Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Νέα ντοκουμέντα και «βόμβες» Τουλουπάκη για Novartis - Αγγελής και Λοβέρδος γύρισαν μαζί από τη Βιέννη;

Θοδωρής Καραγιαννίδης

Συνταρακτικά είναι αρκετά από τα στοιχεία που περιέχονται στην αναφορά της Εισαγγελέως Τουλουπάκη, υπό μορφή γραπτών εξηγήσεων, προς τους Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου στο πλαίσιο των μηνύσεων των τεσσάρων πολιτικών προσώπων, που εμπλέκονται στην υπόθεση novartis - εναντίον της.

Τη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί η αναφορά της στο περιβόητο ταξίδι του Ιωάννη Αγγελή στη Βιένη και την πολυσυζητημένη άρνησή του να παραλάβει από τις αμερικανικές αρχές, στοιχεία για δωροδοκίες σε καταθέσεις έλληνα πολιτικού. Όπως αποκαλύπτεται, ο τότε εποπτεύων της Εισαγγελίας Διαφθοράς, δεν έφυγε από τη Βιέννη μαζί με τους υπόλοιπους δικαστικούς αλλά μόνος του ενώ στην πτήση καθόταν δίπλα του ο... Ανδρέας Λοβέρδος, δηλαδή ένας από τους πολιτικούς που κατηγορείται για δωροδοκία από τη Novartis.

Επαρκές αποδεικτικό υλικό από σκληρούς δίσκους, έγγραφα, ελέγχους

Εξίσου σημαντική αποκάλυψη είναι ότι η εμπλοκή των πολιτικών προσώπων δεν πιστοποιείται μόνο από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, όπως έχει ειπωθεί κατ' επανάληψη για να στηριχθεί το σενάριο των «προκατασκευασμένων κατηγοριών», αλλά και στο υλικό των ηλεκτρονικών υπολογιστών της Novartis και στους servers που κατασχέθηκαν από την υπηρεσία, τα back ups όλων των εγγράφων που φυλάσσονταν σε ιδιωτική εταιρία στον Ασπρόπυργο, σε δεκάδες ελέγχους των καταγελόμενων εταιριών και πολιτικών προσώπων από το προσωπικό της Εισαγγελίας Διαφθοράς, ελέγχους ανεξάρτητων αρχών και 50, τουλάχιστον, αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχουν υποβληθεί για την υπόθεση.

Παράλληλα, αναφέρεται στον ισχυρισμό του Νίκου Μανιαδάκη για πιέσεις των αμερικανικών αρχών να δώσει στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα τον Ανδρέα Λοβέρδο, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι τόσο αποδίδει την ίδια ακριβώς κατηγορία στην Εισαγγελέαα Διαφθοράς αλλά επίσης στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το FBI και αμερικανούς εισαγγελείς!