Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Iστορικό στέλεχος της ΝΔ απαντά στη Μιχαηλίδου για την «ψυχική νόσο» του αντιδικτατορικού αγώνα

«Χάρις στον Αγώνα των πολεμίων της Χούντας. το αίμα, τα δάκρυα και τον ιδρώτα, των αγωνιστών είσαι σήμερα υπουργός».

Αυτή την απάντηση έδωσε ο επίτιμος αντιστράτηγος και πρώτος μεταπολιτευτικά βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Άγγελος Πνευματικός στην υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, για τις δηλώσεις της περί «ψυχικώς νοσούντων» αντιστασιακών και «αγιοποίησης του αντιδικτατορικού αγώνα».

Ο κ. Πνευματικός, ο οποίος υπηρετούσε ως αξιωματικός στο Β’ Σώμα Στρατού στη Βέροια όταν εκδηλώθηκε η δικτατορία και υπέστη βασανιστήρια και εξαετή φυλάκιση για την αντιστασιακή του δράση, μέσα από ανάρτησή του στο Facebook, έβαλε την κ. Μιχαηλίδου στη «θέση» της, εξηγώντας της κάποια πράγματα για τη θέση που κατέχει σήμερα.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Πνευματικού:

«Κυρία Ντόμινα Μιχαηλίδη

Δεν σας γνωρίζω και ούτε θέλω να σας γνωρίσω.

Μπατζάου: Οι μεταλλαγμένοι νομάδες της θάλασσας

Θα μπορούσαν άνετα να θεωρηθούν και ως μία ακόμη
θριαμβευτική - και αποστομωτική - επιβεβαίωση της δαρβινικής θεωρίας της εξέλιξης. Ο λαός των Μπατζάου ζει πάνω και μέσα στη θάλασσα του Μαλαϊκού Αρχιπελάγους, στην Νοτιοανατολική Ασία, εδώ και τουλάχιστον χίλια χρόνια, σε καλύβες χτισμένες σε πασσάλους χωμένους στο βυθό, οι ακόμη και επιπλέουσες, μεταξύ Ινδονησίας, Μαλαισίας και Φιλιππίνων, έχοντας την ελάχιστη απαραίτητη επαφή με τη στεριά, κυρίως για να πουλήσουν τα ψάρια τους, να αγοράσουν προμήθειες ή να προφυλαχθούν από τις καταιγίδες.

Θεωρούνται οι πιο δεινοί δύτες, αφού βουτούν σε μεγάλα βάθη για να συλλέξουν την τροφή τους - ακόμη και βαθύτερα των 70 μέτρων - για πολύ χρόνο, δίχως μπουκάλες οξυγόνου, βατραχοπέδιλα και καταδυτικές στολές. Μόνο με αυτοσχέδιες ξύλινες μάσκες και τα πνευμόνια τους. Έχουν πλήρη έλεγχο της αναπνοής και του σώματός τους. Μερικές φορές, σπάνε τα τύμπανα των αυτιών τους σε μικρή ηλικία, ώστε η κατάδυση να είναι πιο εύκολη.


Κάθε μέρα, θα περάσουν πάνω από πέντε ώρες υποβρύχια, μαζεύοντας μέχρι 18 κιλά ψάρια και χταπόδια.


«Άνθρακες» ο θησαυρός που πρόσφεραν οι πλούσιοι για την Παναγία των Παρισίων

«Άνθρακες» αποδείχτηκε ο θησαυρός που οι απανταχού εκατομμυριούχοι έσπευσαν να προσφέρουν για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων, βλέποντας την τυλιγμένη στις φλόγες.

Με τους καπνούς της καταστροφικής πυρκαγιάς που κατέστρεψε τη στέγη του γοτθικού ναού και γκρέμισε το καμπαναριό που έστεκε εκεί επί αιώνες, να καλύπτουν ακόμη τον ουρανό της γαλλικής πρωτεύουσας, οι ευαίσθητοι αλλά και πλούσιοι της χώρας κι όχι μόνο μπήκαν στην κούρσα μίας άτυπης δημοπρασίας που «έβγαλε στο σφυρί» το ποιος θα φανεί ότι έκανε τη μεγαλύτερη δωρεά. Ενδεικτική ήταν η αντίδραση του Μπερνάρ Αρνό που βρίσκεται πίσω από τον οίκο Louis Vuitton, ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε ότι το αντίπαλο δέος του, ο Φρανσουά-Ανρί Πινό, που έχει στην κατοχή του μεταξύ άλλων τους οίκους Gucci και Yves Saint Laurent, δώρισε 100 εκατ. ευρώ για την ανοικοδόμηση της Νότρ Νταμ, ανέβασε τη δική του προσφορά στα 200 εκατ. ευρώ.

Και αυτοί δεν ήταν οι μόνοι που δεσμεύτηκαν να καταθέσουν τον διόλου ευκαταφρόνητο οβολό τους στο ταμείο που θα δώσει ζωή ξανά σε ένα από τα πλέον σημαντικά μνημεία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Το τεράστιο ποσό των 200 εκατ. ευρώ προσέφερε και ο όμιλος L'Oreal, ενώ άλλα 100 εκατ. δολάρια υποσχέθηκε η γαλλική πετρελαϊκή Total. Επίσης 20 εκατ. ευρώ δωρεά ανακοίνωσε ο διαφημιστικός όμιλος JCDecaux, ενώ τη διάθεσή τους να διαθέσουν από 10 εκατ. εκδήλωσαν ο επενδυτής Marc Ladreit de Lacharriere, οι μεγιστάνες των κατασκευαστικών Martin και Olivier Bouygues, η εταιρεία Fimalac και ο Henry Kravis, συνιδρυτής της KKR. Ακολούθησαν κι άλλοι πολλοί. Ακόμη και ο δήμος του Παρισιού δεσμεύτηκε για το ποσό των 50 εκατ. ευρώ και η περιφέρεια του Παρισιού για 10 εκατ. ευρώ. Στο μεταξύ, εταιρείες κολοσσοί όπως η κατασκευαστική Vinci και η Apple ανακοίνωσαν πως θα συμμετάσχουν, μη διευκρινίζοντας όμως πώς.