Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Οικογένεια Μητσοτάκη: Σιτίζεται από το δημόσιο από την εποχή της Τουρκοκρατίας στην Κρήτη!


Οικογένεια Μητσοτάκη! Η οικογένεια που έχει έναν ακόμα υποψήφιο πρωθυπουργό, μια πρώην υπουργό και έναν μέχρι τώρα περιφερειάρχη και δήμαρχο Αθηναίων, όπως η μητέρα του, αλλά και διάφορους άλλους αξιωματούχους σε οργανισμούς! 

Αποτελεί, προφανώς το συνώνυμο της έννοια της οικογενειοκρατίας στη δημόσια ζωή της χώρας. Και σίγουρα ξεκίνησε ως το πολιτικό κατεστημένο της Κρήτης από τον 19ο αιώνα! 

Έχουμε και λέμε, λοιπόν! 

Ο προπάππους του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωστής Μητσοτάκης (1845-1898) , γαμπρός του Ελευθερίου Βενιζέλου, ήταν στο πολιτικό κατεστημένο του νησιού από τα τέλη του 19ου αιώνα, ως ιδρυτής και αρχηγός του κρητικού κόμματος των Ξυπόλητων, από το οποίο ο Ελ. Βενιζέλος δημιούργησε το Κόμμα των Φιλελευθέρων όταν το παρέλαβε.

Αφήνουμε όλους του άλλους, τον παππού Κυριάκο, πατέρα του Κων. Μητσοτάκη, που ήταν βουλευτής, τον θείο Αριστομένη, τον προπάππο Χαράλαμπο Πλουμιδάκη, τον ίδιο τον Κων. Μητσοτάκη, τα τέκνα και τα εγγόνια του! Και εξαιρούμε τον Ελευθέριο Βενιζέλο, αδελφό της προγιαγιάς του Κυριάκου! 

Για να δούμε λοιπόν τους πολιτικούς της οικογένεια Μητσοτάκη (δεν καταγράφουμε την πλευρά της οικογένειας Βενιζέλου, με την οποία η οικογένεια Μητσοτάκη έγινε μία, με το γάμο του γενάρχη, Κωνσταντίνου, με την Κατίγκω, αδελφή του Ελευθερίου Βενιζέλου): 

Σκάνδαλο Novartis: Τα νέα «ολισθήματα» του κ. Αγγελή


Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελής, μετά την αναφορά του προς τον εισαγγελέα Εφετών, με την οποία ζητά να ανασυρθούν από το αρχείο οι μηνύσεις των Βενιζέλου, Σαμαρά, Αβραμόπουλου, χθες το απόγευμα και μία μόλις ημέρα πριν καταθέσει στον εισαγγελέα Δ. Δασούλα, απέστειλε νέο εκτενές αίτημα - δήλωση με το οποίο αρνείται να καταθέσει και, αν αυτό δεν γίνει δεκτό, ζητά την εξαίρεση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η οποία τον κατέστησε - όπως ο ίδιος δηλώνει - ύποπτο.

Με δυο λόγια, δηλαδή, ο Ι. Αγγελής αναγνωρίζει στον εαυτό του το δικαίωμα να καθιστά με τις καταγγελίες του ως υπόπτους τους συναδέλφους του, αλλά αρνείται ότι έχουν το ίδιο δικαίωμα οι καταγγελλόμενοι συνάδελφοί του.

Με τη νέα δήλωσή του επιτίθεται ξεκάθαρα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για σωρεία ενεργειών της τις οποίες μάλιστα ο ίδιος είδε σε δημοσιεύματα! Κατηγορεί την κ. Δημητρίου, που άμεσα ζήτησε πλήρη διερεύνηση όλων των καταγγελιών, για «όψιμη ευαισθησία», αλλά ακόμα και για εμπλοκή της στην υπόθεση, ενώ επικαλείται και υιοθετεί πληροφορίες από τα ΜΜΕ προκειμένου να στηρίξει τις κατηγορίες του κατά της Ξένης Δημητρίου αλλά και κατά του εισαγγελέα Δ. Δασούλα και φτάνει μάλιστα στο σημείο να διατυπώνει κατηγορίες για μη νομότυπη κλήση του να εξεταστεί αλλά και για μεροληπτική εναντίον του στάση.

Θεσσαλονίκη: Ξενοφοβικές φωνές «επιστρατεύει» ο νεοεκλεγείς δήμαρχος

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια από τις πρώτες αποφάσεις του νεοεκλεγέντος δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, πριν καλά-καλά μάλιστα αυτός αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του.

Ειδικότερα, οι αντιδράσεις έχουν να κάνουν με την επιλογή του να τοποθετήσει στη θέση του γενικού γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης τον μέχρι σήμερα δήμαρχο Δέλτα, Ευθύμιο Φωτόπουλο.

Τόσο η υποψήφια για το δήμο Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, όσο και η δημοτική παράταξη «Η Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής» εξέδωσαν ανακοινώσεις βάλλοντας κατά του νέου δημάρχου, επικαλούμενοι τη συστράτευση του Ευθύμιου Φωτόπουλου με την Ακροδεξιά και τη ρατσιστική του ρητορική κατά προσφύγων και μεταναστών.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, οι αντιδράσεις είναι απολύτως βάσιμες, καθώς, όπως αναφέρεται, μια πρόχειρη ανάκληση μνήμης θα τον βρει να δηλώνει -συνδράμοντας τις αντιδράσεις κατοίκων για δημιουργία δομής προσφύγων στα Διαβατά- στις 13.2.2016 ότι «η λύση του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου είναι ακατάλληλη», και να επανέρχεται -μαζί με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Αστέριο Γαβότση που επίσης δεν επανεξελέγη στις πρόσφατες εκλογές- στις 9.8.2016, δηλώνοντας πως αν δεν τηρηθεί η συμφωνία για επιμερισμό των προσφύγων «το δημοτικό συμβούλιο στην πρώτη συνεδρίασή του τον Σεπτέμβριο θα λάβει δυσάρεστες αποφάσεις. Το είπαμε πολλές φορές και το ξαναλέμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατρέψει την περιοχή μας σε νέα Ειδομένη».

Κούλογλου για τις δηλώσεις Γιούνκερ: Τη χώρα δεν τη χρεοκόπησε ο Παπανδρέου αλλά ο Καραμανλής

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμόοι αποκαλύψεις του κ. Γιούνκερ για τη διακυβέρνηση Καραμανλή, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από κάποιον σαν τον κ. Γιούνκερ οποίος ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα όπου ανήκει και η Νέα Δημοκρατία, είναι σημαντικές. Δεν έχει εκτιμηθεί όσο θα έπρεπε εκείνη η περίοδος της διακυβέρνησης Καραμανλή, ούτε την έχουμε όσο θα έπρεπε αντιμετωπίσει κριτικά όσο θα έπρεπε.
«Στο Κόκκινο» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου ανέφερε ότι

Μπορεί το 2009-2010 ο κ. Παπανδρέου να έκανε σοβαρά λάθη στη διαχείριση της ανοιχτής κρίσης, στην ουσία της χρεοκοπίας της χώρας, και ο κ. Παπακωνσταντίνου να έκανε αντίστοιχα λάθη στη διαχείριση του οικονομικού κομματιού αλλά έχουν ελαφρυντικά δεδομένου του ότι ήταν μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Δεν είχαν πλήρη εικόνα του μεγέθους του προβλήματος και πρώτη φορά η χώρα τις τελευταίες δεκαετίας αντιμετώπιζε τέτοιο θέμα. Για το 2004-2009, για εκείνη την περίοδο, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Εκεί έγινε το μεγάλο πάρτι και άδειασαν όλα τα ταμεία. Άδειασαν με έναν απίστευτα ανεύθυνο τρόπο.

Μεγάλες ευθύνες έχει και ο κ. Αλογοσκούφης. Γιατί αυτό λέει και ο Γιούνκερ στις δηλώσεις του. Δηλαδή πηγαίνει ο υπουργός οικονομικών του Καραμανλή το 2004, μετά την περίφημη απογραφή, και λέει ότι δώσαμε ψεύτικα στοιχεία για την οικονομία - και το ίδιο έκανε δυστυχώς και ο κ. Παπακωνσταντίνου το 2009. Είμαστε η μόνη χώρα που καταγγείλαμε τον εαυτό μας και μάλιστα δύο φορές. Αυτό έχει κάνει τρομερό κακό στην εικόνα της χώρας. Το 2004 δεν υπήρχε ούτε καν λόγος να γίνει αυτό γιατί ήταν στατιστικού χαρακτήρα αυτά που βρήκε ο κ. Αλογοσκούφης. Το 2009 θα μπορούσε να γίνει με ένα διαφορετικό τρόπο. Όχι να βγαίνουμε στον κόσμο και να φωνάζουμε σε όλους πως είμαστε διεφθαρμένοι και χρεοκοπημένοι. Θα μπορούσαμε το ζήτημα να το χειριστούμε διαφορετικά.