Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ, ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (CNT) της Λιβύης Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ δήλωσε στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ότι πιστεύει ότι ο ανατραπείς ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι είναι ακόμα στη Λιβύη, δήλωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος. «Ο κ. Αμπντελτζαλίλ είπε ότι πιστεύει πως ο Καντάφι εξακολουθεί να βρίσκεται στη Λιβύη», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη...


Νέα Υόρκη ο Ντέρεκ Σόλετ, ανώτερος αξιωματούχος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC), μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στον ΟΗΕ.


Ο Μουάμαρ Καντάφι, για τον οποίο έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), έχει εξαφανιστεί μετά την πτώση της Τρίπολης στα τέλη Αυγούστου.

Κυνηγημένος από όλες τις μεριές, ο Καντάφι αρνήθηκε σε ένα ηχητικό μήνυμά του ότι έχει καταφύγει στο Νίγηρα. Σήμερα, σε ένα άλλο ηχητικό μήνυμα που του αποδίδεται, ο πρώην ηγέτης χαρακτηρίζει «μασκαράτα» το νέο καθεστώς στη Λιβύη που υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα και έτυχε θερμής υποδοχής στα Ηνωμένα Έθνη με την ευκαιρία της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Η Νότια Αφρική αναγνώρισε το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο

Η Νότια Αφρική αναγνώρισε σήμερα το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ως τη ντε φάκτο κυβέρνηση της Λιβύης, μετά από την αναγνώρισή του από τις δυτικές χώρες, τη Νιγηρία και την Αφρικανική Ένωση.

«Η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής με το παρόν ανακοινώνει ότι αναγνωρίζει το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ως τον εκπρόσωπο του λαού της Λιβύης, καθώς σχημάτισαν μία μεταβατική κυβέρνηση η οποία θα κατέχει τη θέση της Λιβύης στην Αφρικανική Ένωση» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου