Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Η Ακα­δη­μία βρά­βευ­σε τον πρω­τα­γω­νι­στή της εγκλη­μα­τι­κής πο­λι­τι­κής σε βάρος του λαού



Και συ, τσού­λα των δή­μιων, Επι­στή­μη
Κώ­στας Βάρ­να­λης

Η Ακα­δη­μία Αθη­νών, ο ναός του σκο­τα­δι­σμού κατά το πα­ρελ­θόν,
η Ακα­δη­μία που τρό­μα­ζε στην ιδέα ότι θα μπο­ρού­σαν να γί­νουν μέλη της ο Βάρ­να­λης, ο Σι­κε­λια­νός, ο Κα­ζαν­τζά­κης…
η Ακα­δη­μία, το λίκνο της συ­ντή­ρη­σης στις μέρες μας,
τί­μη­σε χτες τον Μάριο Ντρά­γκι, για τον ρόλο του ως προ­έ­δρου της Ευ­ρω­παϊ­κής Κε­ντρι­κής Τρά­πε­ζας στη διά­σω­ση της Οι­κο­νο­μι­κής και Νο­μι­σμα­τι­κής Ένω­σης και την αντι­με­τώ­πι­ση της κρί­σης χρέ­ους στην Ευ­ρω­ζώ­νη!!!
Δε­δο­μέ­νος ο αντι­λαϊ­κός ρόλος της ΕΚΤ, πρω­τα­γω­νι­στής της εγκλη­μα­τι­κής πο­λι­τι­κής σε βάρος των λαών της Ευ­ρώ­πης
Το μή­νυ­μα που θέλει να στεί­λει η Ακα­δη­μία είναι πώς η ελ­λη­νι­κή δια­νό­η­ση, η επι­στή­μη, ευ­θυ­γραμ­μί­ζο­νται πλή­ρως με τους στό­χους της ελ­λη­νι­κής αστι­κής τάξης, ανα­γνω­ρί­ζει και επαι­νεί το ρόλο της ΕΚΤ στην πρώτη γραμ­μή της επί­θε­σης σε βάρος του ελ­λη­νι­κού λαού τα τε­λευ­ταία δέκα χρό­νια, χρό­νια κατά τα οποία, με εντο­λές και υπο­δεί­ξεις της κε­ντρι­κής τρά­πε­ζας της λυ­κο­συμ­μο­ρί­ας το ντό­πιο πο­λι­τι­κό προ­σω­πι­κό επι­τέ­θη­κε με πρω­το­φα­νή βαρ­βα­ρό­τη­τα στη ζωή και τα δι­καιώ­μα­τα του ελ­λη­νι­κού λαού.

«Αν ζούσαν Έλληνες σε συνθήκες Μόριας, θα έκαιγαν τον καταυλισμό»

Η πρόσφατη τραγωδία με τη φονική πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριαςήρθε να στρέψει για μια ακόμη φορά τα φώτα στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα hot spot των νησιών του Αιγαίου. Μόνο που κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πλέον πως «έπεσε από τα σύννεφα».

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Ζέρβας, Αγγελική Δημοπούλου

Όπως τονίζουν μάλιστα, μιλώντας στο Τvxs.gr, άνθρωποι που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την κατάσταση τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη τραγωδία αποτελούσε «αυτοεκπληρούμενη προφητεία». Στη Μόρια και τους άλλους καταυλισμούς ανά την Ελλάδα οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με το κρύο, τις ασθένειες, τη βία, ακόμη και τις καταστροφές.

«Για πολλούς πρόσφυγες είναι τραυματικό ακόμη και να μπουν στον καταυλισμό»

«Τίποτα από όσα ακούμε για τη Μόρια δεν είναι είναι καινούργιο. Απλά τώρα άλλαξαν κάπως τα μεγέθη λόγω της αύξησης των προσφυγικών ροών» αναφέρει η Έφη Λατσούδη από τον ανοιχτό χώρο φιλοξενίας του πρώην ΠΙΚΠΑ στη Λέσβο και προσθέτει: «Όλα όμως τα λάθη επαναλαμβάνονται σε βαθμό που δείχνει πως δε θέλουμε να διδαχθούμε από τα λάθη μας». «Δυστυχώς για πολλούς πρόσφυγες έχει καταντήσει τραυματικό να μπαίνουν στη Μόρια. Μετά την πυρκαγιά επικράτησε πολύ φόβος, τρόμος θα έλεγα. Πολλοί δε θέλανε να επιστρέψουν καν στα καταλύματά τους» σημειώνει χαρακτηριστικά.