Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024


Η 'Νόβορωσια' αναγενιέται  από στάχτες σαν φοίνικας

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε συνάντηση για την ανάπτυξη των θαλάσσιων περιοχών της νότιας/Αζοφικής θάλασσας, Μόσχα, 6 Μαρτίου 2024

Η συνάντηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν την Τετάρτη στη Μόσχα με ανώτατους αξιωματούχους των οικονομικών υπουργείων και ηγέτες των θαλάσσιων περιοχών της νότιας και Αζοφικής θάλασσας — «Νοβοροσίγια» ιστορικά — σηματοδοτεί μια σημαντική πρωτοβουλία στη γεωστρατηγική του Κρεμλίνου, με παγκόσμιες προεκτάσεις, καθώς η σύγκρουση Η Ουκρανία ελίσσεται προς μια νέα φάση.

Αυτό που προσδίδει δριμύτητα στην περίσταση αμέσως είναι ότι ο Πούτιν χτυπά τα ξίφη σε άροτρα σε μια συγκυρία όταν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ακούγονται κραυγές. Πράγματι, ένας τρόπος για να δούμε τη συνάντηση της Τετάρτης είναι ότι είναι μια απάντηση στη φανταστική εικασία 10 ημέρες νωρίτερα από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ότι οι ευρωπαϊκοί στρατοί μπορεί να βαδίσουν στην Ουκρανία για να απωθήσουν τους Ρώσους.

Ο Πούτιν σηματοδότησε κάτι βαθύ - ότι οι πολεμικές κραυγές για να νικήσουμε τη Ρωσία είναι ήδη παρελθόν. Με την κατάληψη της στρατηγικής πόλης Avdiivka και την ταχεία προέλαση πιο δυτικά από τότε, πόλεις όπως το Pokrovsk, το Kostyantynivka και το Kramatorsk αντιμετωπίζουν τώρα μια γραμμή του μετώπου που πλησιάζει γρήγορα, γεμάτη με σημάδια προσέγγισης του ρωσικού στρατού.