Συνταρακτικά είναι αρκετά από τα στοιχεία που περιέχονται στην αναφορά της Εισαγγελέως Τουλουπάκη, υπό μορφή γραπτών εξηγήσεων, προς τους Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου στο πλαίσιο των μηνύσεων των τεσσάρων πολιτικών προσώπων, που εμπλέκονται στην υπόθεση novartis - εναντίον της.
Τη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί η αναφορά της στο περιβόητο ταξίδι του Ιωάννη Αγγελή στη Βιένη και την πολυσυζητημένη άρνησή του να παραλάβει από τις αμερικανικές αρχές, στοιχεία για δωροδοκίες σε καταθέσεις έλληνα πολιτικού. Όπως αποκαλύπτεται, ο τότε εποπτεύων της Εισαγγελίας Διαφθοράς, δεν έφυγε από τη Βιέννη μαζί με τους υπόλοιπους δικαστικούς αλλά μόνος του ενώ στην πτήση καθόταν δίπλα του ο... Ανδρέας Λοβέρδος, δηλαδή ένας από τους πολιτικούς που κατηγορείται για δωροδοκία από τη Novartis.
Επαρκές αποδεικτικό υλικό από σκληρούς δίσκους, έγγραφα, ελέγχους
Εξίσου σημαντική αποκάλυψη είναι ότι η εμπλοκή των πολιτικών προσώπων δεν πιστοποιείται μόνο από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, όπως έχει ειπωθεί κατ' επανάληψη για να στηριχθεί το σενάριο των «προκατασκευασμένων κατηγοριών», αλλά και στο υλικό των ηλεκτρονικών υπολογιστών της Novartis και στους servers που κατασχέθηκαν από την υπηρεσία, τα back ups όλων των εγγράφων που φυλάσσονταν σε ιδιωτική εταιρία στον Ασπρόπυργο, σε δεκάδες ελέγχους των καταγελόμενων εταιριών και πολιτικών προσώπων από το προσωπικό της Εισαγγελίας Διαφθοράς, ελέγχους ανεξάρτητων αρχών και 50, τουλάχιστον, αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχουν υποβληθεί για την υπόθεση.
Παράλληλα, αναφέρεται στον ισχυρισμό του Νίκου Μανιαδάκη για πιέσεις των αμερικανικών αρχών να δώσει στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα τον Ανδρέα Λοβέρδο, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι τόσο αποδίδει την ίδια ακριβώς κατηγορία στην Εισαγγελέαα Διαφθοράς αλλά επίσης στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το FBI και αμερικανούς εισαγγελείς!
Μεταξύ άλλων, στην αναφορά της η Ελένη Τουλουπάκη:
Σημειώνει την ξαφνική μεταστροφή των Ράικου και Αγγελή από ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο και έπειτα ενώ μέχρι τότε έχουν ταυτόσημες απόψεις για την διερεύνηση της υπόθεσης
Επισημαίνει ότι ο πρώην εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς ανασύρει ξαφνικά από το αρχείο, τις μηνύσεις πολιτικών προσώπων σε βάρος της, ενώ ο ίδιος της είχε αρχειοθετήσει, χωρίς να έχει προκύψει κανένα στοιχείο και, μάλιστα, 10 μέρες πριν της ευρωεκλογές του 2019
Παραθέτει εκτενή διάλογο από την Προανακριτική Επιτροπή, όπου ο Νίκος Μανιαδάκης απαντώντας σε ερωτήσεις της Δώρας Αυγέρη, αναιρεί την επιχειρηματολογία του για την αλλαγή στάσης απέναντι στην έρευνα και την παροχή στοιχείων για εμπλοκή πολιτικών προσώπων λόγω «εκφοβισμού». Αντιθέτως, αναφέρεται στην εκτίμηση των αρχών ότι ο περιβόητος εκφοβισμός του Γιάννη Στουρνάρα προς τον Μανιαδάκη, ώστε να μην καταθέσει στοιχεία, ήταν μετά από συνεννόησή τους με τελικό στόχο να εκφοβιστούν οι εισαγγελικές αρχές και να μην ερευνήσουν την υπόθεση.
Τεκμηριώνει τη δικονομική και ουσιαστική διαδικασία που ακολουθήθηκε για να τεθούν σε καθεστώς προστασίας οι προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης, οι οποίοι έχουν καταθέσει και στις αμερικανικές αρχές. Στους οποίους αρχικά συμπεριλαμβάνεται ο Μανιαδάκης και ο οποίος υποστήριζε ότι αντίστοιχες πιέσεις για να «δώσει» πολιτικά πρόσωπα του είχε ασκήσει η... Ελένη Ράϊκου, που τώρα έχει προσχωρήσει στη θεωρία της «σκευωρίας».
Υπενθυμίζει ότι ο Ιωάννης Αγγελής ουδέποτε, από τη θέση του, αμφισβήτησε το καθεστώς προστασίας και αποκαλύπτει μια απόπειρα συγκεκριμένων προσώπων να άρουν το καθεστώς προστασίας μέσω εργαλειακών καταγγελιών.
Τεκμηριώνει τον λόγο που τέθηκαν στο αρχείο υποθέσεις πολιτικών προσώπων, όπου υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία αλλά όχι επαρκείς ενδείξεις.
Αποδομεί τις μηνύσεις πολιτικών προσώπων, κυρίως Σαμαρά και Βενιζέλου εναντίον της
Παραθέτει αναλυτικά στοιχεία από τον τρόπο χειραγώγησης των τιμών των φαρμάκων μέσω της διαδικασίας των τριών φθηνότερων χωρών αναφοράς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου