Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Σ.Λαβρόφ-Ουκρανία θα απωλέσει επιπλέον εδάφη όσα η ακτίνα των δυτικών πυραύλων Από iskra

Από iskra

«Όση είναι η ακτίνα δράσης των δυτικών βαλλιστικών όπλων που παραδίδονται στην Ουκρανία, τόσα είναι τα εδάφη που θα απωλέσουν επιπλέον»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ενημέρωσε τους Δυτικούς και το ουκρανικό καθεστώς ότι «όση είναι η ακτίνα των όπλων που προμηθεύον στην Ουκρανία ίση θα είναι και η επιπλέον απώλεια εδαφών που θα έχουν οι Ουκρανοί έτσι ώστε τα όπλα αυτά όπως πχ. το M142 Himars να μην μπορεί να πλήξει το ρωσικό έδαφος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει κατάληψη ολόκληρης της Ουκρανίας καθώς η ακτίνα του Himars είναι 300 χλμ. που σημαίνει ότι τα πλέον ρωσικά εδάφη της Χερσώνας, της Κριμαίας και του Ντονμπας θα μπορούν να πληγούν.

Άρα η ρωσική κυριαρχία θα πρέπει να επεκταθεί μέχρι τα σύνορα των χωρών του ΝΑΤΟ για να μην κινδυνεύουν τα παλαιά ή να τα νέα ρωσικά εδάφη από τους πυραύλους εδάφους-εδάφους που θα προμηθευτεί ο ουκρανικός Στρατός από την Δύση.

Πρόκειται για την ανάπτυξη ενός νέου δόγματος από την Ρωσία που βέβαια από τη στιγμή που αποτυπωθεί στο πεδία της μάχης αφορά την κατάληψη ολόκληρης της Ουκρανίας, προκειμένου να μην είναι ικανή η εκτόξευση τέτοιων όπλων.

Μ.Σαλβίνι: «Τα νησιά της Ελλάδας ανήκουν στην Ελλάδα-Αυτό δεν χρειάζεται διευκρίνιση»

Από iskra


Τα νησιά της Ελλάδας «ανήκουν στην Ελλάδα και δεν χρειάζεται κανείς ούτε να το διευκρινίσει», ήταν η ξεκάθαρη απάντηση του γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα.

Απαντώντας στο σχετικό ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Σαλβίνι πρόσθεσε ότι «όταν η Τουρκία κάνει συγκεκριμένες επιλογές, υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα, πρέπει να τονίζουμε με σαφήνεια ότι δρα μόνο εξ ονόματός της και ότι η επιστροφή στην Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν είναι, θα έλεγα, στην ημερήσια διάταξη της ατζέντας μας».

Παράλληλα, ο γραμματέας της Λέγκα υπογράμμισε ότι είχε συνάντηση τον Τούρκο πρέσβη στην Ρώμη, παρά το ότι ο ίδιος διατηρεί αποστάσεις και ασκεί κριτική στην Άγκυρα, με στόχο να συζητήσει πρωτοβουλίες που μπορεί να συμβάλουν στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.