Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Σφυροκόπημα Παφίλη σε ΝΔ: Αν δουλέψετε μια βδομάδα στη ΛΑΡΚΟ, οι μισοί θα πεθάνετε!


Άγγελος Προβολισιάνος

«Ταλιράκια» έκανε ο Θανάσης Παφίλης το αντεργατικό νομοσχέδιο, αποδομώντας το σημείο προς σημείο από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής. Μάλιστα, προκάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να δουλέψουν για μία εβδομάδα στη Λάρκο, προβλέποντας ότι οι μισοί θα… πεθάνουν με όσα θα δουν και θα εισπνεύσουν.

«Τίτλος: Διευθέτηση του χρόνου εργασία, ωραίο ε; Τι σημαίνει; Σημαίνει κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας. Δηλαδή, κατάργηση και του σταθερού χρόνου ανάπαυσης. Αυτό δεν σημαίνει η ευελιξία που λέτε; Ξεχάστε αυτά που ξέρετε, τώρα στον ζυγό από το πρωί μέχρι το βράδυ» επισήμανε και πρόσθεσε για την επίμαχη ευρωπαϊκή οδηγία που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. «Τι άλλο λέει αυτό το τέρας; Μέχρι 13 ώρες δουλειά την ημέρα και μέχρι 78 ώρες την εβδομάδα για 12 συνεχείς μέρες χωρίς ανάπαυση. Αυτό είναι η πρόοδος, καλά δεν ντρέπεστε; Τι ξεφτίλα είναι αυτή;» ρώτησε ευθέως τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Και συνέχισε σε ανάλογο ύφος: «Εβδομήντα οκτώ ώρες την εβδομάδα; Να πάτε να δουλέψετε εσείς! Θα σας πάρουμε μια φορά και θα σας βάλουμε στη ΛΑΡΚΟ. Να δουλέψετε για μια βδομάδα επί 78 ώρες, οι μισοί θα πεθάνετε απ΄ αυτά που θα αναπνέετε και θα βλέπετε. Να πάτε στα καράβια, οξυγονοκολλούν στο τρίτο αμπάρι. Να ανεβείτε να καλουπώσετε στον έβδομο όροφο και να δουλεύετε 78 ώρες την εβδομάδα για να δούμε τι καλά που θα περάσετε. Αυτή είναι η πρόοδος του καπιταλισμού, της ΝΔ κι άλλων που υποστηρίζουν το σύστημα».