Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

ΚΙΝ.ΑΛ: Όταν ο «χουντονόμος» για τις διαδηλώσεις βάφτηκε πράσινος …στις άκρες

Χωρίς ΠΑΣΟΚ τίποτε δεν γίνεται - Πώς δικαιολόγησε το ΚΙΝ.ΑΛ την απόφασή του να ψηφίσει το νομοσχέδιο με τα διατάγματα της δικτατορίας

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πολλά παραδείγματα για το πώς πολιτικές δυνάμεις, προκειμένου να δικαιολογήσουν επιλογές τους, επιχειρούν να
συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα. Με αυτή την λογική μας έχει προκύψει στο πρόσφατο παρελθόν το «μνημόνιο με ανθρώπινο πρόσωπο». Όμως το Κίνημα Αλλαγής φαίνεται ότι κατάφερε να …απογειώσει αυτή την λογική. Έτσι, μας προέκυψε η δυνατότητα ένας απροσχημάτιστος «χουντονόμος» να μπορεί να έχει προοδευτικά χαρακτηριστικά. Προφανώς μιλάμε για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που πρόκειται να ψηφιστεί τη Πέμπτη 9 Ιουλίου, από την Νέα Δημοκρατία, το ΚΙΝ.ΑΛ και κατά πάσα πιθανότητα την Ελληνική Λύση.

Το Κίνημα Αλλαγής, αν και όπως δείχνει ο χρόνος που απαιτήθηκε για την λήψη της απόφασης με αρκετές εσωτερικές αντιρρήσεις, ανακοίνωσε περίτρανα δια της προέδρου του, Φώφης Γεννηματά, ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο. Μάλιστα – συναισθανόμενο ίσως τον βαθμό της έκθεσής του – εξέδωσε και ειδικό ενημερωτικό σημείωμα στην συνέχεια για να αιτιολογήσει την πράξη του. Στα εντυπωσιακά της ανακοίνωσης μπορεί κανείς να συμπεριλάβει την αναφορά που λέει πως «οι αρχές και οι αξίες του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής επέβαλαν μία δυναμική αλλά δημιουργική αντιπολίτευση».

Δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα

 
Αντώνης Τελόπουλος

Η «Αλφα Τηλεόραση» του Εβρου που έλαβε 10.000 ευρώ από την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» έχει πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο την εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. για τα περιφερειακά Μέσα, Ελενα Σώκου!

Μετά τον σάλο που έχει προκληθεί από την καθυστερημένη δημοσιοποίηση της λίστας Πέτσα και την πριμοδότηση μέσω της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» όλων των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, ακόμη και ανύπαρκτων και ανενεργών site, μια ακόμη υπόθεση που προκύπτει από την περιβόητη λίστα φαίνεται να αποδεικνύει πως η κυβέρνηση δεν κρατάει πια ούτε τα προσχήματα, ενώ παράλληλα εγείρονται και σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με τη νομιμότητα.

Εάν διαβάσει κανείς προσεκτικά τη λίστα με τα ΜΜΕ που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη καμπάνια, θα δει ανάμεσά τους και τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό του Εβρου με την επωνυμία «Αλφα Τηλεόραση», ο οποίος έλαβε περί τις 10.000 ευρώ.

Δεν θα υπήρχε όμως τίποτα μεμπτό στη συγκεκριμένη περίπτωση, εάν πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του συγκεκριμένου σταθμού δεν ήταν η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. για τα περιφερειακά Μέσα και στενή συνεργάτιδα του Στέλιου Πέτσα, Ελενα Σώκου. Δηλαδή η κυβέρνηση της Ν.Δ. χρηματοδότησε με 10.000 ευρώ το κανάλι στο οποίο είναι εν ενεργεία πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του Alexandroupolisonline, έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της λίστας του Εβρου, κυρίως στα ποσά που μοιράστηκαν για τα ΜΜΕ αλλά και στο ποια ΜΜΕ θα «κοπούν» από την καμπάνια.