Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

“Κότα” ο Τραμπ; Το Κογκρέσο ανέλαβε να σώσει την Αμερική: Σε “πόλεμο” με την Τουρκία


Οι αντιδράσεις από την πλευρά του Κογκρέσου προμηνύουν «πόλεμο», ήταν η πρώτη αντίδραση διπλωμάτη με γνώση της υπόθεσης της αγοράς και της παραλαβής πλέον από την Τουρκία του ρωσικού συστήματος S-400, τα πρώτα εξαρτήματα του οποίου έφτασαν χθες σε αεροδρόμιο της Άγκυρας.

Οι βουλευτές και οι γερουσιαστές και των δύο παρατάξεων ακόνισαν χθες τα μαχαίρια τους και δείχνουν αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν, όχι μόνο τον πρόεδρο της Τουρκίας, αλλά και τον Αμερικανό Πλανητάρχη αν παραμείνει απαθής…

Ο Ταγίπ Ερντογάν, ο απόλυτος άρχοντας της κατοχικής δύναμης, έφτυσε στα μούτρα τον πρόεδρο της Αμερικής και τους συνεργάτες του. Δεν τους φοβήθηκε και προχώρησε στους σχεδιασμούς του. Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση και εάν δεν αντιδράσουν σύντομα θα χάσουν εντελώς το παιγνίδι με την Τουρκία, η οποία παίζει πλέον ανοικτά το ρωσικό παιγνίδι.

Η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Αμερική βρέθηκε προ εκπλήξεως. Όσοι στην κυβέρνηση -με πρώτο τον Ντόναλντ Τραμπ- πίστευαν ότι έλεγχαν το παιγνίδι εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα.

Εάν η Ουάσιγκτον δεν επιβάλει κυρώσεις άμεσα και δεν ακυρώσει τώρα τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών F-35, θα απολέσει ένα σημαντικό στρατηγικό παιγνίδι στην ευρύτερη γειτονιά μας. Εκτός εάν ανακοινώσει στρατηγικά αντίμετρα χρησιμοποιώντας τον άξονα της ανατολικής Μεσογείου. Είναι η μόνη κίνηση που θα την διασώσει.

Και ξαφνικά ο Χρυσοχοϊδης βλέπει «πληρότητα» στη διαχείριση του προσφυγικού στη Λέσβο

«Μέλι» «έσταζε» το στόμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων της Μόριας, στην Λέσβο, όταν στο πρόσφατο παρελθόν, στελέχη της ΝΔ «έπνεαν μένεα» εναντίον ακριβώς της ίδιας δομής.

«Με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση» πήγε, κατά δήλωσή του, στην Λέσβο ο υπουργός, και σημείωσε ότι αναχωρεί «με την εντύπωση, τη θετική, που αποκόμισα από την πληρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν και διαχειρίζονται οι υπηρεσίες της χώρας το προσφυγικό πρόβλημα εδώ στο νησί».

Επίσης, δήλωσε εντυπωσιασμένος «από την υπευθυνότητα, τη σεμνότητα και την πληρότητα με την οποία οι εκφραστές - οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας μετέφεραν όλο τους τον προβληματισμό για το κρίσιμο προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα στο νησί».

Μετά από τα παραπάνω, στη ΝΔ πρέπει να αποφασίσουν τι θεωρούν ότι συμβαίνει στη Μόρια, αφού στελέχη της αναφερόμενα στην ίδια δομή, όχι και πολύ καιρό πριν, έκαναν λόγο για «άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν», για «απελπιστική κατάσταση», ακόμα και για «χώρο ως ακατάλληλο και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον», όπως έγραφε σε επίκαιρη ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, ή τα περί «διεθνή διασυρμού της Ελλάδας για τις απάνθρωπες συνθήκες» που δήλωνε προ μηνών ο τότε τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, και νυν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Προς διάλυση η Χρυσή Αυγή

Αρχίζει το «ξήλωμα» της Χρυσής Αυγής λίγο μετά την εκλογική ήττα της, με τον ευρωβουλευτή της ναζιστικής οργάνωσης, Γιάννη Λαγό, να ανακοινώνει ότι ανεξαρτητοποιείται από αυτήν, μόλις λίγα 24ωρα πριν απολογηθεί για την επίθεση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο», στην Ηλιούπολη, τον Ιούλιο του 2013.

Σε δήλωσή του στο newsbeast.gr αναφέρει, ότι «μετά από πολύ σκέψη και βάσει όλων όσων έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό, αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ από τη Χρυσή Αυγή, όχι γιατί υπάρχει κάποιο μίσος ή κάποια κόντρα με την ηγεσία και τη Χρυσή Αυγή, αλλά γιατί θεωρώ ότι κάνουμε λάθος πολιτικές κινήσεις, πράγματα τα οποία εγώ τουλάχιστον δεν συμφωνώ. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους πρώην συναγωνιστές μου, να πάνε όλα καλά. Η Χρυσή Αυγή δεν ήταν ούτε πρόκειται να υπάρξει μια εγκληματική οργάνωση. Ήμασταν πάντα άνθρωποι που μιλούσαμε για πατρίδα και για έθνος. Ίσως κάποια στιγμή να μας φόβισαν οι διώξεις, τα κυνηγητά και τα συναφή.

Ο κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής συνέχισε: «Εγώ προσωπικά δεν έχω φοβηθεί και δεν έχω σκοπό να σκύψω το κεφάλι σε αυτό το σύστημα το διεφθαρμένο που μας έχει κυνηγήσει. Θα συνεχίσω να κάνω τον αγώνα μου, με τον τρόπο που ήξερα και με τον τρόπο που με έχουν μάθει οι Έλληνες συμπολίτες μου. Θέλω να ευχαριστήσω τις 130.000 συμπολιτών που με τίμησαν με την ψήφο τους στις τελευταίες ευρωεκλογές και θέλω να υποσχεθώ ότι εγώ και οι υπόλοιποι συναγωνιστές μου οι οποίοι με ακολουθούν στον αγώνα τον οποίο θα κάνουμε, θα αγωνιστούμε για τιμή, για Ελλάδα, για Ορθοδοξία. Δεν θα φοβηθούμε, δεν θα υποκύψουμε, και δεν θα γονατίσουμε μπροστά σε οποιαδήποτε πίεση.

Ο Βορίδης αποκηρύσσει αντισημιτισμό μετά από αντίδραση του Ισραηλιτικού Συμβουλίου

«Ουδέποτε έχω υπάρξει αντισημίτης», δηλώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, με αφορμή τις ισραηλινές αντιδράσεις για την ιδεολογική σύνθεση της κυβέρνησης της ΝΔ, προσθέτοντας ότι «έχω όμως πολυετή πολιτική θητεία σε πολιτικά κόμματα και οργανώσεις του εθνικιστικού χώρου και έχω συνυπάρξει πολιτικά με ανθρώπους που είχαν τέτοιες απαράδεκτες ιδέες». Θέλοντας να δώσει τα διαπίστευτήριά του προς το Ισραηλιτικό Συμβούλιο, τόνισε πως «αποκηρύσσω κάθε πράξη, παράλειψη ή ανοχή μου σε πράξη τρίτου που θα μπορούσε να εκληφθεί ως αντισημιτική ή νεοναζιστική».

Επιπλέον τάχθηκε υπέρ των δράσεων των Ισραηλινών εναντίον των Παλαιστινίωνκαι της ισραηλινής κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μάκη Βορίδη έχει ως εξής:

«Ο Γενικός Γραμματέας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου κ. Βίκτωρ Ελιέζερ, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, με κάλεσε δημόσια να αποκηρύξω το αντισημιτικό παρελθόν μου. Ουδέποτε έχω υπάρξει αντισημίτης. Έχω όμως πολυετή πολιτική θητεία σε πολιτικά κόμματα και οργανώσεις του εθνικιστικού χώρου και έχω συνυπάρξει πολιτικά με ανθρώπους που είχαν τέτοιες απαράδεκτες ιδέες.

Προς άρση λοιπόν οποιασδήποτε αμφιβολίας, αποκηρύσσω κάθε πράξη, παράλειψη ή ανοχή μου σε πράξη τρίτου που θα μπορούσε να εκληφθεί ως αντισημιτική ή νεοναζιστική.

Ο Βρούτσης καταργεί την απόδοση ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και ασυνόδευτα ανήλικα



Σε μία ακόμα κίνηση που φαίνεται ότι αναδεικνύει την αντίληψη της νέας κυβέρνησης για τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών προχώρησε την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 ο (όχι και τόσο) νέος υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (όπως είναι η νέα ονομασία του υπουργείου) ανακάλεσε την πρόσφατη εγκύκλιο με την οποία απλοποιούνταν οι διαδικασίες απόδοσης ΑΜΚΑ, μεταξύ άλλων, σε μετανάστες, αιτούντες διεθνούς προστασίας, ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Την εγκύκλιο, η οποία αποσαφήνισε το προηγούμενο, γενικόλογο και γραφειοκρατικό πλαίσιο, το οποίο καθιστούσε δύσκολη την απόδοση ΑΜΚΑ στις κατηγορίες ανθρώπων που προαναφέραμε, συνυπέγραψαν πρόσφατα (20 Ιουνίου 2019), μετά από προετοιμασία αρκετών μηνών, οι (πρώην, πλέον, αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί) Ανδ. Ξανθός, Δημ. Βίτσας και Τ. Πετρόπουλος.

Πολιτικός στόχος της εγκυκλίου ήταν η ευκολότερη πρόσβαση των ανθρώπων αυτών σε βασικά αγαθά και δικαιώματα (Υγεία, Παιδεία, Εργασία) και άρα η δυνατότητα ομαλότερης ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Βρούτσης, με την απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια (11/7/19) και την οποία παραθέτουμε παρακάτω, μέσα σε μία ημέρα ακύρωσε τη δουλειά μηνών και, πλέον, αναμένουμε το «έγγραφο με το οποίο θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για την απόδοση ΑΜΚΑ».