Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Αποκλειστική συνέντευξη της Ολλανδής δημοσιογράφου – «Δεν υπάρχει τίποτα πιο προσβλητικό από έναν πρωθυπουργό που λέει ψέματα


Το Documento πραγματοποίησε μία εκτενή και αποκλειστική συνέντευξη με την Ολλανδή δημοσιογράφο Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε ερώτηση της προς τον ίδιο για τις επαναπροωθήσεις που πραγματοποιούνται από το ελληνικό λιμενικό. Η ίδια βρέθηκε στο στόχαστρο των ΜΜΕ της λίστας Πέτσα χαρακτηρίστηκε ως «φιλότουρκη» ενώ έχουν υπάρξει δημοσιεύματα που λένε ότι έχει «Πακιστανούς υπηρέτες για να βγάζουν τους σκύλους της βόλτα».

Η Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ ακούγεται σοκαρισμένη από τις αντιδράσεις και συνάμα χαρούμενη ότι έσπασε το ταμπού των επαναπροωθήσεων. Η ίδια θεωρεί ότι ο κ. Μητσοτάκης έχασε τον έλεγχο και αυτό συνιστά «σημάδι αδυναμίας», όμως είναι υποχρέωση του Τύπου να ελέγχει την εξουσία, χρεώνοντας επί της ουσίας στον εγχώριο Τύπο της επιλεκτικές προτιμήσεις υπέρ της κυβέρνησης. Ακόμη θα συζητήσει με τους δικηγόρους της εάν θα λάβει νομικά μέτρα κατά αυτών που τη συκοφαντούν και… έχει πάει στη Σάμο (από τους πρώτους μάλιστα).
Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στο Documento:

Εγώ σαν δημοσιογράφος δεν άντεξα πια μετά από δύο χρόνια που ήμουν διπλωματικά διαπιστευμένη. Να παίζουμε θέατρο και να μην λέμε τα πράγματα αλλά έχουν περάσει δύο χρόνια. Πεθαίνουν άνθρωποι, επιβάλλουμε ένα αισχρό σύστημα πόνου, ταπείνωσης και απανθρωπιάς. Πρέπει να τελειώσει αυτό. Δηλαδή τώρα που έγινε θεωρώ ότι είναι νορμάλ γιατί στη ζωή μου πάντα όταν έχω ένα θέμα και σαν pitbull δαγκώνω αυτό το θέμα γιατί έχει γίνει μια μεγάλη αδικία. Αφού οι πολιτικοί λένε ψέματα. Έσπασα ένα ταμπού. Για κάθε ταμπού η αντίδραση θα είναι επιθετική.
– Πώς νιώσατε όταν σας απάντησε κατ’ αυτόν τον τρόπο ο πρωθυπουργός; Και γιατί σας απάντησε έτσι;