Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

ΚΚΕ: Λευκό ή άκυρο όπου δεν είναι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στον 2ο γύρο των αυτοδιοικητικών



Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέγραψε άνοδο και στις 13 περιφέρειες της χώρας, όπως και σε όλους τους μεγάλους δήμους

Θετικές διεργασίες χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα που κατέγραψαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών το πολιτικό γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ σε ανακοίνωση-αποτίμηση που εξέδωσε.

Όπως αναφέρει, η Λαϊκή Συσπείρωση κατέγραψε άνοδο και στις 13 περιφέρειες με συνολικό ποσοστό 10,03%, δηλαδή, αύξηση 3,2% σε σχέση με το 2019. Αντίστοιχη εικόνα υπάρχει και στους δήμους, όπου καταγράφηκε άνοδος σε όλες τις μεγάλες πόλεις

Το ΚΚΕ χαιρετίζει όσους ψήφισαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και καλεί σε εκ νέου ψήφισή τους στους δήμους Πάτρας, Καισαριανής, Πετρούπολης, Νίκαιας-Ρέντη, Χαϊδαρίου και Τυρνάβου που έχουν οδηγηθεί στον δεύτερο γύρο, ώστε να εκλεχθούν. «Θα είναι προς το συμφέρον συνολικά των εργαζομένων και όλου του λαού μια τέτοια εξέλιξη. Θα επιδράσει θετικά στον γενικό πολιτικό συσχετισμό μπροστά στις μάχες που έρχονται», σημειώνει και προσθέτει ότι όπου δεν βρίσκονται υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δεύτερο γύρο πρέπει «ο λαός να στείλει μήνυμα καταδίκης (με λευκό ή άκυρο) εκείνων των κομμάτων και των συνδυασμών -όπως κι αν ονομάζονται- που κινούνται στην ίδια γραμμή και υπηρετούν την τοπική διοίκηση ως “μακρύ χέρι” του κράτους, των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών συμφερόντων».

Ένας «πατέρας» με χίλια άλογα στα Άνω Πορόια Σερρών και μια ιστορία αγάπης μεταξύ μιας φοράδας και ενός αρσενικού αλόγου


Με ένα σφύριγμα και η γη άρχισε να σείεται. Ένα πρωτόγνωρο βουητό πλησίαζε σε απόσταση αναπνοής. Μέσα από ένα θόλωμα σκόνης, ακούγονταν ξέφρενα χλιμιντρίσματα και ένας ασυγχρόνιστος καλπασμός. Και τότε ξεχύθηκαν, σαν κύμα, εκατοντάδες αχαλίνωτα άλογα που έτρεχαν με ορμή να πλησιάσουν τον αγαπημένο τους «πατέρα»- γιατί, γι' αυτά, ο Νίκος είναι ο «πατέρας» τους.

«Πάμε», είπε ο Νίκος, και αμέσως άλλαξαν πορεία αφήνοντας πίσω τους άναυδους όλους όσοι βρέθηκαν τυχαία εκεί και έσπευσαν να ανέβουν σε κοντινό βράχο, φοβούμενοι, όχι να μην ποδοπατηθούν από τα άγρια άλογα, αλλά να μην τα τρομάξουν με την παρουσία τους- ακόμη και ο ήχος του drone, τα αποσπούσε από τους οικείους ήχους της φύσης που έμαθαν να ζουν.

Ο Νίκος έτρεξε πίσω τους. Τα άλογα ήταν ήρεμα σαν να μην έγινε όλο αυτό το σκηνικό μόλις λίγα λεπτά πριν. Ήρθαν κοντά του να χαϊδευτούν και να του κλέψουν φιλιά. Επιζητούσαν τρυφερότητα, έκαναν σαν μικρά παιδιά! «Έχω πολλά παιδιά, περισσότερα από χίλια, είμαι ο πιο ευτυχισμένος πατέρας» θα πει με συγκίνηση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Βαρκάς από τα Άνω Πορόια Σερρών, ένα πέτρινο χωριό χτισμένο στους πρόποδες του όρους Μπέλες, βορειοδυτικά της ομώνυμης λίμνης.

Η οικογένεια των αλόγων του Νίκου Βαρκά «ήρθε στη ζωή» πριν από 27 χρόνια, όταν ο ίδιος, έφηβος ακόμη, κατάφερε να «δανειστεί», όπως λέει, επτά άλογα από τους συγχωριανούς του και να ξεκινήσει τις ιππικές περιηγήσεις στο βουνό με όλους εκείνους που ήθελαν να βρεθούν κοντά στη φύση, πάνω σε ένα άλογο.

ΠΟΥΤΙΝ προς Ισραήλ: «Μην πολιορκείτε τη Γάζα όπως οι Ναζί το Λένινγκραντ!»

Να μην πολιορκήσει τη Γάζα με τον ίδιο τρόπο που η ναζιστική Γερμανία πολιορκούσε το Λένινγκραντ κάλεσε το Ισραήλ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ...

Να μην πολιορκήσει τη Γάζα με τον ίδιο τρόπο που η ναζιστική Γερμανία πολιορκούσε το Λένινγκραντ κάλεσε το Ισραήλ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, λέγοντας ότι μια χερσαία επίθεση εκεί θα οδηγούσε σε έναν «απολύτως απαράδεκτο» αριθμό απωλειών μεταξύ των αμάχων.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι το Ισραήλ είχε υποστεί «μια επίθεση άνευ προηγουμένου σε σκληρότητα» από τους μαχητές της Χαμάς, αλλά απαντά με δικές του σκληρές μεθόδους.

Είπε ότι υπήρξαν εκκλήσεις ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες να μην προχωρήσει ο αποκλεισμός της ελεγχόμενης από τη Χαμάς Λωρίδας της Γάζας.

«Κατά την άποψή μου είναι απαράδεκτο», δήλωσε ο Πούτιν στους δημοσιογράφους σε σύνοδο κορυφής στο Κιργιστάν. «Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν εκεί. Παρεμπιπτόντως, κάθε άλλο παρά όλοι τους υποστηρίζουν τη Χαμάς, κάθε άλλο παρά όλοι. Αλλά όλοι τους πρέπει να υποφέρουν, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των παιδιών. Φυσικά είναι δύσκολο για οποιονδήποτε να συμφωνήσει με αυτό.»

Η κριτική του στο Ισραήλ έγινε ακόμη πιο καυστική από την αναφορά στην πολιορκία του Λένινγκραντ το 1941-44 και την έμμεση σύγκριση του Ισραήλ με τη χιτλερική Γερμανία, κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρή προσβολή για το Ισραήλ.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ! Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ιστορία του Τσάρλς Φίνεϊ...

Τσάρλς Φίνεϊ... Δεν τον ξέρετε, που να τον ξέρετε, ούτε εγώ τον ήξερα μέχρι που διάβασα σήμερα την ιστορία του. Θα τον μάθετε αμέσως.
Ο Φίνεϊ ήταν ο συνέταιρος του Ρόμπερτ Μίλερ, ο οποίος είναι ο μπαμπάς της Μαρί Σαντάλ ντε Παύλος ντε Κωνσταντίνος ντε Γκρέτσια. Οι δύο τους έφτιαξαν τα Duty Free στο Χονγκ Κόνγκ.
Στα ντουζένια του, ο Φίνεϊ είχε περιουσία 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επτά επαύλεις σε όλον τον κόσμο και όλα τα παρελκόμενα· πάρα πολλά παρελκόμενα.
Το 1984, όταν ήταν πλέον δισεκατομμυριούχος και 50κάτι ετών, ο Φίνεϊ -ο οποίος είχε μεγαλώσει σε μια εργατική οικογένεια Βορειοϊρλανδών μεταναστών στο Νιού Τζέρζεϊ- δεν αισθανόταν καλά και σκέφτηκε ότι «δεν είναι σωστό να έχει τόσο πολλά χρήματα, ούτε ο ίδιος, ούτε κανείς» (sic).
Πήγε, λοιπόν, στις Βερμούδες και έστησε την Atlantic Philanthropies, έναν οργανισμό που έκανε αυτό που λέει το όνομά του. Υπό την ομπρέλα του οργανισμού λειτούργησαν διάφορες φιλανθρωπικές δραστηριότητες τις επόμενες σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.
Γιατί στις Βερμούδες; Διότι ο Φίνεϊ έκανε τις δωρεές του ανώνυμα, επέμενε σε αυτό, και στις Βερμούδες δεν υπήρχε νόμος που να τον υποχρεώνει να αποκαλύψει την ταυτότητά του. Αυτό σημαίνει ότι έχασε τις περίφημες και τεράστιες επιστροφές φόρων που απολαμβάνουν οι Αμερικάνοι «φιλάνθρωποι», αλλά δεν τον ένοιαζε.
Νοσοκομεία, πανεπιστήμια, ΜΚΟ, οργανώσεις για την κατάργηση της θανατικής ποινής, άλλες οργανώσεις υπέρ της δημόσιας περίθαλψης στις ΗΠΑ, τα πάντα όλα και σε πολλές χώρες του κόσμου λάμβαναν επί χρόνια τις ανώνυμες επιταγές του Φίνεϊ και κανείς τους δεν ήξερε από έρχονταν. Και όσοι ήξεραν, είχαν ορκιστεί να μην το αποκαλύψουν. Το τρίπτυχο της στόχευσής του ήταν «υγεία, εκπαίδευση και κοινωνική δικαιοσύνη για όλους».