Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Γκονζάλο Λίρα: «Έρχεται κάτι μεγάλο, κάτι τεράστιο στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες – Αλλάζουν όλα»..


Γκονζάλο Λίρα: «Έρχεται κάτι μεγάλο, κάτι τεράστιο στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες – Αλλάζουν όλα».. Αποκαλυπτικός ο Αμερικανός αναλυτής που ζει στην ανατολική Ουκρανία … Αποκαλυπτικός ο Αμερικανός πολίτης Γκονζάλο Λίρα που ζει στην ανατολική Ουκρανία και ο οποίος έχει γίνει ευρέως γνωστός από τις εύστοχες αναλύσεις του για τον πόλεμο στην χώρα αυτή.

Όπως λέει έρχεται μια μεγάλη αλλαγή στον πόλεμο στην Ουκρανία, ένα σημείο καμπής τις επόμενες δύο εβδομάδες που θα ανατρέψει όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα. Οι Ρώσοι ετοιμάζουν κάτι πολύ μεγάλο στην Ουκρανία το οποίο ο ίδιος εκτίμησε ως μια τεράστια επιχείρηση κατάληψης όλης της Ουκρανίας καθώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Το ερώτημα όμως που θέτει στο τέλος είναι: Προ της καταστροφής του καθεστώτος του Κιέβου και της ήττας στο πεδίο της μάχης οι «ψυχοπαθείς της Ουάσιγκτον» θα κάνουν χρήση πυρηνικών όπλων; Ο ίδιος δίνει 6 στις 10 πιθανότητες για να γίνει κάτι τέτοιο.

Πως; Το πιθανότερο με κάποιου είδους προβοκάτσια., όπως προσπάθησαν να κάνουν και στην Συρία με τις συνεχείς απειλές στην Δαμασκό τι θα επακολουθήσει εάν κάνουν χρήση χημικών. Τώρα το ίδιο σενάριο επαναλαμβάνεται με τα πυρηνικά. Άλλωστε τα αναρίθμητα δυτικά δημοσιεύματα περί χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Μόσχα στοχεύουν ακριβώς σε αυτό: Την προετοίμασα της κοινής γνώμης σε μια προβοκάτσια.