Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Ανοιχτός πόλεμος Χαριλάου Τρικούπη - Γερουλάνου

Συνέχεια στον πόλεμο μεταξύ της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και του Παύλου Γερουλάνου δόθηκε με αφρορμή την πρωτοβουλία του τελευταίου για συλλογή υπογραφών με σκοπό τη διεξαγωγή συνεδρίου με εκλεγμένους συνέδρους.

Πηγές μάλιστα της Χαριλάου Τρικούπη εγκαλούν ανοιχτά τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναιων ανοικτά για υπονόμευση. «Επειδή ο κ. Γερουλάνος γνωρίζει ότι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι και νόμιμο και δημοκρατικό και επειδή γνωρίζει ακριβώς την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, όσα λέει, προκαλούν ζημιά στην παράταξη και είναι υπονομευτικά» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Επιπλέον αφήνουν αιχμές κατά του Παύλου Γερουλάνιυ, υποστηρίζοντας πως «δεν μπορεί να κόπτεται για την παράταξη και το ΠΑΣΟΚ αυτός που παράτησε την υποψηφιότητα της ΚΕΔΕ 15 ημέρες πριν τις εκλογές».
«Δεν είναι ανταγωνιστικό το ΠΑΣΟΚ με το Κίνημα Αλλαγής»
Παράλληλα, η Χαριλάου Τρικούπη εξέδωσε ενημερωτικό σημείωμα προκειμένου να απαντήσει στην έντονη κριτική που δέχεται και από άλλες πλευρές για τους όρους διεξαγωγής του εκτακτου συνεδρίου.

Έφοδος των ΜΑΤ στην Ευελπίδων: «Όχι συλλήψεις, μόνο ξύλο» ήταν η εντολή

Διμοιρίες των ΜΑΤ μπήκαν λίγο μετά τις 14:00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου περίπου 50 άτομα, συγγενείς, φίλοι και αλληλέγγυοι, περίμεναν τους συλληφθέντες των Εξαρχείων μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο, και τους επιτέθηκαν απρόκλητα. Πρόκειται για τη συνέχεια της άγριας καταστολής που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στα Εξάρχεια με ξύλο, απρόκλητες επιθέσεις, όργιο αυθαιρεσίας και αθρόες προσαγωγές και συλλήψεις στο σωρό. 

Κατά τη σημερινή έφοδο στην Ευελπίδων, οι αστυνομικοι έφτυσαν τους παρευρισκόμενους και άρχισαν να χτυπούν με γκλοπ, ασπίδες και μπουνιές όποιον έβρισκαν μπροστά τους σπρώχνοντας για να τους βγάλουν έξω από τον χώρο των δικαστηρίων. Είναι χαρακτηριστικό, όπως φαίνεται και από το παρακάτω βίντεο, πως χτύπημα δέχτηκε και ένας κύριος, που απλώς βρέθηκε στο δρόμο των αστυνομικών. «Τι έγινε ρε παιδιά; Δεν το πιστεύω, δεν το πιστεύω», ακούγεται να λέει ύστερα από την γκλοπιά που δέχτηκε. «Όχι συλλήψεις, μόνο ξύλο» ήταν η εντολή που ακουγόταν από τους ασυρμάτους σύμφωνα με καταγγελία δικηγόρων. 

Πρωτοφανές:Τα ΜΑΤ μπήκαν στην Ευελπίδων και άρχισαν να χτυπούν απρόκλητα όσους περίμεναν τους συλληφθέντες