Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ρότα για… ανατροπή χαράζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πλώρη… για την κυβέρνηση της Αριστεράς βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, παλεύοντας, τις ώρες που απομένουν προ της κάλπης, να πείσει το ευρύτερο ακροατήριο αριστερών, κεντρώων και συντηρητι­κών ψηφοφόρων ότι διαθέτει τη μόνη αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση ακύ­ρωσης της πολιτικής των μνημονίων και διεξόδου από την κρίση, η οποία θα στείλει μήνυμα και στην Ευρώπη.

Και μέχρι την ώρα που έκλεινε αυτό το κείμενο οι ενδείξεις ήταν ενθαρρυ­ντικές για την άνοδο που καταγράφει ο συνδυασμός, τονώνοντας την αισι­οδοξία όλων όσοι στελεχώνουν τον εκλογικό μηχανισμό του ότι μπορεί να αναδειχθεί σε τρίτη δύναμη,αυξάνο­ντας έτσι την πιθανότητα να λάβει διε­ρευνητική εντολή…

Άλλωστε το τελευταίο, καθώς και η μη επίτευξη αθροίσματος 151 εδρών από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αποτελούν το κυ­ρίαρχο εκλογικό στοίχημα του συνδυ­ασμού.

Τι δεν καταλαβαίνεις?

H διαφαινόμενη νίκη Ολάντ και η στροφή Μέρκελ

Προεδρικές εκλογές στη ΓαλλίαΑξιοποίησε την τελευταία ευκαιρία ο Σαρκοζί;Σε θαύμα προσβλέπει ο ΣαρκοζίΟ Σαρκοζί ανακάμπτει - ο Ολάντ προηγείταιΝτομινίκ Στρος Καν και ΓκαντάφιΒόμβα μεγατόνων Ντομινίκ Στρος ΚανΔημοσιονομικό σύμφωνο: άρχισε το «μάδημα»...Η Μέρκελ συνεχίζει να στηρίζει ΣαρκοζίΕκλογές της οργήςΜερκοζί ή Μερκολάντ;Ο συντηρητικός λαγός, η αριστερή χελώνα..
Δύο 24ωρα πριν από το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ο Φρανσουά Ολάντ συνεχίζει να προηγείται στις δημοσκοπήσεις. Ωστόσο το προβάδισμά του έναντι του Ν. Σαρκοζί μειώνεται…

ΚΕΘΕΑ: Ακραίο μέτρο η δημοσιοποίηση στοιχειών των οροθετικών γυναικών

 Για παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων καθώς και για επιβολή γραμμών κοινωνικού διαχωρισμού που προκαλεί ρήγμα στη συνοχή της κοινωνίας κατηγορεί το ΚΕΘΕΑ τους φορείς που αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δημοσιοποίηση των στοιχείων των εκδιδόμενων οροθετικών γυναικών.
Επίσης το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) καταγγέλλει ότι με πρόσχημα τη δημόσια υγεία υιοθετείται ένα ακραίο μέτρο που οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Μετά τις επιχειρήσεις σκούπα και τα κέντρα κράτησης μεταναστών, η ελληνική πολιτεία επιχειρεί άλλη μια φορά να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα προβλήματά της με πράξεις καταστολής, στιγματισμού και διαπόμπευσης και την αρωγή “πρόθυμων” κοινωνικών συμμάχων. Με κύριο επιχείρημα την προστασία της δημόσιας υγείας υιοθετείται ένα ακραίο μέτρο που οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια. Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των προσωπικών στοιχείων ενός αυξανόμενου μέρα με τη μέρα αριθμού εκδιδόμενων οροθετικών γυναικών παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, το ιατρικό απόρρητο και προσβάλλει βαθιά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Οταν η Αριστερά συναντά τη Γαλλία

Του Μιχάλη Μητσού
Τα τελευταία σαράντα χρόνια, η Γαλλία έχει γνωρίσει δύο τύπους προέδρων - πολεμιστών. Ο ένας είναι νέος, ορμητικός και φιλόδοξος: στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται ο Ζισκάρ Ντ' Εστέν και ο Νικολά Σαρκοζί. Ο άλλος είναι κάποιας ηλικίας που, αφού γνωρίσει μερικές ήττες, επιστρέφει για να καταγάγει την τελική νίκη: εδώ ανήκουν ο Φρανσουά Μιτεράν και ο Ζακ Σιράκ. Ο Φρανσουά Ολάντ δεν ανήκει σε καμιά από τις δύο αυτές κατηγορίες. Είναι κάτι διαφορετικό, κάτι καινούργιο. Ενας άνθρωπος ήπιος, που φοράει γυαλιά γιατί είναι μύωπας, προσέχει το βάρος του και έχει υψηλή αίσθηση του χιούμορ. Είναι ένας αντιήρωας, κάτι που δεν είναι ισοδύναμο με το «ξενέρωτος», αν λάβουμε υπόψη ότι έκανε τέσσερα παιδιά με μια γυναίκα κι ύστερα χώρισε για κάποιαν άλλη.

Ωρα Γαλλίας σε όλη την Ευρώπη

Ολες οι δημοσκοπήσεις για την αναμέτρηση της Κυριακής δείχνουν νικητή τον Φρανσουά Ολάντ

Λιγότερες από 48 ώρες πριν ανοίξουν στη Γαλλία οι κάλπες, ολόκληρη η Ευρώπη, από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία έως το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, παρακολουθεί με αγωνία γνωρίζοντας πως οι εκλογές αυτές δεν θα κρίνουν μόνο το όνομα του επόμενου προέδρου της χώρας αλλά και το μέλλον της ηπείρου, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο όσον αφορά τον τρόπο χειρισμού της οικονομικής κρίσης. Ολες ανεξαιρέτως οι δημοσκοπήσεις θέλουν τον Φρανσουά Ολάντ, τον Σοσιαλιστή υποψήφιο που δηλώνει αποφασισμένος να δώσει «ένα νέο προσανατολισμό στην Ευρώπη», προσθέτοντας μια αναπτυξιακή διάσταση στο σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας, να κερδίζει την Κυριακή τον Νικολά Σαρκοζί. Ο απερχόμενος Πρόεδρος δέχθηκε χθες ακόμα ένα ισχυρό πλήγμα: ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού, που απέσπασε στον πρώτο εκλογικό γύρο 9,1% των ψήφων, δήλωσε πως την Κυριακή θα ψηφίσει Φρανσουά Ολάντ.