Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Οι αλχημιστές της εκπαίδευσης!

Με πρόσχημα την κρίση, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προετοιμάζει δραματικές αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση με τη μείωση των εισακτέων και τη μετακύληση του κόστους σπουδών κατευθείαν στους φοιτητές
Αν την προηγούμενη δεκαετία, με όχημα την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, επιλέχθηκε η επέκταση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και το «χάρτινο» άνοιγμά της σε κωμοπόλεις και χωριά, σήμερα επιλέγεται το στένεμα της εισόδου, ο εξοστρακισμός των αδυνάτων και η ενίσχυση της ιδιωτικής μεταλυκειακής εκπαίδευσης.

Nέες κρυφές δημοσκοπήσεις: Έρχεται το απόλυτο βατερλό για ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Δύσκολα τα πράγματα για τη συγκυβέρνηση, “ Προ των πυλών ο ΣΥΡΙΖΑ. ”
Όλα δείχνουν ότι το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Οι μνημονιακές πολιτικές που τσάκισαν τον ελληνικό λαό θα γίνουν η αίτία της διάλυσης των κομμάτων που τις εφάρμοσαν. Αυτό δείχνουν όλα τα στοιχεία.
Κρυφές δημοσκοπήσεις για πρεσβείες και για κρυφούς διαφημιστές συγκλίνουν στις τελευταίες μετρήσεις ενόψει ευρωεκλογών στα πιο κάτω ποσοστά:
Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται αυτή τη στιγμή μεταξύ 26% έως 28%. Η ΝΔ κινείται μεταξύ 14% και 16%. Το ΠΑΣΟΚ... δεν υπερβαίνει το 2,5% και υπάρχει πρόβλημα πλέον στο αν θα μπορέσει να βγάλει έναν ευρωβουλευτή. Οι ΑΝΕΛ είναι σταθεροποιημένοι στο 6%. Η ΧΑ, με τη μισή σχεδόν κοινοβουλευτική της ομάδα στη φυλακή, κινείται μεταξύ 11% και 12%.
ΠΗΓΗ: toxwni.gr

ΛΑΜΟΓΙΑ Η ΗΛΙΘΙΟΙ? .. Η ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ?

Ω τι έκπληξη! Στην Ελλάδα υπήρχαν μίζες, διαπλοκές, επίορκοι που καταλήστεψαν το δημόσιο, λαμόγια που στις πλάτες της πατρίδας χτίζαν τα παλάτια τους και χαρτζηλίκωναν τις γκόμενές τους, που κοιτάγανε μόνο το τομαράκι τους χωρίς να υπολογίζουν τίποτα, υπήρχαν επώνυμοι και ανώνυμοι που λειτουργούσαν σαν κανονικές συμμορίες...
Τι λες βρε παιδί μου.. Ούτε που είχε περάσει από το μυαλό μας... Εχω ένα σοβαρό προβληματισμό....
Προσπαθώ να καταλάβω πόσοι από το σύνολο των ελλήνων πολιτών είναι λαμόγια και πόσοι ηλίθιοι.
Σε μια χώρα που από μικρό παιδί μαθαίνει κανείς για το «μέσον», τις «άκρες», το «λάδωμα», το «φακελλάκι», την 
«εξυπηρέτηση» σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κάνει κάποιος. Από την έκδοση ενός απλού πιστοποιητικού που βιάζεται να το πάρει μέχρι το να χτίσει μια χολυγουντιανή βίλα πάνω στο καμένο δάσος, μέχρι να προσπεράσει αναισθήτως χωρίς καμιά τύψη μια ουρά από αρρώστους που περιμένουν τρέμοντας τη σειρά τους για το χειρουγείο μη πεθάνουν, που προσπερνάει άξια παιδιά που βράσαν αυγό στη καρέκλα για να μάθουν δυο γράμματα, και διορίζει τον άχρηστο και τεμπελχανά κανακάρη σε μια θέση πολυτελείας για να βάζει αυτούς τους άξιους να του σερβίρουνε καφέδες....

Λευκή γενιά


Μετά τη δημοσιοποίηση της πρότασης των ξενοδόχων, που αντιμετωπίζεται σοβαρά από την κυβέρνηση (γι’ αυτό και κυκλοφόρησε) για την “λευκή εβδομάδα” που τα παιδιά δεν θα πηγαίνουν σχολείο, για να μπορούν οι γονείς τους να τα παίρνουν και να γυρίζουν τα ξενοδοχεία της Ελλάδας, μου ήρθε μία ιδέα που θα δώσει μια για πάντα τη λύση στην οικονομία της χώρας. Του Ρεμπελίσκου
Μετά τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, και ενόψει των χιλιάδων απολύσεων εκπαιδευτικών που σκοπεύει να κάνει, ο Σαμαράς θα μπορούσε με μια κίνηση να δώσει νέα πνοή στη χώρα και μια νέα διέξοδο στην “χαμένη γενιά” που δημιούργησε η κρίση που με σθένος και ανδρεία μάχεται ο ίδιος και η κυβέρνησή του.
Με την εφαρμογή της “λευκής γενιάς” θα μπορούσε να κλείσει όλα τα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας, για ένα διάστημα 10-20 ετών. Το σχέδιο αυτό είναι πολύ διαδεδομένο σε όλες τις τριτοκοσμικές του κόσμου, αφού ως γνωστών απελευθερώνει τρομερές δυνάμεις στην οικονομία. Όλα τα σχολεία θα αντικατασταθούν από ιδιωτικά, και θα απολαμβάνουν πλέον την εκπαίδευση όσοι πραγματικά μπορούν να το υποστηρίξουν οικονομικά, κι όχι όσοι τα κατάφερναν μέχρι τώρα σε βάρος του κράτους.

Φάρατζ σε Σαμαρά: Να ονομάσετε το κόμμα σας «No Democracy»

«Το κόμμα σας ονομάζεται “Νέα Δημοκρατία” αλλά νομίζω ότι θα έπρεπε να το ονομάσετε “Νο Democracy”(Μη Δημοκρατία)», είπε, μεταξύ άλλων, στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ του ευρωσκεπτικιστικού δεξιού «κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου», την Τετάρτη στο Στρασβούργο.

«Δεν κυβερνάτε εσείς την Ελλάδα. Η τρόικα κυβερνά! Το κόμμα σας ονομάζεται «Νέα Δημοκρατία», αλλά νομίζω ότι θα "πρεπε να το ονομάσετε «No Democracy» (Μη Δημοκρατία), διότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον υπό ξένη κατοχή!»,ανέφερε συγκεκριμένα.

Όπως σημείωσε: «Συγχαρητήρια κύριε Σαμαρά για την ανάληψη από την Ελλάδα της προεδρίας της Ε.Ε, φαντάζομαι θα είναι χιλιάδες τώρα στους δρόμους της Αθήνας και θα πανηγυρίζουν. Δεν έχει, βέβαια, σημασία που η ανεργία έχει φτάσει το 30%, η ανεργία στους νέους αγγίζει το 60%, ότι το νεοναζιστικό κόμμα ανεβαίνει, ότι έγινε τρομοκρατικό χτύπημα στη γερμανική πρεσβεία. Μην ανησυχείτε για αυτά γιατί... ήταν επιτυχία».