Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Η απάντηση του στρατού της Συρίας στον Ερντογάν... δεν υπάρχει για τα ΜΜΕ!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Το είπε κι...έγινε!

Όλα τα ΜΜΕ στον πλανήτη -και στην Ελλάδα- προβάλουν τις απειλές του Ερντογάν... μετά τα φέρετρα που επιστρέφουν στην Τουρκία από το Ιντλίμπ, το τελευταίο προπύργιο των φονιάδων μισθοφόρων τρομοκρατών, του "ελεύθερου συριακού στρατού" και παρακλάδια της Αλ Κάιντα στην υπηρεσία του Ερντογάν και της "πολιτισμένης" δύσης.
Όλα τα εγχώρια ΜΜΕ, με πηγή πληροφόρησης το γνωστό φερέφωνο του 4ου Ράιχ, το κρατικό ΑΠΕ-ΜΠΕ που χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός για να παραπληροφορεί... γράφουν σήμερα:
"Συρία: Τελεσίγραφο Ερντογάν σε Άσαντ για το Ιντλίμπ... Νέες απειλές κατά του καθεστώτος Άσαντ (οι δημοσιογραφικές πόρνες στην Ελλάδα συνεχίζουν τα περί καθεστώτος στη Συρία) στη Συρία εκτόξευσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν... Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ (πάντα καθεστώς για τις εγχώριες δημοσιογραφικές πόρνες και ταυτιζόμενες με τον φασίστα Ερντογάν) να αποσύρει τις δυνάμεις του από τις περιοχές γύρω από τις θέσεις παρατήρησης που έχει δημιουργήσει η Άγκυρα στη βορειοδυτική Συρία, απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προσφύγει στη βία... «Δύο από τις 12 θέσεις μας παρατήρησης βρίσκονται πίσω από τις γραμμές του καθεστώτος. Ελπίζουμε ότι το καθεστώς θα αποσυρθεί πέρα από τις θέσεις μας παρατήρησης πριν από το τέλος του Φεβρουαρίου. Αν το καθεστώς δεν αποσυρθεί, η Τουρκία θα είναι υποχρεωμένη να το κάνει εκείνη να αποσυρθεί», δήλωσε ο Ερντογάν...

Ο Ντόκος, ο Σαμαράς και η συνεκμετάλλευση: Ένας εκρηκτικός πολτός στο μπλέντερ της κυβέρνησης


Τι σχέση έχει ο Ντόκος με τον Σαμαρά; Σε πρώτο επίπεδο καμία. Αλλά στην πραγματικότητα μεγάλη. Οι γνωρίζοντες τα γαλάζια παρασκήνια λένε ότι ο αναπληρωτής σύμβουλος ασφάλειας του Κυριάκου Μητσοτάκη Θάνος Ντόκος αναγκάστηκε να δίνει εξηγήσεις επί εξηγήσεων για όσα είπε περί συνεκεμετάλλευσης (στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου) επειδή ένα σαμαρικό σύστημα τον έβγαλε στη σέντρα.

Εφημερίδες και ιστοσελίδες σαμαρικής επιρροής ανέδειξαν τις δηλώσεις του και από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε να κοχλάζει το νερό στην δεξιά χύτρα καθώς μεσαία και ανώτερα στελέχη της ΝΔ βυσοδομούσαν παρασκηνιακά εναντίον του πρώην κυρίου ΕΛΙΑΜΕΠ που τον έφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυβέρνηση στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την άλωση του κέντρου. Ο Θάνος Ντόκος αναγκάστηκε να μιλήσει μέχρι και για παραίτηση, αφού προηγουμένως καθ’ υπόδειξιν του Μεγάρου Μαξίμου, έκανε αγωνιώδεις δηλώσεις μεταμέλειας. Τελικά, επελέγη η οδός του πνιγμού του θέματος, με τη συνδρομή των πολλών φιλικών προς την κυβέρνηση ΜΜΕ.

Θα είναι, όμως, αυτό το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ «ο Σαμαράς δείχνει τα δόντια του»; Σίγουρα όχι. Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται από πολλές πλευρές να είναι θιγμένος και θυμωμένος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τον έκανε Επίτροπο, δεν τον έκανε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν πιέζει αρκετά ώστε να μπει ο Αλέξης Τσίπρας στο κάδρο της Novartis και να διασφαλιστεί πως ο Παπαγγελόπουλος θα καταλήξει στο ειδικό δικαστήριο. Σαν να μην έφταναν αυτά, ακούστηκε χωρίς να διαψευστεί ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη μόνο για τα θέματα της ανατολικής Μεσογείου, ενώ κανείς από το Πεντάγωνο δεν πήγε στα Ιμια να ρίξει στεφάνι όπως τα προηγούμενα χρόνια έκανε ο Πάνος Καμμένος – γεγονός, που έσπευσε να αναδείξει σήμερα και ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν.

Η κυβέρνηση στρώνει τον δρόμο στις ιδιωτικές φυλακές


Τον δρόμο για τη δημιουργία ιδιωτικών φυλακών, μια από τις πιο εξασφαλισμένες, ως προς την προοπτική κερδοφορίας τους, δουλειές της κρατικοδίαιτης, ιδιωτικής «επιχειρηματικότητας» παγκοσμίως, αλλά και την πιο ευθεία και αποτελεσματική «βολή» στην «καρδιά» της κρατικής διαχείρισης με όρους δημοσίου συμφέροντος, ανοίγει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τον «Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας, αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις», όπως είναι ολόκληρος ο τίτλος του.

Στο εν λόγο νομοσχέδιο η κυβέρνηση παρεμβάλει την μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού, με τρόπο ο οποίος προκαλεί σοβαρά συνταγματικά ζητήματα, αφού ουσιαστικά λειτουργεί σαν «κερκόπορτα» για την ιδιωτικοποίηση του σωφρονιστικού συστήματος συνολικά.

Πώς προωθείται αυτός ο στόχος, ποια προβλήματα και κινδύνους μπορεί να προκαλέσει και γιατί, τελικά, ακόμη και η ίδια η μετεγκατάσταση των φυλακών του Κορυδαλλού - πάγιο αίτημα δεκαετιών των κατοίκων του - δεν εξασφαλίζεται με το εν λόγω νομοσχέδιο, είναι ερωτήματα και πτυχές, στα οποία μας απαντά και τις οποίες φωτίζει, ο Ευτύχης Φυτράκης, Διδάκτωρ Νομικής, πρώην γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής. 

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ…


Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκε επτά μήνες ως αξιωματική αντιπολίτευση για να καταθέσει πρόταση νόμου για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Χρειάζεται επίσης τέσσερις μήνες ακόμη, έως το συνέδριό του, για να ξαναρχίσει η γη - και η πολιτική σκηνή - να γυρίζει και πέραν του ομφαλού της Κουμουνδούρου. Εάν στο μεσοδιάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίσει, π.χ., να πάει σε πρόωρες εκλογές, κακώς θα το αποφασίσει - προέχει η αποκρυστάλλωση της, λιγότερο ή περισσότερο αριστερής, ιδεολογικής ταυτότητας του κόμματος.

Ως εκ τούτων χθες χρειάστηκαν γύρω στις τέσσερις ώρες συνεδρίασης για να αποφανθεί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ πως «σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον πλουραλισμό και τις διαφορετικές απόψεις ως αδυναμία ή άλλα που στρέφονται εναντίον κορυφαίων στελεχών του κόμματος, η Π.Γ. θεωρεί ότι το μόνο που εξυπηρετούν είναι τους σκοπούς αντίπαλων πολιτικών κέντρων».


Θα μπορούσε να είναι το… γαρ πολύ της θλίψεως ή και η απώλεια του ενστίκτου πολιτικής επιβίωσης. Επί του παρόντος είναι η θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι της κριτικής που δέχεται για το ρεσιτάλ εσωστρέφειας των τελευταίων μηνών: Όσοι κρίνουν τους κρίνοντες υπηρετούν «πολιτικά κέντρα αντιπάλων». Και είναι επίσης το μήνυμα μέσω του οποίου η Πολιτική Γραμματεία επέλεξε να δηλώσει ότι «δεν πρόκειται να εκχωρήσει σε κανέναν το δικαίωμα της οργάνωσης της προσυνεδριακής συζήτησης και θα πορευτεί, όπως πάντα, με βάση τις αρχές της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας».