Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

FITCH: ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Η 18Η ΙΟΥΝΙΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ


Σε συνέντευξή του στη Realnews, ο διευθυντής της Fitch Ratings, Πολ Ρόουκινς αποκαλύπτει ότι ακόμα και η σοβαρή πιθανότητα επιστροφής της χώρας μας στη δραχμή θα προκαλέσει οικονομικό… ολοκαύτωμα στην Ευρώπη.

Ο επικεφαλής των αναλυτών του οίκου για την Ελλάδα δηλώνει ότι οι ελληνικές εκλογές αποτελούν ορόσημο για το μέλλον του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος. Επισημαίνει ότι η Fitch είναι έτοιμη να προχωρήσει στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας όλων των ισχυρών χωρών της ευρωζώνης που έχουν αξιολόγηση ΑΑΑ, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, αν τεθεί σοβαρά ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ – ΕΚΤΑΚΤΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ G7


Δραματικό μήνυμα ότι οι διεθνείς χρηματαγορές αρχίζουν να κλείνουν τη στρόφιγγα προς την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, απηύθυνε σήμερα ο Ισπανός υπουργός Προϋπολογισμού και Δημοσίας Διοίκησης Κριστομπάλ Μοντόρο, την ίδια στιγμή που η G7 συγκαλεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την ολοένα και επιδεινούμενη κρίση της ευρωζώνης.

Ο Κριστομπάλ Μοντόρο απηύθυνε το δραματικό μήνυμα της αφόρητης πίεσης που υφίσταται πλέον η οικονομία της χώρας, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης (στο ραδιόφωνο Onda Cero) όπου περιέγραψε τις συνέπειες που έχει η κρίση του τραπεζικού συστήματος στον κρατικό δανεισμό, λέγοντας ευθέως ότι με τις σημερινές τιμές (δανεισμού) οι αγορές έχουν ουσιαστικά κλείσει για την Ισπανία.

Βενιζέλος: «Δεν μπορεί τα στελέχη μας να είναι συνομήλικοι ή και μεγαλύτεροι από μένα»


Αναταραχή προκάλεσε στο ΠΑΣΟΚ μια αποστροφή του λόγου του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Λιβαδειά σε σχέση με την ανανέωση του κόμματος.

“Δεν μπορεί τα στελέχη μας να είναι συνομήλικοι ή και μεγαλύτεροι από μένα. Όταν στάθηκα δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου ήμουν 30 χρονών”, ανέφερε ένα από τα μηνύματα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Στελέχη της Ιπποκράτους, σύμφωνα με Τα Νέα, έλεγαν ότι δεν πρέπει να γίνονται δηλώσεις τέτοιου τύπου και να προσπερνιούνται ολόκληρες γενιές στελεχών, αποφεύγοντας να δώσουν έκταση στη συγκεκριμένη αναφορά.

Από την πλευρά τους, συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου διευκρίνιζαν ότι πράγματι θα ήταν ευτύχημα να είχε περισσότερους 30άρηδες το ΠΑΣΟΚ, χωρίς ωστόσο να υποδηλώνει οτιδήποτε σε σχέση με την ηλικία των άλλων στελεχών.

Δραχμας δεν διδω, Λιρας δεν διδω!

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Οι άνθρωποι συνηθίζουμε, όταν βλάπτουμε κάτι, να προσπαθούμε με ημέρες σαν τη σημερινή να ενεργοποιήσουμε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, ώστε να τον κάνουμε να νιώσει συμμέτοχος στην καταστροφή που προκαλούμε με το να μοιραζόμαστε μαζί του τις τύψεις που πιθανόν έχουμε. Θα μπορούσαμε σήμερα, όπως όλα πιθανόν τα υπόλοιπα ΜΜΕ να σας βομβαρδίσουμε από στατιστικά στοιχεία Διεθνών Οργανισμών για την καταστροφή του περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις αυτής της ανελέητης συμπεριφοράς του ανθρώπου στον πλανήτη που τον δημιούργησε. Το σημαντικό για μας, δεν είναι η παρουσίαση μόνο των αριθμών. Οι αριθμοί είναι ένα εργαλείο με το οποίο αποδεικνύει κάποιος γεγονότα και πιθανόν ορισμένες υποθέσεις. Μερικές φορές όμως είναι περιττοί, όταν αυτά τα γεγονότα μπορείς να τα δεις και να τα αισθανθείς.

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - World environment day

Οροθετικές γυναίκες ή, μήπως, οροθετικοί λόγοι;

της Αγγέλικας Ψαρρά

Λόβις Κόρινθ, «Η αρπαγή των γυναικών», 1904

Είναι αλήθεια ότι δεν απομένουν να ειπωθούν και πολλά για την αδιανόητη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών που παρακολουθήσαμε να κλείνει πανηγυρικά –όσο και συμβολικά– την προεκλογική εκστρατεία βασικών στελεχών της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Παραμένει, ωστόσο, ένα κρίσιμο ζήτημα στο οποίο θα ήθελα να σταθώ: φοβούμαι πως η καταγγελία του συγκεκριμένου γεγονότος δεν αρκεί, αν δεν συνοδεύεται από μια προσπάθεια αποκρυπτογράφησης των συμφραζομένων που το κατέστησαν δυνατό — και, το χειρότερο, πολιτικά αποδοτικό. Εξηγούμαι: παρά τον πράγματι εξωφρενικό χαρακτήρα της, η διαπόμπευση δεν πρέπει να προσληφθεί ως προϊόν στιγμιαίας έμπνευσης κάποιου άρρωστου υπουργικού εγκεφάλου.

Ο Φράγκος, "έκοψε" πρόγραμμα 3 εκατ. ευρώ (!) για ανάπτυξη ηλεκτρονικών εφαρμογών. Μπράβο κ. Υπουργέ!


Ο Φράγκος, "έκοψε" πρόγραμμα 3 εκατ. ευρώ (!) για ανάπτυξη ηλεκτρονικών εφαρμογών
Η εφημερίδα “Το Παρόν” δημοσίευσε θέμα το οποίο ανέφερε ότι το Υπουργείο Άμυνας διακύρηξε έναν διαγωνισμό για την ανάπτυξη διαδραστικών ηλεκτρονικών εφαρμογών και ιστοσελίδας για το Πολεμικό Μουσείο, που ανέρχεται σε 3. εκατ. ευρώ. Το θέμα το είχαμε φέρει στην επιφάνεια απο τις 30/5 το οποίο αναδημοσιεύθηκε σε πολλά blogs.

Ύστερα, από email που μας έστειλε αναγνώστης μας, είδαμε τις λεπτομέρειες της παρέμβασης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Φραγκούλη Φράγκου, με την οποία έκοψε το εγχείρημα αυτό.

Μάλιστα ο Υπουργός ζήτησε να κατέβει το πρόγραμμα άμεσα και από την σελίδα της Διαύγειας, όπου είχε αναρτηθεί.

Σαν σήμερα 5 Ιούνη 2012

1822: O Δράμαλης, αφού έπνιξε στο αίμα την επανάσταση του Πηλίου, φτάνει στην Κόρινθο.
1825: Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος δολοφονείται μέσα στην Ακρόπολη των Αθηνών από το άλλοτε πρωτοπαλίκαρό του Γκούρα.
1826: Διαλύεται το στρατιωτικό σώμα των γενίτσαρων στην Κωνσταντινούπολη, με διαταγή του σουλτάνου Μαχμούτ.