Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Κόκκαλης Βασίλης: Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Διοίκησης Αττικής

 Ο Βασίλης είναι ένα από τα στελέχη που προέρχονται και αναδείχθηκαν μέσα από το λαϊκό κίνημα. Αγωνίσθηκαν, πέτυχαν, καταξιώθηκαν και αμείφθηκαν μόνο με την αγάπη μας. Εισηγήθηκαν πολιτικές, υπερασπίσθηκαν κεκτημένα, διεύρυναν και κατοχύρωσαν δικαιώματα, επέβαλαν θεσμικά πλαίσια που βελτίωσαν τη ζωή των εργαζομένων και του λαού γενικότερα. Έμειναν σταθερά δίπλα μας, ασυμβίβαστοι και ρομαντικοί. Είναι στελέχη μάχιμα που σύντομα θα κληθούν να ηγηθούν νέων αγώνων.


Δεν τέλειωσαν οι αγώνες, με τη θεοποίηση των αγορών και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όπως απεγνωσμένα προσπαθούν να μας πείσουν αυτοί που ξεχνούν ότι διαχειρίζονται ανθρώπους και όχι αριθμούς, γιατί η ζωή τους είναι ταυτισμένη με τα πανεπιστήμια, τις διδακτορικές διατριβές και τα οικονομικά μοντέλα. Αυτοί που σχεδιάζουν τη ζωή μας λες και διαγωνίζονται στο monopoly. Αυτοί που δεν έμαθαν ποτέ ότι η Ελλάδα που παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ του 2004 δεν είχε καμιά σχέση με την Ελλάδα που παρέλαβε ο Αντρέας Παπανδρέου το 1981. Αυτοί που δεν έμαθαν ποτέ ότι το δημόσιο γιγαντώθηκε όταν απέτυχε ο ιδιωτικός τομέας. Τα τρένα, η Ολυμπιακή, οι τράπεζες, η ΕΥΔΑΠ (ΟΥΛΕΝ), ο ηλεκτρικός, τα ΚΤΕΛ, οι αστικές συγκοινωνίες, κ.λ.π. ιδιωτικές επιχειρήσεις ήταν πριν χρεοκοπήσουν και αναγκαστεί το κράτος να τις αναλάβει. Αλήθεια τι άλλαξε και τώρα η ΕΥΔΑΠ θα λειτουργεί καλύτερα ιδιωτικοποιημένη?

Ευτυχώς δεν κατάφεραν να αλλοτριώσουν όλο το κίνημα. Στελέχη, αγωνιστές σαν το Βασίλη υπάρχουν πολλά ανάμεσά μας, ανάμεσα στον εργαζόμενο λαό. Στελέχη που με την εμπειρία τους, τις γνώσεις τους, τις ικανότητές τους και την εντιμότητά τους θα τεθούν επικεφαλής του λαϊκού κινήματος για ανατροπή αυτής της ανάλγητης πολιτικής, που επιβάλλεται βίαια από ανθρώπους που καμιά νομιμοποίηση για αυτό δεν έχουν.

Βιογραφικό Βασιλείου Κόκκαλη
Παντρεμένος με την Ιωάννα Σταθουλοπούλου.
Έχει δύο κόρες την Βαρβάρα και την Γεωργία απόφοιτες φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθήνας.
Σπουδές : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.
1974: Φοιτητής με την ΠΑΣΠ συμμετέχει στους φοιτητικούς αγώνες.
1983: Υπάλληλος ΙΚΑ συμμετέχει στο σ.κ. του ΙΚΑ.
1996: Πρόεδρος σε ΙΚΑ Ν. Αττικής & Νήσων
1999 -2010: Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ.
Συμμετείχε σε συνέδρια, ημερίδες και φόρουμ τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο με θέματα σχετικά με το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και κυρίως με το ΙΚΑ ΕΤΑΜ. Άρθρα, παρεμβάσεις και συνεντεύξεις του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου