Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Το πρόγραμμα και το ψηφοδέλτιό του παρουσίασε ο Ν. Ηλιόπουλος

Παρουσία πλήθους πολιτών, του προέδρου της Βουλής,
Νίκου Βούτση, κυβερνητικών στελεχών, βουλευτών και του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, παρουσίασε σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής το ψηφοδέλτιο και το πρόγραμμά του, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την παράταξη της «Ανοιχτής Πόλης», Νάσος Ηλιόπουλος. 

Ο Ν. Ηλιόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων, πως «δεν είμαστε τουρίστες της πόλης, ευκαιριακοί επισκέπτες, πλανόδιοι της πολιτικής φιλοδοξίας και διαφημιστικά προϊόντα του οικογενειακού προγραμματισμού. Είμαστε οι άνθρωποι αυτής της πόλης και αυτή είναι η πόλη μας». Όπως είπε, η πόλη της Αθήνας «ξεκινάει από τις γειτονιές της. Δεν εκκινεί και τελειώνει στο ιστορικό κέντρο. Το ιστορικό κέντρο, οι συνοικίες, οι γειτονιές, τα διαμερίσματα, συγκροτούν μία γοητευτική, πολλές φορές αντιφατική πόλη. Και στο δικό μου όραμα για την πόλη, δεν υπάρχουν γειτονιές πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Δεν υπάρχει η βιτρίνα και οι πίσω αυλές της πόλης. Δεν υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικά δικαιώματα στην πρόσβαση στον πολιτισμό, στις κοινωνικές υπηρεσίες, στα σχολεία, στον αθλητισμό».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της «Ανοιχτής Πόλης», ο Νάσος Ηλιόπουλος παρουσίασε 21 έργα συνολικού κόστους 25.500.000 ευρώ και στις επτά δημοτικές κοινότητες. «21 βήματα για μια Αθήνα από την αρχή», όπως τα χαρακτήρισε.