Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Ρατσιστικό μένος κοινότητας και ιερέα: «Σας συμπονούμε αλλά ούτε φάρμακα να πάρετε!»

Ψήφισμα εναντίον των προσφύγων, των μεταναστών και των «λαθρομεταναστών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, εξέδωσε τοΤοπικό Συμβούλιο Παλαιοχωρίου στο Δήμο Παγγαίου Καβάλας. Το ψήφισμα έδωσε στη δημοσιότητα, χωρίς τις υπογραφές που το συνοδεύουν, ο πρωτοπρεσβύτερος της περιοχής Θεοχάρης Καλπάκογλου.

Σύμφωνα με το kavalanews.gr, στο κείμενο υποστηρίζουν ότι η «’φιλοξενία’ παράνομων μεταναστών στην Ελληνική Επικράτεια σκοπό έχει την αλλοίωση του γηγενή πληθυσμού» και ότι πρόκειται για θέμα «υψίστης Εθνικής ασφάλειας». Το Τοπικό Συμβούλιο φέρεται να αντιτίθεται στην απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για αποσυμφόρηση των δομών φιλοξενίας και τη διασπορά προσφύγων και μεταναστών σε όλη τη χώρα και ισχυρίζεται ότι «ο κύριος όγκος των προσφυγικών ροών κατευθύνεται προς την Χώρα μας και όχι προς τις λοιπές χώρες της ΕΕ».

«Σας συμπονάμε αλλά... ούτε φάρμακα να πάρετε»

Μάλιστα εκφράζει την… συμπόνοια του λέγοντας μεταξύ άλλων «συμπονούμε και προσευχόμαστε για τους μετανάστες και τις οικογένειες τους (…) αλλά θεωρούμε ότι, ούτε η κουλτούρα, ούτε ο πολιτισμός τους, είναι συμβατός με αυτόν της κοινωνίας μας».