Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Μπριζίτ Μπαρντό: «Ο Χουάν Κάρλος είναι η ντροπή της Ισπανίας»

Χουάν Κάρλος, βασιλιάς, μονάρχης, Ισπανία, ηθοποιός, Μπριζίτ Μπαρντό, κυνήγι, ελ
  «Σοκαρισμένη και σκανδαλισμένη» δήλωσε η Γαλλίδα ηθοποιός και υπέρμαχη της προστασίας των ζώων Μπριζίτ Μπαρντό από την είδηση ότι ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος συμμετείχε στην Μποτσουάνα σε κυνήγι ελεφάντων.
«Είναι απρεπές, αποκαρδιωτικό και ανάξιο ενός ανθρώπου του κύρους σας. Δεν είστε καλύτερος από τους λαθροκυνηγούς που λεηλατούν τη φύση, είστε η ντροπή της Ισπανίας», γράφει η Μπαρντό σε επιστολή της προς τον Ισπανό μονάρχη, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ίδρυμα προστασίας των ζώων που έχει ιδρύσει η ίδια.
Ο 74χρονος Χουάν Κάρλος υποβλήθηκε σε επέμβαση στο γοφό καθώς υπέστη κάταγμα από πτώση κατά τη διάρκεια ιδιωτικής επίσκεψής του στην Μποτσουάνα, ανακοίνωσε ο βασιλικός οίκος, χωρίς να διευκρινίσει τις συνθήκες του ατυχήματος.

ΜΕ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΕΛΗΞΕ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ



Χωρίς συναίνεση ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την πλειοψηφία των χωρών της Λατινικής Αμερικής έληξε χθες η Σύνοδος της Αμερικής στην Καρθαγένα της Κολομβίας. Οι δύο πλευρές διαφώνησαν σε μία σειρά θεμάτων, από την συμμετοχή της Κούβας στις επόμενες συνόδους ως την διένεξη της Αργεντινής με τη Βρετανία για τα Φόκλαντς και τον...
«πόλεμο κατά των ναρκωτικών», κάτι που οδήγησε στο να μην εκδοθεί κοινή ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωσή της.

Πάντως, ο πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, δήλωσε ότι οι συζητήσεις που έγιναν τις δύο ημέρες των εργασιών έδειξαν πως «δεν υπάρχουν απαγορευμένα θέματα» και έκανε λόγο για μια σύνοδο «διαλόγου και ειλικρίνειας».
Στη σύνοδο συμμετείχαν οι 30 από τους 35 ηγέτες της περιφέρειας, με αντιπροσώπους στο ανώτατο επίπεδο από άλλες τρεις χώρες.

ΠΕΘΑΝΕ Η ΜΑΙΡΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ

  Nίκος Μπακουνάκης (από το : tovima.gr)
Τις πρώτες ώρες της Κυριακής του Πάσχα πέθανε η συντάκτρια του «Βήματος» Μαίρη Παπαγιαννίδου, σε ηλικία 47 ετών. Η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη, 17 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα, στο Νεκροταφείο του Βύρωνα. Σύμφωνα με το  ιατρικό ανακοινωθέν ο θάνατός της οφείλεται σε πνευμονική εμβολή και θρόμβωση του δεξιού ποδιού, συνδεδεμένα και τα δύο με το ΑIDS. «Θεωρούμαι "οροθετική" εδώ και 25 χρόνια περίπου» έγραφε η Μαίρη στο σάϊτ της ΗivWave. «Παρέμεινα χωρίς κανένα σύμπτωμα της "μόλυνσης" επί σειρά ετών, και άρχισα να έχω σοβαρές περιφερειακές λοιμώξεις, δηλαδή έγινα ασθενής του AIDS, στην περίοδο που έπαιρνα τα φάρμακα του AIDS, από το 1995 ως το 2007. Χάρη στην εσπευσμένη κάθε φορά αντιμετώπιση από τους γιατρούς μου και με αλλαγή της αντιρετροϊκής θεραπείας, κάθε περιπέτεια είχε ανεξήγητη ανάκαμψη. Εγινε αυτό κάπου 12 φορές. Ωσπου άρχισα να αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά σε μένα και σε άλλους. Και ξεκίνησα την έρευνα που δημοσιεύω έκτοτε σε αυτή την ιστοσελίδα. Η λύση έρχεται αυτομάτως όταν αρχίζεις να μπαίνεις στο νόημα.»

Ο δρόμος προς την εξουσία μέσω της Ν. Δ είναι ανοιχτός για όλους.

Από τον Κώστα Καίσαρη



Τις τελευταίες μέρες ο Αντώνης Σαμαράς έχει πέσει σε βαθιά περισυλλογή. Κάποιοι μάλιστα έλεγαν ότι βρίσκεται στα πρόθυρα βαρειάς κατάθλιψης. Η αυτοδυναμία ήταν πλέον όνειρο απατηλό. Καταλληλότερος με ποσοστό πάνω από 50% κανένας. Οι μεταγραφές του Μπουμπούκου-Άδωνη και του πρώην ΕΠΕΝίτη Βορίδη από το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, είχαν βγει τζούφιες.
Αυτός ο μπαχλάς ο Καμμένος του είχε κάνει μεγάλη ζημιά.
Είχε βάλει το τηλέφωνο στη δόνηση για να μην το ακούει να χτυπάει και σπάνε ακόμη περισσότερο τα νεύρα του.
Στην πρόσφατη ομιλία του στο Αιγάλεω, ούτε μια φορά δεν του φώναξαν "νάτος, νάτος ο Πρωθυπουργός".
Να του σηκώσουν λίγο το ηθικό. Λες και να το 'καναν επίτηδες. Ξαφνικά το τηλέφωνο άρχισε να αναβοσβήνει. Ήταν ο Μιχελάκης. Το σήκωσε, όλο νεύρα...
-Λέγε, τι θέλεις;
-Πρόεδρε μου, τάξε μου.

Αγάπα τον πλησίον σου

  Γιάννης Αλμπάνης


 «Και ποιος είναι ο πλησίον, κύριε Βεργολιά;».

Το ερώτημα της 6ης Δημοτικού απαντήθηκε με αναπάντεχο τρόπο (μυστήριες γαρ οι βουλές του Κυρίου), είκοσι πέντε χρόνια μετά. Ο πλησίον ήταν τελικά ένα ζευγάρι συνταξιούχων που είχαν κολλήσει στις γραμμές του τρένου. Αναπάντεχη η απάντηση, όπως αντίστοιχα με αναπάντεχο τρόπο απαντήθηκε ένα ερώτημα που μπορεί να μην τέθηκε στον κ. Βεργολιά, αλλά είναι απολύτως βέβαιο ότι έχει επαναληφθεί χιλιάδες φορές σε σχολικές αίθουσες και κατηχητικά: «Ποιος ακολουθεί σωστά τη διδασκαλία του Ιησού, ποιος είναι τελικά ο καλός χριστιανός;».