από την ερχόμενη Δευτέρα.

Το επιτελείο του Ν. Ανδρουλάκη έχει αποδυθεί σε αγωνιώδη προσπάθεια να καταγράψει σε πανελλαδική κλίμακα «νικηφόρα» αποτελέσματα για τις περιφέρειες και τους δήμους, αλλά τα αποτελέσματα είναι εντελώς πενιχρά.

Ακόμη και στον Δήμο της Αθήνας, μετά τις πρώτες εντυπώσεις, η επίδοση του Χάρη Δούκα δεν αξιολογείται ως ιδιαίτερα θετική, αφού η άνοδος ήταν εντελώς δυσανάλογη σε σχέση με τη βελτίωση των ανάλογων ποσοστών στις εθνικές κάλπες.

Μέχρι και ο Κώστας Σκανδαλίδης (που ήταν ο αρμόδιος των αυτοδιοικητικών εκλογών) κόμπιασε πολύ όταν του ζητήθηκε, σε ραδιοφωνική συνέντευξη, να αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα όπου το ΠΑΣΟΚ «πήγε καλά». Έτσι επικαλέστηκε και τα ποσοστά του Γ. Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής, όταν ήταν κοινό μυστικό ότι κάθε άλλο παρά είχε βοηθήσει προεκλογικά η Χαριλάου Τρικούπη. Μάλιστα, οι κακές γλώσσες λένε ότι στη μακρά τηλεφωνική συζήτηση που είχαν (μετά την… κάλπη) οι Σγουρός και Ανδρουλάκης ακούστηκαν «πολλά» και καθόλου ευχάριστα…

Ένας “ξένος” … ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ: Αιφνιδιαστική επίσκεψη και στήριξη Κασσελάκη σε ΑΥΓΗ και ραδιόφωνο – «Δεν θα αφήσουμε τη δεξιά να αλωνίζει με τα δικά της μέσα».


Αυθόρμητη, μη προγραμματισμένη, συνέντευξη παραχώρησε στο Κόκκινο ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος επισκέφτηκε τα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού και της ΑΥΓΗΣ.

Να σημειωθεί ότι ο ραδιοσταθμός – περισσότερο λόγω συγκεκριμένων παραγωγών – αλλά και η ΑΥΓΗ δεν είχαν τηρήσει απόλυτα ισορροπημένη στάση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου, γέρνοντας προς την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ λίγο πριν τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, υπογράμμισε ότι πρέπει να αλλάξει η «πολιτική του μπλε κράτους», ενώ σημείωσε ότι «η ενότητα του χώρου μας και η διεύρυνση είναι υπαρξιακό θέμα για τη χώρα». Ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στην ΑΥΓΗ και στο Κόκκινο, έχοντας θερμή συνομιλία με αρκετούς εργαζόμενους.

Ειδικότερα, ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη με την Αλέκα Ζουμή και αναφερόμενος στη «μάχη» για το δήμο Αθηναίων, είπε: «Οι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει τι πάει να πει ενσυναίσθηση, το να νιώθεις μέσα σου. Σε όλη αυτή την πολιτική του μπλε κράτους, από την κεντρική κυβέρνηση μέχρι τις περιφέρειες και τους δήμους είναι το άκρον άωτον της εξάρτησης και της δηθενιάς. Πρέπει να τα αλλάξουμε, πρέπει να χτίσουμε από κάτω προς τα πάνω με ανθρώπους που έχουν γείωση στην κοινωνία, όρεξη και καθαρά χέρια.

Γιατί αναπτύσσεται στη Δύση το μίσος για οτιδήποτε ρωσικό


Είναι αρκετά γνωστό ότι οι πόλεμοι μπορούν να οδηγήσουν στο μίσος μεταξύ των λαών, ειδικά όταν υποδαυλίζονται από φανατικούς που μετέχουν σε κυβερνήσεις, όπως π.χ. οι Αμερικανοί νεοσυντηρητικοί, οι φανατικοί σιωνιστές κ.α. Ίσως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πρόσφατα παραδείγματα αποτελεί το φυλετικό μίσος μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, παράδοξο αν σκεφτεί κανείς ότι και οι δύο έλκουν την καταγωγή τους από τις ίδιες αρχαίες φυλές. Οι Παλαιστίνιοι δεν είναι Άραβες, παρόλες τις προσπάθειες να απεικονιστούν ως τέτοιοι.

Έχουμε επίσης το αταβιστικό-ανορθολογικό μίσος για τους Εβραίους γενικά. Αυτό ανάγεται τουλάχιστον στον καιρό των Σταυροφοριών, όταν, πριν αποχωρήσουν από τους Ιερούς Τόπους προέβαιναν σε αντιεβραϊκές θηριωδίες. Στη λογοτεχνία, έχουμε την αρνητική απεικόνιση του Σαίξπηρ για τον Εβραίο, ο οποίος απαιτεί ένα κομμάτι σάρκας ως εγγύηση και φυσικά το θεατρικό έργο του Μάρλοου «Ο Εβραίος της Μάλτας». Σε αυτά μπορούμε να προσθέσουμε τα πογκρόμ στη Ρωσία, την επίθεση του Χένρυ Φορντ εναντίον του διεθνούς Εβραϊσμού και την αναφορά του Ουίνστον Τσόρτσιλ στους Εβραίους ως «παγκόσμια συνωμοσία με στόχο την ανατροπή του πολιτισμού και την ανασύσταση της κοινωνίας».

Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Παλαιστίνη: Τι σημαίνει στην πράξη να ζεις σε μία χώρα – φυλακή



Οι κηδείες παιδιών στη Λωρίδα της Γάζας είναι τόσο συνήθεις όσο η στέρηση νερού, ο καθημερινός σωματικός έλεγχος, οι νυχτερινοί βομβαρδισμοί και η ανέγερση νέων εβραϊκών κατοικιών σε παλαιστινιακή γη.

«ΟΤΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ, ΗΤΑΝ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ».
HAGGAI MATAR
ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – ΑΡΝΗΤΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Η απάντηση της διεθνούς κοινότητας στην απόπειρα ενός καταπιεσμένου, αδικημένου και εξαθλιωμένου λαού για αντεπίθεση είναι μεγαλύτερη καταπίεση, μεγαλύτερη αδικία, μεγαλύτερη εξαθλίωση. Μετά την απόφαση του Ισραήλ να επιβάλει πλήρη αποκλεισμό της Γάζας, ακολούθησε η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για «πάγωμα» της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Παλαιστίνη. Όσο και αν ντύνουν τις αποφάσεις τους με τον μανδύα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, γνωρίζουν πως το αποτέλεσμα θα είναι η μαζική δολοφονία Παλαιστινίων και όχι η αποδυνάμωση της Χαμάς που έχει δείξει πως μπορεί ούτως ή άλλως να εφοδιάζεται με ό,τι χρειάζεται. Η Ευρώπη των «αρχών», της «ελευθερίας» και της «δικαιοσύνης» που γίνεται εδώ και χρόνια συνένοχη δια της απάθειάς της σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, βοηθάει τώρα και στην πράξη στην εξόντωση του παλαιστινιακού λαού.

Μέση Ανατολή / «Πλήρη πολιορκία» της Γάζας διατάσσει το Ισραήλ – Μεσολάβηση Κατάρ για ανταλλαγή αιχμαλώτων


Ουπουργός Άμυνας του Ισραήλ διέταξε «πλήρη πολιορκία» της επί μακρόν αποκλεισμένης Λωρίδας της Γάζας σήμερα, Δευτέρα 9 Οκτωβρίου. Ο Γιοάβ Γκαλάντ δήλωσε ότι «δεν θα επιτραπεί η “είσοδος” στη Γάζα ούτε ηλεκτρικού ρεύματος, ούτε τροφίμων, ούτε νερού, ούτε καυσίμων», αποκόπτοντας ουσιαστικά ένα παλαιστινιακό έδαφος που βρίσκεται ήδη υπό 16ετή αποκλεισμό, καθώς οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές συνέχισαν να σφυροκοπούν τη μικροσκοπική και εξαθλιωμένη παράκτια λωρίδα.

Ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας, Ισραήλ Κατς, διέταξε «να διακοπεί αμέσως η παροχή νερού» στη Γάζα, δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Καθώς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ορκίστηκε να καταστρέψει τη Χαμάς και 300.000 έφεδροι κινητοποιήθηκαν, ισραηλινά στρατεύματα και άρματα μάχης στάλθηκαν στο νότο για να προετοιμαστούν για αυτό που στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα είναι το επόμενο στάδιο του πολέμου, το οποίο, σύμφωνα με αναλυτές, θα μπορούσε να περιλαμβάνει χερσαία εισβολή στη Γάζα.

Όσο και αν σημαντική μερίδα διεθνών αναλυτών θεωρεί βέβαιη τη χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, ο χρόνος και η κλίμακα δεν μπορεί -για την ώρα- να προβλεφθεί δεδομένου ότι Χαμάς, Ισλαμική Τζιχάντ και άλλοι μαχητές κρατούν τουλάχιστον 150 Ισραηλινούς ομήρους. Ο μεγάλος αριθμός τους θεωρείται σημαντικό πλεονέκτημα για τη Χαμάς, δεδομένου ότι το 2011 το Ισραήλ παρέδωσε 1.000 Παλαιστίνιους κρατούμενους για να απελευθερωθεί ένας μόνο στρατιώτης, μετά από πέντε χρόνια αιχμαλωσίας.